Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 908
  • 713
  •   1
Отговори
# 450
Знам, че все още е рано да се говори за това, но предвид положението в момента, така или иначе аз поне мисля само какво ще се купува и си набелязвам, та ми е интересно дали някой се е спрял на вида количка и да сподели, а и повече виждам, че вече сте минали през това, което е плюс и може да ни помогнат на тези като мен..Има ли нещо конкретно и важно, което се гледа като характеристика в количката, че общо взето в момента гледам на външен вид, но все пак трябва да е лека и маневрена доколкото знам.. просто може би тези, които вече са раждали да споделите вашите и дали сте били доволни..А също при избора съобразяването с пола редно ли е или да мисля с перспектива, ако Дай Боже имаме второ да си я ползваме същата Simple Smile

# 451
Здравейте, ходих на ФМ днес мацката е много диваа.
Док я огледа, каза че е добре, но му рита през цялото време видеозона и накрая му се надупи...
Снощи попаднах на страницата на Хедра има много интересни съвети за кърменето, помпите, стойката на майката, на бебето. четох до 1ч и после сънувах цяла нощ гладни бебета Grinning

# 452
  • София
По темата за дрешките аз съм доволна от Лидл и H&M. Купувала съм хубави и много качествени неща на добри цени онлайн от Англия: George и от Германия: C&A. От БГ сайт bebeshkidreshki.com също съм взимала хубави неща, но е малко на късмет, т.к. те предлагат от различни производители.
Забравих да допълня от Джъмбо изобщо не съм доволна от качеството.

# 453
  • Чикаго / София
Василева23 честито момиченце!

SunFlowerLady Хедра е наистина много полезна за въпроси свързани с кърменето.

# 454
Здравейте мили бъдещи мами❤!!!Сега успях да вляза и да прочета това което бях изпуснала,но с какта и това онлайн обучение вече откачам🤣...Относно кърменето каката я кърмих до 1год и 6 месеца като накрая беше навик само вечер,но никога несъм я кърмила навън,оставяла съм кърма ако ме няма бабите да я нахранят,а относно магазините за дрешки за мамите от Русе с две ръце препоръчвам ВЪЛШЕБСТВО на каката купувам от там и съм довно 90%от стоките са БГ имат и биберони и шишета абе всичко нужно за едно дете от раждането му че до 15годишни даже🙂правят и отстъпки понякога 🙂

# 455
  • София
За количка моята беше на baby design полска 3в1 с помпащи гуми. Тежка е но съм супер доволна от нея. Не съм имала проблеми с гумите, а съм я карала много по парковете и я товарех здраво т.к. изкарвах по цял ден навън с бебето.
Аз взех зелена с идеята да е неутрален цвят, който ми харесва и за двата пола. По-късно взех и една лека лятна на chiko отново неутрално бежаво. От нея също съм доволна. При пътуване беше много полезна.

За Хедра мога само хубави неща да кажа. Именно тя ми помогна и ме консултира за кърменето предния път. Чудесна е.

Аз най-накрая май започнах също да усещам движение в корема ❤️

# 456
От Джъмбо дрешките са ужасни!
Имам от Джордж, Лидл, H&M, квартален детски магазин. Супер са.
Вече имаме легло и повивалника. Вчера изпрах дрешките от каката, които стават за момче.
Другия месец може би ще взема и кошче за кола. И остават спален комплект и дребни неща.
Нашата количка също е полска, не помня името. Много малко я ползвах, бебето не харесваше зимния кош, малко се вози в летния, и преминахме на триколка.

# 457
Нашата количка е Камарело, бежова от баткото, пак нея ще си ползваме, голяма е и тежка, но маневрена и проходима, супер удобна ми беше. С помпащи се гуми е, два пъти пукахме гума за година и няколко месеца, доста сме я ползвали по горички и извън населени места (та и зарад това се пукат) Аз лично бих купила сега с непомпащи се гуми, но големи гуми, заради дупките и тротоарите. Хубаво е количката да има голям багажник отдолу, за покупки. Важно е да има голям сенник, анашата е с огромен и нинога не съм ползавала чадърчета. Другото важно е, да ви е удобна и маневрена, тези с две колела никак не са удобни. Коша за бебе е хубаво е да по - голям, защото нашето бебе беше голямо на приятелки с малък кош за новородено изкараха до 4 месец и вече не беше окей за бебета (това е индивидуално разбира се). Чантата е хубаво да е по голяма, защото се ползва и не само с количката, ние купихме допълнителна, защото тази от количката не ми стигаше, когато излизаме за цял ден. След, като малкия стана на около година и 3-4 месеца купихме лятна количка, супер лека и компактна, общо взето я ползвахме само, за да спи навън, но е като малък куфар и ни беше удобна при пътуване и особено на летища.

