Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 921
  • 713
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм 18 + 1 и аз не го усещам, и моето бебе върви с няколко дена напред. Аз съм повечко килограми и преди седмица като бях на преглед доктора каза, че е нормално и ще го усетя по късно заради тлъстинките по корема. Не се притеснявай и аз вече нямам търпение, но съвсем скоро ще ги усетим.

# 391
cecinka, жива и здрава да ви е рожденичката и много да ви радва Flowers Hibiscus Cake Party Time

Момичета, още нещо се сетих, което да ви питам. Не знам защо така забравям.. Днес лекарката като ми видя изследванията и ми каза, ако искам да си купя протеин за бременни да пия. Някоя от вас пие ли такова нещо?

# 392
  • Пловдив
Аз не пия, всеки път питам за различни лекарства и все едно удрям докторката с мокър парцал /не обича да се пият прекалено много лекарства/.
Аз също забравям и започнах да си записвам, иначе за малко да изпия двойна доза от сегашните ми лекарства 🙈

# 393
  • София
Жасминче, белтъка как ти е?

Мои приятелки са пили протеин по време на бременността.

# 394
  • Чикаго / София
Не сме мислили за съхранение на стволови клетки все още.

cecinka92 да ти е жива и здрава рожденничката!

Наистина за Хашимото трябва да се изследват ТАТ и МАТ, само със завишено ТСХ не се диагностицира Хашимото. На мен даже едно време ми правиха биопсия на щитовидната жлеза, за да ме диагностицират. Може твоето въобще да не е Хашимото, задължително се консултирай с лекар и ще ти трябват още изследвания.
Копирам си мнението и тук, че може да е от полза на някой друг Simple Smile
Аз съм с Хашимото от 16 годишна. Т.е и двете предишни бременности бях с Хашимото и на Л-тироксин. Не съм имала проблем. Никой нищо тогава не ми е казал за изследване на бебето след раждането, нито нещо специално за кърменето. Кърмех ги и двете много успешно без проблем. Кафе и аз пия с много мляко - едно сутрин - и сега и когато кърмех. Започнах да изследвам щитовидните хормони на децата като станаха на около 10г. От тогава на всеки 2 години им пускаме изследване за всеки случай. Вече са на 16г. и на 14г. и пу, пу - нямат проблем. Това, което можеш да направиш и е препоръчително с Хашимото е, да не ядеш глутен и рафинирана захар. Пий хапчето сутрин на гладно и се опитай след него да не приемаш храна или течности поне 1 час. Не се шашкай - и кърменето и бремеността си минават безпроблемно ако състоянието се следи.

Утре влизам в 19г.с. - все още не усещам бебето. На преглед съм чак на 4 Май, вече нямам търпение да отида, за да видя, че всико е наред.

# 395
 Cecinka, честито на рожденичката, да ти е жива и здрава  Simple Smile

Аз днес бях на ехокардиография, всичко със сърчицето на бебчето е наред, доктора много добре ми обясни за всички клапи, кр. съдове и прегледа мина бързо.

Жасмин, аз мисля да си изследвам В12 утре и евентуално също да пия протеин. От други майки знам че Прегнако е хубав протеин https://pregnaco.com/ това са прахчета протеин с различни вкусове, които може да си избираш. Попринцип голяма част от жените са с някакъв дефицит, я на В12, я на нещо друго и приемат протеин за да може бебчето да расте здраво и с нормални размери.

# 396
Момичета, по отношение ка усещанията на бебето, аз влязох днес в 19 гс и до вчера сутринта си усещах така нареченото къркорене, което от вчера не усещам и аз съм под стрес и шок днес цял ден 😟😟😟 Има ли някой като мен, който да ходи през седмица на прегледи? Даже тази седмица заради това НЕ усещане, мисля да отида пак, а бях миналата сряда и всичко уж беше наред. На всичките ми документи от гинекологичните прегледи винаги заключението е “нормално фетално развитие”. Аз обаче съм си в тих ужас .......

# 397
  • Пловдив
Аз също ходя често на прегледи 🙈 за щастие се вкарвам в излишни филми и до сега е нямало голям проблем.

