Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 664
  • 713
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Тия суеверия могат да подлудят човек, любимото ми е "трябва да опиташ всичко каквото видиш" ми хубаво баща ми като си пие ракията да опитам ли и аз 🙄🤷‍♀️
Или някоя храна която по принцип не обичам, а сега само при вида й ми се повръща 🤷‍♀️. Луди хора, щом се чувствате добре, а и с малки деца които се радват точно на тези празници как да ги лиши човек от това удоволствие 🙈. С друго някое суеверие имахте ли сблъсък  вече 🙄🤔

# 106
За забравянето и на мен ми е случва, особено служебни неща, а по принцип се имам за много организирана Simple Smile
Аз също усещам бебчето, но сякаш е много ниско, чудя се дали е нормално толкова ниско да го усещам, но вчера бях на преглед и докторът каза, че всичко е ОК.
Аз също давам доста парички за добавки и лекартва от самото начало, но ...щом се налага. В момента пия Биозин, Огестан, Витамин д и Натаспин.
И аз много много ниско го усещам през деня, нощем се вдига до пъпа почти.
Постоянно си ходя на прегледи и никой не ми е казал, че има какъвто и да е било проблем, даже ми мериха дължината на шийката и док, каза че е супер 3 и нещо см беше Simple Smile

# 107
Леле мале момичета хаха толкова много суеверия, кое от кое по невероятни, от къде ги чувате, четете, кой ви ги разказва...наистина не съм си и представяла, че за всяко нещо може да има суеверие...аз пък изобщо не съм суеверна, даже като ми мине черна котка пътя и си казвам днес ще бъде страхотен ден!
На мен вчера ми стана мн смешно щото казвам на една позната, че съм бременна и тя веднага яж хубава храна, мисли позитивно и се мажи със свинска мас хаха с това последното ме разби, много се смях. А уж е млада жена на около 42-43 години с две големи деца...казах и че има дъщеря, син, свекърва ще става, викам осъвремени се малко, да не кажеш на снаха си след време мажи се със свинска мас....много ще ти се смее Simple Smile
Не отричам свинската мас и всякакви подобни неща, които нашите майки са ползвали, но според мен има много по ефикасни и актуални мазила и средства и трябва да ползваме тях.

# 108
Ох, тия суеверия ме убиват. И аз тия дни го чух за първи път това с яйцата 🤦‍♀️ боядисва се, подстригвам се и не се чувствам като ламя, която всичко трябва да изяде. А това с момченцата и аз съм го чувала - ама, да опита, той е момченце. И какво, момченцата само да гледат ли. Или пък чух, че не трябва бебешки дрехи да остават след залез, че ще дойдат таласъми да вземат детето. Това го чух две години и половина след раждането на сина ми и мн преседели по мръкнало дрехи 😂

# 109
  • Пловдив
Или ако нещо ти се яде не се докосвай никъде ако го няма, че ще остане белег на бебето, как за бога 🤷‍♀️😂. Свекървата ми е доста суеверна и ми побърква нервите. Но наистина как може да измислят суеверие за всяко едно нещо 🤦‍♀️ това с дрехите ме уби, мен 👺 отдавна трябва даа ме е взел значи 🙈😂🤷‍♀️

# 110
Това с боядисването на яйца изобщо не бях го чувала досега за бременна жена. Щом никой от роднините не ми го е казвал, значи е някакво скоро разпространено.. Ние не сме боядисвали само когато имаше починал същата година в къщата. Но и аз не знам защо..

По темата с бебеяките неща. на мен ще ми  е първо дете, но всичко ще ни  е осигурено, ще трябва да си купим само количка и някакви дребни неща, като кухненска везна за по натам например и бебефон. Но си гледам сайтове за дрехи за мен и за моя приятел. Искам да купя и някакви нови комплекти за спалня и това гледам по нета.

Днес ходихме да пазаруваме до ЛИдл на Ботевградско и минахме лесно през КППто на Богров. Много спокойно беше

Да ви се оплача как леко започвам да се изнервям, защото ми се казва "Яж това, това и това, защото еди-какво си" и то съветите идват от далечни хора (колежки от работата предимно) Еййй, откачам направо

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 17:54 от Jаsmin

# 111
Много са дразнещи суеверията. С дъщеря ми не се подстригвах (освен сама връхчетата), просто защото исках да ми порасне косата.
Свекървата переше дрехите на бебето САМО на ръка и ги прибираше преди залез, и водата след баня не я хвърляхме навън или докато е тъмно, не съм сигурна 😂😂 За мен бяха пълни глупости ама щом иска да се мъчи я оставих. Също така нищо не внасяхме и изнасяхме от къщата 🤔 И ако си мислите, че това е от миналия век, ами не от преди година и 4месеца 😂

# 112
  • Чикаго / София
ioni_666  JoyJoyJoy лудост някаква!

Въобще не вярвам на суеверия. Винаги съм боядисвала яйца - бременна, небременна - няма значение.

