Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 942
  • 713
  •   1
Отговори
# 405
  • Terra incognita
Tennislady, много жени не кърмят по една, или друга причина, сигурно има и такива ,които не кърмят умишлено, но това не е ни влиза в работата. Лични неща са това. Затова същестеуват адаптираните млека. А стерилизаторът е много удобен в такъв случай.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 09:18 от VickyTaylor

# 406
  • Варна
Аз също ходя честичко на прегледи, въпреки че ми е втора бременност и уж трябва да съм по-спокойна и уверена - при мен е обратното (отдавам го на възрастта Smiley ). Особено сега като не ходя до офиса и не пътувам в командировки ако каже доктора всяка седмица, всяка седмица ще ходя Simple Smile
Относно стерилизитора някой има ли опит с тези комбинирани уреди, които после стават и за приготвяне на храна? Аз сега се замислям за такъв или да изварявам в тенджера, колкото и да е старомодно. Бях писала и по-нагоре, но ще напиша пак - повечко пусуда - бутилки, контейнери, накрайник за помпа, се налага да се ползва и когато се изцеждаш и после се храни с изцедена кърма от шише.

Cecinka, на патерички да ти е жива и здрава рожденичката!

# 407
  • Terra incognita
Изваряванете не е старамодно, но хаби доста повече ток , както и време. Има и препарати за срудена стерилизация, но топлата ми се струва много по- безвредна.

# 408
Белтъкът ми е под долната граница, но пък б12 ми е над горната. Не приемам допълнително б12, дори изрично исках желязо, което да
е чисто, защото по-често се среща с витамини от б групата. Разгледах ги тези прахчета. По принцип не ям много протеини и май ще е хубаво да си поръчам

# 409
Стерилизатор ще ми даде приятелка, така че тази покупка отпада.
От шишетата съм харесала на Авент (надявам се да кърмя и да не ги ползвам, де..), както и залъгалките. Козметиката мисля да е Биодерма - измивен гел и хидратиращо мляко мисля, че ще бъде достатъчно. Прах за пране мисля да е Ариел за бебе, тъй като и нашите дрехи перем със същата марка.
Бебефон мисля да не купуваме първоначално, а ако решим, че е необходим ще вземем в последствие.

П.С. Вчера взех от дрешките на Лидл, страхотни са!

# 410
Оуу, да, и аз имам от Лидл. Чакам да пуснат и хубави роклички по-нататък

# 411
Жасмин, аз говоря за бебешките Animal See No Evil

# 412
Cecinka, честито и от мен. Живо и здраво да ти е детенцето Simple Smile
Момичета, темата за съххаряването на кърма ми стана много интересна. Тъй като ми е първо бебче надявам се за малко повече помощт от по-опитните. Аз лично мисля да кърмя, но и да давам от шише, когато сме на разходка или някъде навън. Явно ще ми трябва помпа и стерилизатор. Въпроса ми в тази посока е - трябва ли кърмата да се замразява, ако ще се използва в днешния или най-много в следващия ден? Някой хранил ли е по-този начин? Кога изцеждате за шишето между храненията или как? Ще съм много благодарна, ако споделите опит и препоръки за подобен тип хранене.
Колкото за дрешките в лидъл - и аз вчера не издържах и купих. Въпреки, че мисля, че е още много рано за пазаруване. В нашия повечето неща бяха изкупени. Добрах се само до един комплект чорапчета, две клинчета и един спален чувал. Аз не мога да спя добре откакто съм бременна и често вечер мисля разни неща. Темата тази вечер бяха спялните чувалчета Grinning Предполагам, че това което взех е пролетно, то ще може да се ползва и когато бебка се роди? Взех от 0 до 6 м. Но когато застудее, ще трябва да взимам зимно - какъв трябва да е неговия размер според вас? Вие по колко броя чувалчета имахте? Виждала съм и таблици за това кой вид чувалче за какъ сезон е, но честно казано аз не се ориентирам - летни, пролетно-есенни и зимни ли са?