# 398
  • София
По отношение на списъка се сетих някои неща от моя опит с баткото. Бях взела електрически стерилизатор на Chico, нагревател за бутилки на Авент. Вършеха полезна работа, но с след време установих, първи че има комбинирани уреди, които правя и двете и освен това могат да се правят в тях пюрета. А също така затоплянето шишета и пюрета става много лесно с вода от кухненската ел. кана. И двата уреда ги продадох в olx. Бебефон имах обикновен, но също го продадох и сега мисля да взема такъв с видео.
Пликове за кърма съм взимала, но много по-удобни ми бяха чашките с капачка на винт. След като спрях да изцеждам ги ползвах за замразяване на пюрета, подправки, я също и като излизаме му носех храна в тях. Даже още имам 2-3 от тях. Стават и за каничка при къпане, изобщо много полезни ми бяха и мисля да взема нови. По-късно ако имам време ще добавя още коментари по списъка.

# 399
  • Terra incognita
Стерилизатор бих добавила към списъка, за мамите, които няма да кърмят.

# 400
  • София
Хахах, и на мен ми се мотаят контейнерчета в кухнята. За мерене, за дребосъци, супер са. Че се и местихме скоро, запазих си ги с кеф Grinning
Стерилизатор имах на Cangaroo, дадох го и сега ще ми го връщат, аз много малко го ползвах, приятелката ми почти хич.

# 401
Колко мл са контейнерите? Аз използвах пликчета за кърма.
Използвахте ли замразената кърма?
Аз я изхвърлих, не ни беше нужна, а и миришеше и имаше гаден вкус, но май било нормално.

# 402
  • София
Да и аз много малко го ползвах стерилизатора. Но пък моето дете почти не ползваше шишета, а залъгалки пък съвсем не искаше.
А контейнери имах два размера от 200 и 240мл. Аз почти не съм замръзвала, защото изобщо не ми се получаваше цеденето. Пробвах и с ръчна и с ел помпа, но не ставаше.

# 403
Момичета, аз съм в 18+2, на последния преглед бях и с три дни напред, а пък все още нищо не усещам и започвам да се притеснявам, дали защото се фокусирам твърде много в това да го усетя и все още не го или е нормално ..
Ако ти е предна плацентата, се усеща много по-късно. Моята е задна и още в 16 г.с. започнах да усещам движенията, основно като съм седнала и леко приведена напред и явно не остава много място Grinning При мен много лесно се различава от газове и спазми Simple Smile Имай търпение. Не само ще го усетиш, ами честичко ще си те подритва Wink Макар че сега, докато още е леко, го наричам побутване.

... Днес лекарката като ми видя изследванията и ми каза, ако искам да си купя протеин за бременни да пия. Някоя от вас пие ли такова нещо?
Аз от днес пия Прегнако, което някой нагоре спомена. Не е по препоръка на лекар, а си го взех да имам за дните, в които се усещам, че ям основно въглехидрати. Като състав звучи добре, но са го подсладили със стевия, която според мен е противна и прекалено сладка. Да го бяха оставили неподсладено, аз ще си сложа хубава бяла истинска рафинирана захар Grinning
Стерилизатор бих добавила към списъка, за мамите, които няма да кърмят.
Съществуват ли жени, които умишлено не кърмят? Anguished Пак се шокирах Grinning

# 404
Колко мл са контейнерите? Аз използвах пликчета за кърма.
Използвахте ли замразената кърма?
Аз я изхвърлих, не ни беше нужна, а и миришеше и имаше гаден вкус, но май било нормално.
Аз използвх също пличета за кърма. Налагало ми се е когато се разболея, или ме хванат бъбреците да и давам от замразената. Мисля че можеше да се съхранява от 3 до 6 месеца във фризер. Аз съм нямала проблем с гаден вкус или мириз.
Миналата година януари се разболях жестоко и за жалост драстично ми намаля кърмата. Беше много трудно да я свикна на АМ, замразената кърма спаси положението и малко по малко свикна. Много се надявам този път да успея да кърмя и да не ми се налага да се цедя като луда

Общи условия

Активация на акаунт