Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 916
  • 713
  •   1
Отговори
# 435
Чувала съм от приятелки, че плацентата може да се вдигне до към края на 7м, аз лично нямам опит. Аз съм с предна, но да ви кажа усещам бебето сиг 1 пръст над старото ми секцио и самия корем ми е доста ниско. На 13 май съм на ФМ и ще видим какво ще установят. За раждане има време 😊 Важното е всичко да бъде наред!!!

# 436
  • София
За цеденето и замръзване знам, че може за 4-5часа на стайна температура да стои. В хладилник май беше в рамките на деня и после замразяваш.
Както писаха и други обаче с често цедене е много трудно да се регулира кърмата. Обикновено или се стига до свръх продукция, болезнени гърди, не рядко и запушвания или обратния вариант - кърмата може да намалее поради по-малката стимулация от бебето. При кърмене на гърда има чисто психологическа форма на стимулация, която помпата не може да постигне.
Разбира се не е невъзможно, просто е доста по-трудно да се постигне и е много индивидуално. Моя позната кърми само с помпа две деца, така че е напълно възможно.

Аз в началото много се притеснявах и кърмех само вкъщи. Кърмех на поискване в началото по 10-12 пъти на денонощие. Аз вече ви писах, че бебо имаше проблем със захапката в началото, но заради това му отнемаше доста време да изсуче необходимото количество, уморяваше се, заспиваше и след час пак буден и гладен Simple Smile Та така първите 2-3 месеца буквално си стоях вкъщи и излизахме само за по 20-30 минути между храненията.
В един момент покрай момичета от предната отчетна се реших и аз да пробвам да кърмя навън и това беше за мен истинско спасение. Изкарах си цяло лято в парковете с приятелки. Излизах рано сутрин и се прибирах към 16-17, беше страхотно. В началото докато се притеснявах повече кърмех в колата, после  намирах някоя закътана пейка и слагах количката пред мен, намятах един шал и така. Това ми даде страхотна свобода, ходила съм на ресторанти с приятели с бебето, излизах за малко ако се рязмрънка, кърмех в колата и се връщах със спокойно бебе.

# 437
  • Варна
Здравейте, не успявам да се включвам често, чета малко по диагонал. Виждам, че обсъждате вече кърменето и неща свързани с храненето. Аз обаче имам въпрос, малко по-различен и ще се радвам да споделите мнение, защото се притеснявам. Направи ми впечатление, че още от самото начало коремът ми стои ниско, вече съм 21-ва седмица и си е все така ниско. Моята следяща лекарка не ми обърна особено внимание, когато й споменах, че ми прави впечатление това, но вчера ходих при лекарят, който евентуално мисля да ме изражда. Да се запознаем, да го видя, да добия впечатление, останах доволна на първо четене, много внимателен, обстойно прегледа бебо и има страхотна апаратура. Самият той отбеляза, че плацентата ми е ниско и тогава аз му споделих, че отдавна ми прави впечатление това. Той каза, че не е тревожно, но може да създаде проблем при раждането (каквото и да означава това). Не питах подробно какво ще рече, защото той побърза да ме успокои, че все още има време и може да се вдигне. Малко ме съмнява това вече пети месец и кусур, но си го мисля и е в главата ми.

Как е при вас, има ли мами с подобен, не знам дали дори да го нарека проблем, но с подобни коремни разположения? Мисля, да потърся инфо и да се запозная по-подробно с това, но ще е полезно, ако някой тук има опит и е в същото положение.
На мен също на последния преглед АГ ми каза, че съм с ниска плацента. Също така каза, че ще я следим и може да се вдигне, ако не се най-вероятно ще се наложи секцио. При мен така или иначе вероятно ще се наложи секцио, защото първото ми раждане е така. Не ми каза нищо повече, не ме е шашкал. В фейсбук групата повечето мами с такава плацента да им казали повече да се пазят, да лежат, почиват, без физическа активност. На мен не ми каза така, аз не че кой знае какво правя освен да ходя пеша по малко всеки ден Simple Smile. Мисля, че има различни степени на ниска плацента и може би при нас не е толкова тревожно. Опитвам се да не се шашкам и да се доверя на спокойствието на доктора Simple Smile