# 413
  • София
Зайка_Байка, този план с кърмене вкъщи и шише навън е най-сложното нещо, така си причиняваш двойна хамалогия, детето се обърква, притичваш да цедиш и е много сложно, пробвала съм 😄
В началото ми беше неудобно да кърмя навън, завирах се в колата или тичах вкъщи, но има страхотни шалове, с които абсолютно нищо не се вижда и е много, много по-удобно и за майката, и за детето. Разбира се, много е удобно да имаш запаси за да може друг да нахрани детето, но ежедневно хем гърда хем шише означава цедене, стерилизиране, плануване на всяка разходка, не е за мързеливи като мен.

С пликчета и контейнери аз процедирах така: изцеденото в контейнер в хладилника, като се събере за цяло хранене - в пликче във фризера. Не съм имала литри в запас, но за 3-4 хранения винаги.

# 414
Жасмин, аз говоря за бебешките Animal See No Evil

Ох. Mint, извинявай. Кой за каквото си мисли.. Значи да допълня, че и тези за бременни са екстра 🌻

Момичета, поставих списъка на първа страничка до таблицата с размерите по седмици. С течение на времето, когато коментирате тук марките, ще дописвам в списъчето 💞

Поръчах си протеина, който Бети ми предложи 1 с вкус на шоколад и банан и 1 с вкус на ванилия и брюле и получих смс от Спиди утре да ги очаквам.

# 415
Jasmin, това с протеина Карагьозова ли ти го препоръча? Аз не съм била при нея от 14с, че и без това така се получава, че през 2 седмици съм на преглед Grinning Ще гледам след феталната да измисля кога да посетя и нея Simple Smile

Аз не можах да се добера до дрехите за бременни в Лидл, отидох вечера към 6 и всичко беше разтършувано само възглавница си взех, очаквах да е мека, а тя е топченца. Днес я изпрах и тази вечер ще я видим как e Grinning

Имам въпрос към мамите, които вече усещат бебоците. Имате ли понякога болка като се мести? От няколко дни го усещам, когато минава по-напред към корема с лека болка или по-скоро дискомфорт и като си погледна корема се вижда бубунката къде е Grinning Ще ви кача снимка да видите за какво става дума. Много е активен, бях чела в този период бебета спят по 20 часа-моят е буден през целия ден Grinning При вас как е?

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 14:35 от Dimitrova93

# 416
Усещам го, но от време на време,  май наистина спинка повечко. И то главно, когато легна тогава се размърдва, иначе ако съм в движение няма начин да го усетя. И аз съм мераклийка за Лидъл, но докато се добера до там май нищо няма да остане 😁. Някой взел ли си е от късите панталонки за бременни? Доволни ли сте?

# 417
Аз мисля, че те се движат, но ние не ги усещаме през голяма част от времето. На последните няколко прегледа бебето се движеше супер много, но аз не го усещах. Иначе аз най-ясно го усещам вечер и когато ям. Когато ям направо полудява Grinning Вчера гледахме Капките и на някои от изпълненията също много реагираше Grinning

# 418
За съхранението на кърма. Кърмех от едната гърда, защото спираше ако преместя. Сучеше по 5-7мин, много силна струя беше, горкото дете. Та трябваше да изцедя другата за облекчение, моето облекчение беше цялото пликче 🤷 Като дойна крава бях.
Някъде из интернет имаше инфо как се съхранява. Но днес може да събираш в хладилник и след това да замразиш, но при смесване кърмата трябва да е с еднаква температура.
Аз не бих се наела да кърмя и цедя за навън, има покривала, а след време свикваш и никой не разбира какво се случва. В ресторант са ми носили одеало, за да завия бебето, защото мислеха че спи, а тя си цокаше.

# 419
  • Пловдив
И при мен има болка понякога когато движи прекалено много, преди два дена ме подлуди то не се спря 🤷‍♀️🙄 сега е в някакво затишие, вероятно довечера ще е активно. Когато съм гладна също доста движи 🙈 сигурно ми се кара че го държа гладно. Но най- добре му действа гласа на таткото, по цял ден му говоря никаква реакция, а вечер с мъжа ми като говорим и е хепи 🤗
Аз знам че като вървим ги люшкаме и спят, а ние като седим или спим движат по осезаемо 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт