Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 766
  • 713
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Интересна работа 🤔🤷‍♀️ явно само гледат как да вземат пари от бременни жени, виждат ни като ходещи касички. Аз си плащам само на частно като ходя при професорката 80лв. По ЗК е 30лв прегледа /там също съм ходила на частно / не се ли полагат три безплатни прегледа.

# 196
Никога не съм плащала преглед по ЗК. Гледал ме е на 3/4Д не знам кое е точно.
Как така ще ми взема направлението и на края и пари.
На частно винаги плащам.

# 197
И аз това питам нямам ли право на 3 безплатни прегледи с видеозон? А и ме праща на детски кардиолог преди другата консултация - не било задължително, било част от ФМ. Защо трябва да ходя на детски кардиолог, при положение че няма причина? Мисля май да я сменя тая АГ, не ми вдъхва доверие 🤔🙄

Интересна работа 🤔🤷‍♀️ явно само гледат как да вземат пари от бременни жени, виждат ни като ходещи касички. Аз си плащам само на частно като ходя при професорката 80лв. По ЗК е 30лв прегледа /там също съм ходила на частно / не се ли полагат три безплатни прегледа.

# 198
В рамките на ЖК мисля влизат само няколко прегледа с ехограф - 3 или 4. Предния път се следих по каса, но имаше и някакво доплащане около 300лв еднократно за цялата бременност. Това беше при Христина Христова в МЦ Санита. От нея съм доволна като лекар, определено е добра, но имам други забележки, заради които спрях да я посещавам.
Сега съм изцяло на частно в МД. Следенето при моя лекар е 645лв за цялата бременност. Включва всички изследвания, ехограф всеки път и ФМ + спешна помощ при нужда в болницата по всяко време.
Видеозона си беше обикновен, не беше 4Д, но явно всеки път ще си плащам... А на първата Феталната морфология - 80 лв ми взе.
"Ако видеозона е 4Д е нормално да ви искат да го плащате. Аз съм плащала само за 4д, при аг по зк не плащам нищо /освен когато съм ходила на частно /"

# 199
Аз също съм в МЦ Санита само че при Крумовски, и съм доволна от него. И реших да си заплатя пакета от 300лв, защото така или иначе аз ще ги дам за прегледите до края на бременноста. Единственото лошо при него е че се чака повечко. С предишната ми бременност почти не ми беше взимал пари за видеозон, с изключение на 4д. Незнам как го правеше но някак прикриваше прегледите с видеозона, и не ми е вземал пари.
Налагало ми се е по спешност да отида при него, даже и през регистратура не минах.

# 200
  • Пловдив
На първа страница има поставени линкове за важни въпроси с бременността, номер 19 е във връзка с изследванията по ЗК.
Аз се следя само при лекар по ЗК, имам право на 2 безплатни прегледа с ехограф. Единия ми беше в началото, следващия ще е щом падне забраната за ЖК. Всички останали прегледи са ми по 40лв, а 4д на ФМ ми беше 80лв.
Но сестрата следи всичко и ме уведомява щом ми се полага нещо. Миналата седмица ми даде две направления- за вторите изследвания ПКК и урина и за УНГ/че имах проблем с болка в челюстта и ушите/. И аз се учудих,че ми дава, но се зарадвах.

# 201
Радвам се, че следващият ме АГ ме гледа всеки път на ехографа. Ако отида 3 пъти този месец, 3пъти ще гледаме бебето. Той казва "трябва да видим, че е живо". По ЗК.