# 438
Здравейте момичета и от нас в 21 седмица с едно прекрасно 400 грамово момиченце 😄. Аз вече усещам  бебка , което ме кара все повече и повече да почвам да се стягам за нейното появяване , въпреки че има време , но.. доставя ми удоволствие да разглеждам  и по темата вие почнахте ли да стягате вашите бебоци аз до тук накупих дрешки само и бих искала да ми препоръчате някой хубав сайт за дрешки или хубав магазин в пловдив , тъй като от скоро сме в Пловдив и не познавам още добре града .🙃

# 439
Здравейте! Аз съм с такава плацента, даже моята не е само ниска, а превия тоталис. И да,  може да се вдигне с израстването на бебето. Препоръките за мен обаче, тъй като е превия тоталис е да лежа, да не вдигам нищо тежко и раждането ще бъде секцио, тъй като бебето няма как да излезе от плацентата.

# 440
  • Пловдив
Мария аз ще ходя във вис виталис и хиполенд. В търсене съм на още магазини.
Да се отчета и тук ФМ мина добре, всичко с бебето е наред 🤗. Ще купувам кукли 😍

# 441
Аз също ще посещавам Хиполенд, Вис Виталис, Бейби лайф Малечко също, Бейби спот ( на излизане от Пловдив) Simple Smile Ако имате и други предложения и за мен ще е полезно да дадете, защото вече треска ме тресе и мен да купувам, но изчаквам да разбера пола на ФМ и най-вероятно малко по-малко ще започна да вървя по списък започвайки с розова или синя шапчица ^-^ 😀

# 442
Аз също ще посещавам Хиполенд, Вис Виталис, Бейби лайф Малечко също, Бейби спот ( на излизане от Пловдив) Simple Smile Ако имате и други предложения и за мен ще е полезно да дадете, защото вече треска ме тресе и мен да купувам, но изчаквам да разбера пола на ФМ и най-вероятно малко по-малко ще започна да вървя по списък започвайки с розова или синя шапчица ^-^ 😀

Тъй като сте от Пловдив, ако правилно съм разбрала, знаете ли къде е преместен baby life malechko, защото ако не се лъжа преди беше до метро? .

# 443
Димитрова, с Карагьозова само по телефона се чуваме. При нея ще ходя след 2 седмици, живот и здраве. Другата АГ, при която се записах на ЖК, тя ми предложи да пия протеин, тъй като не съм по месото и яйцата. протеин може би само от салатата приемам, т.е. сиренето, което слагам в шопската салата и от време на време кисело мляко, но сега съм го спряла, че този магнезий ми действа разхлабващо...

По въпроса за Лидълските дрехи - имам къси панталонки 36 номер, седят много яко с подвити крачоли, потник и клин. Доволна съм

По темата за болката при местенето на бебето. Аз също като mucuni не усещам бебето в движение, единствено в право положение като пусна прахосмукачката и така се върти, то всъщност не знам какво прави, но не е много приятно. Иначе като Зайка–Байка когато хапвам и като слушам музика или като гледаме Капките Smiley

Бети, днес си направих прахчето с вкус на ванилия и ми хареса. Напомня на вкус на студените кремчета на Данон - ванилия, само че това е течно. После може да си направя шоколада с банан, ако не - тогава утре ще пиша за него.

Василева, честито розовко Flowers Hibiscus Mariq_L, добре дошла

За бебешки дрешки съм виждала и в Джъмбо, но не зная как са им материите. Евтин магазин е Пепко - има го в Мол Плаза до Метро и мисля, че ще отварят и там, където са Баумакс, Хепи, Лидл..

