Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 920
  • 713
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, супер сладко звучи всичко това за усещанията Simple Smile блазе ви! Аз съм в началото на 19 гс и почти нищо не усещам. Вие в кои седмици сте, или просто вашоте бебчовци са активни?

# 421
  • Пловдив
По термин съм в 19+5, но върви по напред и съм към 21 реално. Усещам го от 2 седмици сериозно , преди беше пърхане 50% и 50% си въобразявах.

# 422
Аз от днес съм 19та, но го усещам от началото на 15та, нямаше пърхане, директно ритници Grinning Може би има значение, че съм със задна плацента и по-слабичка, разбира се сега го усещам много по-силно от 15та и даже го виждам, нямам търпение да дойде 7ми май да му видя личицето Heart

# 423
  • София
Муцуни, аз си взех къси дънки за бременни, малко са ми големи на корема но той тепърва ще расте. Ластични са, до средата на бедрото. Пиши какво те интересува.

# 424
  • Чикаго / София
Това с кърмене в къщи и шише навън ми се вижда много сложно. Ще видиш как ще е при теб и ще прецениш. Аз събирах кърмата изцедена в един ден в хладилника и вечерта я замразявах. Не ми стигаше от едно цедене да напълня пликчето, но аз цедях много малко, само за облекчение и оставях кърмата да се регулира сама от сученето на бебето.

На вън съм кърмила където свари - в ресторант, на пейка в парка, в колата - където сме били и бебето е огладнявало, сядах на първото удобно място и кърмех.  Замятах се с един лек шал или пелена и на никой не му правеше впечатление. Беше най-лесното нещо на света - храната на бебето да е винаги с нас готова за консумация където и да сме Simple Smile

Стерелизатор не съм ползвала преди. Сега ми дадоха един,  ще видим как ще е. Аз никога не съм стерелизирала на бебетата шишетата, но може би защото кърмех и не съм излолзвала АМ. Бибероните ги изварявах само първия месец, после започнах да ги мия. Изобщо всичко миех, само първия месец съм изварявала някои неща, даже не си спомням какво друго освен бибероните.

# 425
Жасмин, ще се радвам да напишеш как ти се струват на вкус този протеин, аз утре ще пускам В12 и също се чудя дали да си поръчам, така че ще чакам отзиви.
Evtixia, не се притеснявай, че все още не усещаш бебето. Аз почнах да го усещам усезаемо едва от вчера / 22 г.с/ и бебчето е около 400 гр. Според мен мн зависи колко голямо е бебчето, тези който вървят по големи е нормално по бързо да ги усещат мамчетата защото са по заякнали и също зависи от твоето телосложение и къде е разположена плацентата. Аз съм по закръглена и макар че съм със задна плацента сравнително късно я усетих. Всичко с времето си, не се притеснявай!

Момичета, супер сладко звучи всичко това за усещанията Simple Smile блазе ви! Аз съм в началото на 19 гс и почти нищо не усещам. Вие в кои седмици сте, или просто вашоте бебчовци са активни?

# 426
  • Варна
Cecinka, честито и от мен. Живо и здраво да ти е детенцето Simple Smile
Момичета, темата за съххаряването на кърма ми стана много интересна. Тъй като ми е първо бебче надявам се за малко повече помощт от по-опитните. Аз лично мисля да кърмя, но и да давам от шише, когато сме на разходка или някъде навън. Явно ще ми трябва помпа и стерилизатор. Въпроса ми в тази посока е - трябва ли кърмата да се замразява, ако ще се използва в днешния или най-много в следващия ден? Някой хранил ли е по-този начин? Кога изцеждате за шишето между храненията или как? Ще съм много благодарна, ако споделите опит и препоръки за подобен тип хранене.
Колкото за дрешките в лидъл - и аз вчера не издържах и купих. Въпреки, че мисля, че е още много рано за пазаруване. В нашия повечето неща бяха изкупени. Добрах се само до един комплект чорапчета, две клинчета и един спален чувал. Аз не мога да спя добре откакто съм бременна и често вечер мисля разни неща. Темата тази вечер бяха спялните чувалчета Grinning Предполагам, че това което взех е пролетно, то ще може да се ползва и когато бебка се роди? Взех от 0 до 6 м. Но когато застудее, ще трябва да взимам зимно - какъв трябва да е неговия размер според вас? Вие по колко броя чувалчета имахте? Виждала съм и таблици за това кой вид чувалче за какъ сезон е, но честно казано аз не се ориентирам - летни, пролетно-есенни и зимни ли са?
Аз също не съм убедена, че ще кърмя навън. С първото бебе не съм го правила- кърмих 10 месеца. Можеш да се изцеждаш веднага след кърмене или пък да изчакаш малко и тогава - правила съм го, за да му оставя кърма, когато трябва да излезна. Наистина е трудно да се регулира така кърмата и понякога ще започват да текат сами или ще имаш чувството, че ще се пръснат, но ако е ритмично може и да се получи. Няколко часа кърмата е ОК и на стайна температура. Имам приятелка, която сега гледа бебе и така навън му носи, не го кърми, ще я разпитам като наближи Simple Smile

# 427
Момичета това пуснах миналия път, но по информацията разбрах че явно за сега имам хипо функция на щитовиднате докато не мина ехограф за нея при ендокринолог. Аз не знаех че има разлика и затова казвах че имам Хашимото.... Сега ще пусна пак всички изследвания и ще отида на лекар. Ако се сетите да добавим нещо? Имам и МБ от цервикален секрет за всичко уж взех мерки ... пък на изсл ще покаже.
Скрит текст:

# 428
Sisseto Zheleva, ще съм благодарна за още подробности.
Аз съм доста притеснителна и не знам дали ще мога така на всякъде да кърмя. Пък и както каза Сисето ми се иска да мога да оставям бебчо с други хора, за да мога да си върша някакви неща, а не да съм вързана постоянно за него. Ще се консултирам и с мои познати, които са минали този период и ще решавам. Важното септември малкото човече да се появи живо и здраво Simple Smile

# 429
  • Пловдив
По въпроса с кърмата, случвало ли ви е на тези които вече имате бебета да свикнат с Ам /от родилното/и после да не искат кърма 🤔 мен лично това много ме притеснява 🤷‍♀️

# 430
  • Terra incognita
Тук в родилните не дават нищо на бебетата. Не ги дохранват изобщо. Моето затова беше с ужасно сухи и напукани устни, нямах никаква кърма и беше голям ужас. На шестия- седмия ден купих мляко и го хранех смесено, но кърма така и не ми тръгна и бебето стимулираше гърдите, използвах и ръчна помпа и нищо. Така 4 месеца.

# 431
Синът ми беше роден секцио, взех го 24 часа по - късно и ми тръгна коластрата. Втората вечер го дадох за през ноща, защото не бях добре, в 5-6ч ми го донесоха за кърмене, носега ми и АМ в шише, но ме съм давала. После си остана 2 дни с мен и последната нощ бях с висока темепераъура и го дадох. Изписаха ни и кърмех на поискване, не съм спазвала часове, да го будя и тем подобни. Кърмех го в началото в колата (когато сме навън) после с шал го кърмех навън, никога не съм давала от шише, до година и 2 месеца кърмих и го отбих, защото имаше зъби и ми правеше рани до кръв... Преди това не съм го оставяла за повече от 2-3 часа или на обяд след като заместих обедното кърмене. Според мен, ако се кърми от гърда има повече мляко и стимулация. А и е много по - лесно, винаги имаш храна за бебето, не носиш шишета помпи и тн. Simple Smile

# 432
Здравейте, не успявам да се включвам често, чета малко по диагонал. Виждам, че обсъждате вече кърменето и неща свързани с храненето. Аз обаче имам въпрос, малко по-различен и ще се радвам да споделите мнение, защото се притеснявам. Направи ми впечатление, че още от самото начало коремът ми стои ниско, вече съм 21-ва седмица и си е все така ниско. Моята следяща лекарка не ми обърна особено внимание, когато й споменах, че ми прави впечатление това, но вчера ходих при лекарят, който евентуално мисля да ме изражда. Да се запознаем, да го видя, да добия впечатление, останах доволна на първо четене, много внимателен, обстойно прегледа бебо и има страхотна апаратура. Самият той отбеляза, че плацентата ми е ниско и тогава аз му споделих, че отдавна ми прави впечатление това. Той каза, че не е тревожно, но може да създаде проблем при раждането (каквото и да означава това). Не питах подробно какво ще рече, защото той побърза да ме успокои, че все още има време и може да се вдигне. Малко ме съмнява това вече пети месец и кусур, но си го мисля и е в главата ми.

Как е при вас, има ли мами с подобен, не знам дали дори да го нарека проблем, но с подобни коремни разположения? Мисля, да потърся инфо и да се запозная по-подробно с това, но ще е полезно, ако някой тук има опит и е в същото положение.

# 433
Здравейте, не успявам да се включвам често, чета малко по диагонал. Виждам, че обсъждате вече кърменето и неща свързани с храненето. Аз обаче имам въпрос, малко по-различен и ще се радвам да споделите мнение, защото се притеснявам. Направи ми впечатление, че още от самото начало коремът ми стои ниско, вече съм 21-ва седмица и си е все така ниско. Моята следяща лекарка не ми обърна особено внимание, когато й споменах, че ми прави впечатление това, но вчера ходих при лекарят, който евентуално мисля да ме изражда. Да се запознаем, да го видя, да добия впечатление, останах доволна на първо четене, много внимателен, обстойно прегледа бебо и има страхотна апаратура. Самият той отбеляза, че плацентата ми е ниско и тогава аз му споделих, че отдавна ми прави впечатление това. Той каза, че не е тревожно, но може да създаде проблем при раждането (каквото и да означава това). Не питах подробно какво ще рече, защото той побърза да ме успокои, че все още има време и може да се вдигне. Малко ме съмнява това вече пети месец и кусур, но си го мисля и е в главата ми.

Как е при вас, има ли мами с подобен, не знам дали дори да го нарека проблем, но с подобни коремни разположения? Мисля, да потърся инфо и да се запозная по-подробно с това, но ще е полезно, ако някой тук има опит и е в същото положение.
Мисля, че зависи как точно е разположена плацентата. Доколкото знам ниска плацента означава, че е близо до родовия канал, покрива го частично или изцяло.
В случай, че плацентата покрива частично или изцяло родовия канал се нарича превия. Имам позната, която беше с такава плацента, която в последствие с нарастването на матката се повдигна. За съжаление нямам спомен в кой месец се установи, че плацентата се е повдигнала. Но според мен, тъй като матката тепърва ще нараства има голяма вероятност да се случи.

# 434
Muuucuni, и аз взех къси гащи от лидл, доволна съм, леко са по широки надолу, но като се подвият леко, изглеждат добре,  относо дали са удобни, лично за мен да.

Общи условия

Активация на акаунт