# 458
Благодаря, че споделихте, до някъде се успокоявам, макар никак да не искам секцио, ако тази плацента затруднява естественото раждане Sad Моля се да се вдигне и всичко да се размине. Аз доста се движа, дори и когато съм вкъщи, почти не лежа. Излизам навън също почти всеки ден, а вчера и днес си направих разходка за по 2ч. и половина с много кратко присядане. Май трябва да внимавам повече.

Не успях да се включа, виждам, че дрешки обсъждате. Аз също купих едно-две неща от ЛИДЛ за бебо и клин с потник за мен. Виждат ми се хубави. От дъщеря ми имам много дрешки, голяма част, от които са подарък от нейна леля живееща в Америка, но само определени ще станат за бебо, предвид различието в пола и сезоните на раждане се разминават, та ще се понакупят някои неща. Все още не бързам обаче. Дори много не се заглеждам, че изкушението е голямо Astonished Количка, засега мисля да ползвам от каката, бежов цвят е маневрена и удобна, има си всичко. Когато я купувах навремето я взех комбинирана с всичко, дори с малко кошче за кола. Та ще я прегледам в какво състояние е. Евентуално може за пролетта-лятото догодина да взема някаква лятна, но все още  е далече да го мисля. Легълце може би ще вземем ново, това от каката беше комбинирано и вече на части, като тя ползва тази, за големи. Та, това със сигурност ще е новата покупка.

Бебо е доста активен вече, ритка ме все по-силно, дори снощи здраво ме изрита и усещането беше сякаш във влагалището ниско, след което ме довърши с пикочния мехур Flushed Рита вече по различно време от деня, дори в момента докато пиша, отново Blue HeartBlue HeartBlue Heart Усещам как се върти и обръща сякаш, освен ритничета. Много често когато мия на мивката нещо започва да шава, чувайки течащата вода.

За кърменето, този път съм решила да не се предавам лесно и да се опитам да кърмя пълноценно и достатъчно дълго. Не се притеснявам да го правя навън, разбира се прилично, покрита, живот и здраве.

# 459
От днес съм в 19г.с., и много осезаемо ме дърпа, опъва корема, не знам какво е това нещо. Седнах да хапна, и веднага ми става тежко. А хем ми се хапва, хем тепърва ще става по-тежко.
Относно дрешките, и аз съм купувала от посочените магазини  - H&M, LC Waikiki, имам много български, но съм вземала от Джъмбо някои потничета и пликчета, от които съм доволна, бодитата обаче не са добри, наистина. А за района на Русе, да добавя и аз, че Вълшебство е супер, но аз най-много съм вземала от Доналд Дък. Адаптираното мляко съм вземала само от там, много бяха добри цените, пращаха ми го до СФ, близо година и малко.
А за кърменето, се надявам да имам повече късмет този път и да се получат нещата, но каквото такова, няма да се кахъря за това. Предният път изживях мини ужас покрай това кърмене, отнесох и предрасъдаци и ненужни мнения, та и сега не се настройвам.

# 460
Привет! Имам въпрос към майките с по-големи дечица. Имате ли пожълтяли дрешки от големите каки/батковци? Аз днес извадих бебешките дрехи, които бяха във вакум пликове, но доста от тях са пожълтяли? Премахват ли се петната и ако да с какви препарати? Благодаря Simple Smile

# 461
Привет! Имам въпрос към майките с по-големи дечица. Имате ли пожълтяли дрешки от големите каки/батковци? Аз днес извадих бебешките дрехи, които бяха във вакум пликове, но доста от тях са пожълтяли? Премахват ли се петната и ако да с какви препарати? Благодаря Simple Smile
Да, това е от бебешкото олио. И миришат лошо. Имаше жълто само на едни ританки, не погледнах дали се е изпрало. Миризмата се махна сякаш.
Имам сестри на 3 и 7г от тях ми бяха дрехите за каката. Имаше доста с жълто и не се изпра, хвърлихме ги.
Вече няма да ги слагам във вакуум торби,  чудя се дали и те не допринасят за лошата миризма.

# 462
  • Terra incognita
Аз съм чувала, че и от гладенето пожълтяват дрешките, особено белите. Не знам колко е вярно, нямам пожълтели дрешки, олио не съм ползвала, само веднъж и се обрина от него, ползвах само крем- лосион.

# 463
  • Пловдив
Добро утро, момичета Nature Sunny
Днес в 13,00ч има онлайн безплатна лекция на списание 9 месеца /Вътреутробно развитие на плода/ - https://www.facebook.com/spisanie.9meseca/. Миналия ден слушах лекцията им за кърмене и макар и подготвена, ми беше интересно.

# 464
А креватчетата какви е хубаво да са - дървена стабилна кошара или някаква преносима?

Днес си направих прахчето с вкус на шоколад и банан и то също ми допадна. Другия път ще си поръчам пак от тези, но ще взема повече като количество, защото за доставка ми взеха 7 лв

Общи условия

Активация на акаунт