# 444
  • Пловдив
Пепко в Пловдив има и до Кауфланд в Кършиака. Сравнително нов е от няколко месеца.

# 445
Bobolinka, сега отворих картата да видя този магазин бейби лайф Малечко. Показва ми, че се намира в северна промишлена зона. Това е от София за Пловдив ако пътувате на втората отбивка от магистралата (където има разклон и за Карлово). При влизане в Пловдив магазинът се намира от дясната страна. Ако излизате от Пловдив това е пътя за село Труд, Карлово, Хисаря... Тогава магазинът ще се намира от лявата страна, малко след сервиза (автокъща или там каквото е)  на Пежо

# 446
Bobolinka, сега отворих картата да видя този магазин бейби лайф Малечко. Показва ми, че се намира в северна промишлена зона. Това е от София за Пловдив ако пътувате на втората отбивка от магистралата (където има разклон и за Карлово). При влизане в Пловдив магазинът се намира от дясната страна. Ако излизате от Пловдив това е пътя за село Труд, Карлово, Хисаря... Тогава магазинът ще се намира от лявата страна, малко след сервиза (автокъща или там каквото е)  на Пежо

Благодаря, Жасмин, че не можех да се ориентирам.
Иначе магазин Пепко има и в мол Марково тепе.

# 447
  • София
За София и Дундьо е вариант, има мнооого колички за разглеждане, и други неща също. Не знам дали има в други градове.
Дрехите от Джъмбо аз не ги препоръчвам, много са къси и широки, и бързо се развалят от пране - цветове, шевове, топчета, всичко. ХМ са по-добър вариант, подходящ за по-дълги и слаби бебета. Щампите заминават за отрицателно време обаче.
Пепко нямаше като пазарувах бебешки неща, но сега ще ги пробвам, доволна съм от детските. На Reserved също са хубави, но само на намаление си заслужава според мен.

# 448
привет отново от мен Simple Smile

Жасмин, макар и с два дни закъснение, ще дам моите коментари по списъка Simple Smile Нз за италианските колички, ние сме с бг сгъваема кошара, която над 3 г се ползва всеки ден, пътувала е мн и не е мръднала. Протекторът за матрак е мн важен - пелените понякога протичат, бебето повръща, а после се ползва при махането на памперса. Също ползваме от 3 г. непрекъснато, имаме 3 бр.  С другите неща общо взето съм съгласна, макар и за тях да е индивидуално Simple Smile на нас стерилизатор, бебефон, люлка и шезлонг не са ни трябвали. Но за други може да са важни Simple Smile

За момченцата и забелването - следвахме съвременните препоръки да не се прави насилствено, докато бившата му лл не го дръпна без мое знание и разрешение рязко и силно на 10м. Стана оток, възпалил се и след това се срасна кожата. Вероятно ще се наложи да се клъцне лекичко в даден етап. Често се стига дотук след такива забелвания, не една моя приятелка пати от това.

Стволови клетки не сме пазили с баткото, няма и сега.

Усещам ритане все по - често, но първото бебе беше по - активно Simple Smile Имах няколко дни, в които имах чувството, че се навряло някъде мн назад и изобщо нищо не усещах. В средата на 18та седмица съм, усещам от 15та, по - ясно от 16та.

Първото бебе го носих мн ниско - коремът ми така и не се качи нагоре, всичко беше наред. Сега това сякаш пък е мн високо, чак ми е странно колко високо около пъпа го усещам, баткото все ниско долу ме бучеше

# 449
Дрешките от Джъмбо са ужас, широки, къси, несъразмерни и след две пранета приличат на парцал. Аз много харесвам дрешките на ХМ, не са от най - евтините, но качеството им е супер. Харесвам дрешките от лидл, на моят син постоянно от там купувах, като пускат, иначе повечето му дрешки, като бебе са от Асда Джордж - английски сайт, сега дори имат безплатна доставка над 30 лири, дори наскоро му поръчвах и пижами и долнища, досега от бебешкото и детскто нямам нещо от което да съм разочарована, уайкики магазините също имат готини дрешки и на много добри цени. Относно Пепко много евтини неща има, но не ми допадат, имаше малкия блуза от там - две пранета и стана ужас..

Аз все още нищо не съм купила за бебо, тъй като магазините не работят, чакам магазин C&A при нас, но искам на живо да ги видя, тъй като има. всичко от баткото, та малко неща ще докупувам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт