Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 888
  • 713
  •   1
Отговори
# 465
  • Terra incognita
Креватчетата са въпрос на предпочитания. Някои харесват дървени кошари, други преносими, сгъваеми. Зависи кое ти допада повече. Аз съм фен на дървените кошарки.

# 466
  • Варна
А креватчетата какви е хубаво да са - дървена стабилна кошара или някаква преносима?

Днес си направих прахчето с вкус на шоколад и банан и то също ми допадна. Другия път ще си поръчам пак от тези, но ще взема повече като количество, защото за доставка ми взеха 7 лв

От моя опит съм твърдо за сгъваема кошара. Синът ми спа в такава от новородено до 3 години. Местихме я насам-натам из стаята и другите стаи. Като пътуваме я носим - ние често пътувахме, защото не живея в родния си град. Предимство тук според мен е, че дори да е на друго място като си е в кошарата му е познато и спокойно и лесно ставаше приспиването вечер.

pepina, благодаря за инфото! Аз мисля да гледам Simple Smile

Аз си имам едно малко любимо магазинче за бебешки дрешки във Варна и май на първо време от там ще взема. Повечето са български. Малко ме притеснява сега със сушилнята колко ще се свиват. По принцип пускам всичко и нямам проблем, но моите дрехи не са 100 % памук. Тениските за физическо на сина ми винаги много се свиват.

# 467
Привет! Имам въпрос към майките с по-големи дечица. Имате ли пожълтяли дрешки от големите каки/батковци? Аз днес извадих бебешките дрехи, които бяха във вакум пликове, но доста от тях са пожълтяли? Премахват ли се петната и ако да с какви препарати? Благодаря Simple Smile

Имах 2 гащеризончета копчетата им бяха започнали да ръждясват и стояха жълти на петна... изхвърлих ги... наистина ако са прани и изгладени когато дрехите са прибирани пожълтяват, но аз не бях гладила когато прибирах ... хвърлих само 2 имам чисто бели които са си бели след 4г в обикновенни торби ги пазех.

Jаsmin  какви прахчета пиеш ?

# 468
Ние сме със сгъваема кошара - супер доволни сме, лесно е сгъва, мести, пренася, вече над 3г си я ползваме Simple Smile А мерят ли ви кръвно, обиколка на корем, тегло на жк? Днес е записах и нищо такова нямаше. Спомних си, че и с баткото беше така.

# 469
  • Terra incognita
Мерят ми кръвно и тегло. Покрай Ковид и темпееарурата 😂

# 470
  • Пловдив
И на мен сестрата всеки път ми мери кръвно, кг. и обиколка на корем.

# 471
А момичета, относно кошарите.. понеже ще се местим в новото ни жилище може би към 6/7 месец на бебето след като роди и тук нямам никакво място и ги разглеждах, тези които са прикрепящите, но ми се струват много нестабилни дали някой е ползвал този тип - https://www.baby.bg/kinderkraft-bebeshka-koshara-neste-bezhova.html стабилни ли са, ще мога ли до 6 месец примерно да изкарам с нея, гледах и в Ав мебели, но цената наистина става сериозна, предвид, че ще обзавеждаме с дървена кошара от трансформиращите се после в легло в другия апартамент и сега нещо до 200 лв ми се иска и на мен да взема .. какво бихте препоръчали и за бебето дали ще е удобна тази, която пратих Simple Smile Благодаря предварително

# 472
Sisseto Zheleva, ще споделиш ли къде е това магазинче във Варна Simple Smile

# 473
И аз взех от късите панталони от Лидл, имам и от дългите дънки, удобни са.
Количката сме се спряли на Cam Taski Sport - италианска е, а относно леглото - дървено.

# 474
Минт и аз точно тази количка искам cam taski sport, ходихме да я гледаме харесва ми че е маневрена, коша за новородено е доста по широк от на други марки, а ние реално ще го ползваме доста време от септември поне до март, също така е доста лека и дизайна е красив. Аз съм си избрала сивия цвят.

Violet, аз лично съм избрала подобен модел кошарка, аз искам като родя бебчето да е възможно по близко до мен и да мога да си го гушна във всеки момент когато се налага, също и за кърменето през ноща ме посъветваха че е мн удобна защото не се налага да ставаш постоянно.
Аз съм си избрала този модел, хареса ми защото има приставка и ако решиш може да я сложиш да стане като люлка.

https://www.pakostnik.com/bg/bebeshka-koshara-blizo-do-men-grafi … ekstilen-komplekt

# 475
  • София
Ние имаме дървена кошара от ИКЕА и преносима, но на мен дървената ми е по-стабилна. Като започнат да се изправят, преносимата не е толкова стабилна и ме е страх. Носехме я на път преносимата, първо с нея, с матрака и тн. После започнахме само матрака с кошара от хотелите, накрая с нищо вече 😄
Много са забавни пътуванията с бебета, с всяко следващо багажът намалява с много. Когато Христо беше на 5 месеца за морето ММ беше направил жесток тетрис, чак обувките една по една между другите неща за да се съберат. Гледам комплекти за изписване тези дни, но как се обличат почти летни бебета? Дълъг ръкав ли, пелената каква, всичко ми се струва много дебело. Който има опит, моля да сподели Simple Smile

# 476
  • Terra incognita
Баткото е роден към края на септември, облеклото му беше боди с къс ръкав и памучно гащеризонче, дълго.

# 477
По въпроса с кърмата, случвало ли ви е на тези които вече имате бебета да свикнат с Ам /от родилното/и после да не искат кърма 🤔 мен лично това много ме притеснява 🤷‍♀️

След секцио, масово това се получава, за жалост. Бебето и майката са отделени дълго - затова кърмата слиза по-бавно, а междувременно новороденото свиква с шишето, защото от биберона млякото буквално тече, докато на гърда усилието е далеч по-голямо. Малки и слабички са в началото - нормално е да свикнат на по-лесното и после да отказват гърдата, защото сукането им е по-трудно. И още един негативен фактор - срязването на маточното тяло. При кърмене, се отделя хормонът окситоцин, който контрахира матката и така спомага за по-бързото й прибиране след раждане. Обаче след секцио, срязаната вече матка боли повече - това също отказва някои от момичетата. Хем бебето реве и отказва гърдата, хем я боли разрезът, пък и ако зърната се разранят от неправилно поставяне на бебето - кърменето остава само в миналото, за жалост. И после редовната реплика е: "Бебетата растат здрави и на АМ - не само на кърма." Ама не се сеща, че може би първoпричината за пропадналото кърмене е било секциото по собствено желание, без медицински причини. Хах, очаквам сега пак да ме нападнат някои хора. Simple Smile

П.П. Василева, честити розови гащи - и на мен ми казаха девойка. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 19:23 от Eli-to3

# 478
  • Terra incognita
Няма да те нападам, но ще те опровергая. Първо- бях секцио по медицински причини, второ, сложиха ми бебето на гърда веднага след излизане от операционната. Трето- не са ни разделяли,четвърто, не са давали на бебето ам, пето- не ме е боляла матката при "кърменето". Шесто- бебето ми беше нон стоп на гърда. Беше се обезводнило, гладно, ревящо, с напукани и сухи устни. Кърма почти нямах, за да покривам нуждите му. Нямам представа каква беше причината, но гърдите ми бяха почти сухи, при положение, че спазвах всички препоръки и насоки на консултантите. Пих и чайове за повишаване на лактацията, много вода, не и не.

# 479
Аз пък така и не мога да разбера, защо е това натапалясване за кърмене. Който иска ще кърми, който не - не. Много простичко, ама защо не се разбира, не знам. Малката ми дъщеря свикна на АМ и кърма не желаеше да помирише даже. Слезна ми на 3ти ден чак и до тогава я хранех с АМ. И раждах нормално. Вкъщи се цедях и хвърлях в мивката, защото не искаше кърмата. Как ли не съм и предлагала, даже с АМ заедно не и тва е. От гърда пък дума да не ставаше, да засуче. Така, че секциото не е чак такъв фактор за кърменето. Ако нещата си тръгант както тряба от началото-чудесно! Но ако не става, не означава, че сте по-малко родители от кърмещите.

Общи условия

Активация на акаунт