Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 880
  • 713
  •   1
Отговори
# 225
  • Terra incognita
За първите месеци най- удобни са ромпърчетата. За края на август- боди с къс ръкав и памучно ромпърче. Вече със застудяването- боди дълтг ръкав и по- плътно плюшено ромпърче . Аз ги предпочитам, защото така не рискувам да му се открива кръстчето при носене и т.н.
За по- хладно време и памучна шапчица за навън.
А също така за първите месеци и памучни ръкавички, защото много се драскат с ноктите.
За болницата размер 1-3 м.

# 226
  • Варна
Според мен мамите с термин в началото на септември може и да родят летни бебчета (аз бях така с първата) и честно казано в най-големите жеги не съм го обличала с два ката дрехи, освен ако не броим памперса Simple Smile. Държах го по боди през деня. За септември много зависи как ще е времето, но според мен ще е нужен и някой къс ръкав, може после да се ползва за бельо. Бързо растат и няма смисъл от много дрешки. Аз не съм започнала да пазарувам, че не знам пола със сигурност, но ми се иска вече Simple Smile, че с първата бременност нямах това удоволствие, поради суеверия.

# 227
Моят списък е само в главата, но не наброява повече от 8-9 неща. Толкова излишъци имах натрупани първия път, или неудачни версии на нещо, което всъщност ми е трябвало, и после купувахме различно, като помпата за кърма примерно. Сега мисля да набавим най-базовите неща - шкаф за вещите му, козметика, гнездо, един-два комплекта нови дрехи и май ще е това. Даже легло няма да вземаме, докато не се уверя, че бебето заспива някъде само. Синът ми спеше в леглото си, само когато го гледаше свекърва ми. После от нашата спалня, на година и нещо го прехвърлихме направо в неговата стая на легло един персон.

Един съвет за дрехите, който съм благодарна, че на мен ми дадоха с първото дете - бодитата и блузките да се закопчават отпред или отстрани, вместо да се нахлузват през главата. Много ме беше страх да не му направя нещо и май чак на третия месец му сложих първите дрешки през глава. Не, че реално може да му стане нещо, но май и сега така ще направя, за да си спестя малко стрес.

# 228
Моето първо детенце е пролетно и тогава беше с дълъг ръкав боди, както и с другите дрешки. Но бяха много тънки като материя. Аз бих се ориентирана и за септември за новородено да бъде с дълъг ръкав, но много тънки, тъй като новородените нямат терморегулация.

# 229
  • Пловдив
Миналата година септември и октомври бяха много топли, аз мисля да взимам по тънки дрешки, а и те тогава растат като гъби всеки ден ще е различно. Аз бях намерила списъци във фб, ще ги потърся и ще ги кача, там също пишеше най- основните неща /така поне ми изглежда де/ тъкмо мами с дечица ще кажат кое може да е излишно.

# 230
Аз съм за началото на Септември, мисля че ще е все още лято.
Дъщеря ми е зимно бебе. За лятно по ромпър може и да им е топло. Ще си подготвя и с къс ръкав. Най-малкият размер е излишен.
Много неща от списъците са излишни. Дрехи, памперси, крем за подсичане и бебето ще оцелее 😄 и мляко разбира се. И капки за коликите 😭

# 231
  • София
Не съм си ги припомнял списъците, но сега с опита от първото, сигурно ще задраскам поне половината неща. Не защото вече ги имам, а защото са абсолютна глупост.
Ръкавици нямам намерение да слагам, ако има нокти - по-добре да се отрежат докато спи. Доколкото знам не са безопасни.

# 232
  • Terra incognita
Ами моят хубостник се беше издрал доста здраво, нищо, че бяхме хванали ноктите. Даже поради тази причина купихме ръкавичките, иначе даже не ми бе хрумнало.

# 233
Моята дъщеря е последната седмица на август, вкъщи е южно изложение, през деня е била само по боди къс ръкав, а като заспи я няматах с тънка пелена, памучна. Когато излизахме навън и слагах дълъг ръкав, само един кат и ако подухваше слагах пак памучна пелена. Общо взето трябва да се внимава с обличането, защото веднага ще се появят питанки с въпроси "тези пъпчици от какво са, обринало се е, много плаче и е червено". Лесно се претоплят децата.

# 234
И при нас е Южно изложение и апартамента е много топъл затова мисля, че ще ми трябва къс ръкав. Аз съм за 01.09 така че най вероятно края на Август ще съм с бебче.
На кой размер казвате най малък - 50 или 56?
И колко вида пелени има? Аз съм взела 4 памучни и 1 муселинова и се чудих каква е разликата между тях? Може би това че муселиновата е доста по рехава от памучната. И изобщо къде се слагат тези пелени?

# 235
Леле, аз съм много назад, изобщо не смея да купя нищо още...малко ме е шубе честно казано...
Мислех към 7-8 месец да започнем пазара...то и сега не е много препоръчително да се ходи по магазините, а без да съм го видяла на живо нещо не смея.
Имам въпрос има ли мами с пиърсинг на пъпа?
Аз обецата я махнах още към 3 месец, но понякога изпитвам едно много силно опъване точно покрай дупката, не ми е суха кожата, по два пъти на ден я мажа, чудя се дали е възможно да е от пиърсинга Confused

# 236
Те се раждат около 50см. 50-56 р-р прескочихме с дъщеря ми. Имах само 2-3 боди-потник 56р-р.
Поръчах легло, но май ще го ползва каката, защото е по-ниско и ще стига бебето през решетките. А нейното ще е за бебето.
Има ли други с породени деца? Таткото вече ми говори за 3то, а аз още второто не съм родила 😄 казах му след 5години пак да ме пита.

# 237
Здравейте момичета, от много време не съм писала, но днес се включвам с добри новини. Вече съм в 17 седмица видяхме мъничето тежи 211 грама и за момента върви с няколко дни напред. Следващият ми час е чак за 18 май, тогава ще е феталната морфология. За първа страничка мога да допълня, че чакаме момиченце и термина ми за сега е 27.09

# 238
  • Пловдив
Аз обичам онлайн пазара, но за бебето таткото иска да пазаруваме заедно 🤷‍♀️ да видим кога ще му мине мерака. Нашите се бяха засилили да ходят да купуват всичко от Одрин /донякъде се радвам че не могат да идат, че ще купят неща за няколко деца /.
Иначе най- много ме е страх как ще се ориентирам какъв номер дрешки да купувам на бебето 😔 🤷‍♀️ да не са му малки или големи, абе понякога се филмирам.

# 239
Те се раждат около 50см. 50-56 р-р прескочихме с дъщеря ми. Имах само 2-3 боди-потник 56р-р.
Поръчах легло, но май ще го ползва каката, защото е по-ниско и ще стига бебето през решетките. А нейното ще е за бебето.
Има ли други с породени деца? Таткото вече ми говори за 3то, а аз още второто не съм родила 😄 казах му след 5години пак да ме пита.
Това последното много ме изкефи аххаах. 
Аз мисля бебето да спи в дървена кошара където сега спи момата( на 2г ще стане след седмица).
А пък за нея ще купя сгъваема, че все още не е за легло.

Общи условия

Активация на акаунт