Изобщо на каквото и да е не вярвам - и косата си подстригвам и боядисвам - ей преди два дни се боядисах последно, и бебетата съм изкарвала навън доста преди да навършат 40 дни. Даже малката ми дъщеря е родена Август, бяхме навън на следващия ден след изписването, т.е била е на 5 дена.  Дрехите не бебетата се перяха в пералнята от ден първи и сушаха когато имах време. Изобщо нито едно суеверие не съм взимала под внимание. Това е такова психическо натоварване.

Доста средства отделяте на месец за лекарства и изследвания. И доста лекарства пиете. Ама щом трябва.

# 113
  • Пловдив
Като за говорихме за боядисване, забелязах че имам бели косми вече /до скоро беше само един за късмет 😂😂😂/ възможно ли е да е от бремеността или просто си остарявам 🤷‍♀️ не се боядисвам по принцип, фризьорката при която ходя не работи иначе с кеф ще ида, поне връхчетата да си хвана 🙄 то ако така става да вземеш нечий късмет 🙈 иначе моята баба имам чувството че има цял списък със суеверия 🤦‍♀️

# 114
Като за говорихме за боядисване, забелязах че имам бели косми вече /до скоро беше само един за късмет 😂😂😂/ възможно ли е да е от бремеността или просто си остарявам 🤷‍♀️ не се боядисвам по принцип, фризьорката при която ходя не работи иначе с кеф ще ида, поне връхчетата да си хвана 🙄 то ако така става да вземеш нечий късмет 🙈 иначе моята баба имам чувството че има цял списък със суеверия 🤦‍♀️
След като родих ми побеляха цели кичури. Започна с бременността, не само корен, а целият косъм. Все още не се боядисвам, но ще се наложи.

# 115
  • Варна
Аз вече боядисах яйцата Simple Smile
По повод суеверията - като бях бременна с първото си дете и моята свекърва ме побъркваше със суеверия (това за яйцата обаче не бях го чувала) и мъжът ми настояваше да се спазват. Така не ми разрешиха да си купя нищо за бебето  преди да се роди и поради тази причина сега ми се иска още днес да започна да пазарувам 😄. Сега имам нов мъж и нова свекърва и засега никой не ми набива такива суеверия Wink
Има ли някоя от вас, на която още и се гади? Аз не мога да се преборя с това Sad . Една идея по-малки повръщам, но още ми се гади постоянно. Имам и рефлукс и постоянно слюнкоотделяне. Какво ли не пробвах и все не помага за дълго. Някой дни съм по-добре, но днес от сутринта ми е много гадно...

# 116
  • Пловдив
При мен гаденето се появи от скоро 16г.с някъде 🤷‍♀️ миналия ден мъжа ми отворил прозореца сутринта , а някой в съседния блок решил да яде риба за закуска 🙄🤦‍♀️ някакъв ужасен, ужас беше. За сега ми помагат лимоните, а и напоследък взех много да ги обичам 😂.
При вас има ли някоя храна която вие не харесвате, а половинката да и сега да ви се яде. /при мен са лимоните и пица барбекю, но пък и аз съм злояда по принцип дано детето не е/🙈

# 117
Нов мъж и нова свекърва, това е то радикално разрешение Grinning С най-добри чувства Simple Smile

Иначе за гаденето, има жени, които не ги пуска и до края почти. Но дано не си чак от тях. Пробвала ли си да пиеш вода с лимон? Сега и разни лимонади можеш да си правиш - с лимон, джинджифил и прясна мента примерно.

Аз вече боядисах яйцата Simple Smile
По повод суеверията - като бях бременна с първото си дете и моята свекърва ме побъркваше със суеверия (това за яйцата обаче не бях го чувала) и мъжът ми настояваше да се спазват. Така не ми разрешиха да си купя нищо за бебето  преди да се роди и поради тази причина сега ми се иска още днес да започна да пазарувам 😄. Сега имам нов мъж и нова свекърва и засега никой не ми набива такива суеверия Wink
Има ли някоя от вас, на която още и се гади? Аз не мога да се преборя с това Sad . Една идея по-малки повръщам, но още ми се гади постоянно. Имам и рефлукс и постоянно слюнкоотделяне. Какво ли не пробвах и все не помага за дълго. Някой дни съм по-добре, но днес от сутринта ми е много гадно...

# 118
И аз като ioni_666 се подстригвам сама - хващам си само връхчетата. Не се боядисвам. Някога се, но това постоянно мазане ми идваше вповече и се изнервях как постоянно се показваха корените и спрях с боите. Имам бял косъм на веждата Smiley , може би скоро ще имам и по косата. Ние ще боядисваме яйцата в събота. Днес спах до преди малко и не ми се занимава

# 119
  • Варна
Mikonimova, благодаря за съветите! Всичко съм пробвала, но действат някой дни едни неща, в други не... с предната бременност ми се гадеше до 4.5 месеца и сега се надявам всеки момент да спре, но май тази ще е различна.
С любимите храни и с тях съм така. Един ден ям едно, на другия ден не искам да го чувам, а по - принцип не съм злояда Sad
Аз се подстригвах още в началото на бременността. Не съм забелязала бели косми и дано да нямам, че не се боядисвам и не искам още да започвам, после и за това да търся време редовни 😄

Общи условия

Активация на акаунт