# 202
Аз също винаги плащам за ехографския преглед. Само веднъж когато дадох направлението за следене на бременността не платих. Иначе когато гледаме бебето си плащам за ехографа. Докторката казва че веднъж в месеца е нормално да ходя на преглед, но аз се притеснявам че е много време от преглед до преглед. Последно ходих преди ок 12 дни. Сега ако намеря друг доктор ще си запиша час, тъкмо да чуя и друго мнение. В нашия град няма много специалисти за съжаление, ще търся в съседен град. Само се надявам всичко да е наред. Толкова лоши неща ми се случват тая година. Дано поне с него всичко да е наред. Бащата ми създава само нерви, а дори не е в страната от както разбра че съм бременна. И въпреки това съм подложена на тормоз по телефона.. И това ме напряга психически. Ако беше само това може би да не се впечатлявах толкова, но сега покрай смъртта на мама наистина единствено бебето ми носи малко радост. И много се надявам да сме добре и да е здраво. Дано е така, само това искам!  Hug

# 203
  • Пловдив
Аз пък винаги ходя на преглед с идеята да видим бебо, с аг нямаме нужда да се виждаме и да си говорим на 4 очи, по телефона решаваме почти всичко останало.
Да мислим положително всичко с нас и малките ще е наред. Моето напоследък го усещам все повече и повече , снощи до 3 не можах да заспя, голяма грешка да му пусна музика преди да си легна, май го събудих. Grinning сега не знам харесва ли му да слуша музика или не.
Да се оплача /то не е чудо голямо де/ но пръстите ми стават като кебапчета и свалих халката та ми е малко криво сега Sad , но последните дни пия по близо 3 литра вода, което за мен е нещо много ново.

# 204
  • София
От утре, 21 април, се възобновяват плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием в лечебните заведения
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-utre-21-april … lanovite-detski-/

# 205
  • София
Юхуу, вече си записах час за събота. Дано не размислят дотогава и пак да ги спрат Joy

Последния ми преглед беше 140 лв - 4д, гледа ме почти час, това включва и кръвни изследвания. Дано вече се нормализират нещата, че иначе ще ми излезе солено.

# 206
  • Варна
Аз също ходя при доктор Крумовски в Санита Варна - може да се засичаме с cecinka92.
Той според мен определено е от лекарите, които правят всичко възможно да не ти вземат постоянно, пък дори и изобщо, пари.
Въпреки това аз реших да си взема пакета от 300 лв за цялата бременност, защото искам да ходя по-често отколкото ми се полага по каса и смятам, че тази цена не е изобщо висока.  Аз лично съм доволна от него, следеше ми и първата бременност. Не е от най-прехвалените светила във Варна, но отделя нужното внимание, което е най - важното според мен. При избора на наблюдаващ АГ за мен е важно просто да си го усетиш, че това е твоят лекар и да му се доверяваш спокойно.

# 207
Сиси напълно си права, и много се радвам че и ти си при него. Дано да се засечем аз бях нна 13 при него. Утре ще му звъня да си запиша час за фетална, че то време не остана Joy. Теб кога те вика?

# 208
Здравей graciggg,

От това което си написала предполагам се следиш при Красимира Желязкова. За нея навсякъде пише, че провежда изключително подробно наблюдение на бременноста и изпраща на детския кардиолог Др Христов.
Аз лично също съм си записала час при др Христов без да знам има или не проблем със сърчицето бебчето, но това е мой личен избор.
По голяма част от жените, които са си избрали да се следят по ЖК, доплащат за всеки преглед с ехограф и също така болничен.
Като цяло Красимира Желязкова е добър избор за проследяване на бременност. Трудно ще намериш някой, който да не ти взима пари за преглед и освен това да следи така добре бременност, особено във Варна.
Аз се следя също в МД при Др Цонев и съм доволна, но съм платила близо 700 лева за това.

И аз това питам нямам ли право на 3 безплатни прегледи с видеозон? А и ме праща на детски кардиолог преди другата консултация - не било задължително, било част от ФМ. Защо трябва да ходя на детски кардиолог, при положение че няма причина? Мисля май да я сменя тая АГ, не ми вдъхва доверие 🤔🙄

# 209
  • София
Феталната ехокардиография не е задължителна, но е хубаво да се направи. Правих я миналия път, и сега мисля да я направя. За София мога да препоръчам доц/проф Томова (не съм сигурна за титлата). Благодаря за подсещането, ще звънна утре за час Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт