Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 357
  • 713
  •   1
Отговори
# 480
  • София
След секцио бях 24 часа в реанимация, съответно все нещо е хапвало бебето, после още 24 часа поне нямаше ни-кой в гърдите ми. По-трудно е началото, потвърждавам. Без значение защо се е наложило секциото, в БГ процедурите не помагат.

# 481
Здравейте момичета,аз съм малко притеснена моя АГ каза че моят мъж тежи 194гр и отговаря на 17г.с а попринцип по календарчето на телефона трябваще да съм в 19г.с,успокой ме че всичко е наред и било нормално,мери ми мисля каза шийката 45мм било нормално.Имали и др мами като мен😔

# 482
  • София
Аз раждах сина си секцио по собствено желание.В болницата 3 дни беше на АМ,не искаше да засуче от гърдата,но на четвъртия ,в деня на изписването успях да го накърмя и това продължи 6 месеца без никакви проблеми WinkСлед това ми намаля кърмата и го отбих.Няма нищо по-лесно за майката ако успее да кърми успешно.Аз му давах на поискване,не сме спазвали режими,на вън ,вкъщи,няма шишета няма стрес.После като спрях беше по стресиращо с АМ и по-сложно,ревеше с пълно гърло докато не приготвя млякото,пък като го прегрея пак рев,изваряване на шишета...

# 483
Аз също смятам че е до организъм. Момичето което роди около 5 часа след мен секцио после кърмата й течеше като река докато бебето сучи от 1та грда от другата тече може в чашка да си налееш.... аз така и нямах кърма да нахраня изцяло бебето.... после тя сама се отби не искаше и да я помирише. Знам вече колко много елементарни грешки съм допуснала в храненето ми и начина ми на живот но тогава нямаше кой да ми ги каже. ПАк ще опитам ако стане- стане като не стане живи здрави .. Simple Smile НЕ виждам разлика в имунитета на кърмени и бебета на АМ защото около нас има няколко наборчета хранени различно като бебета еми всички боледуват еднакво...

# 484
Момичета, днес и аз бях на преглед. Един месец ми се видя страшно много време да не виждам бебчето. Младежът е много активен, през цялото време не спря да ме рита в пикончния мехур 🙈. Тежи 300 гр. - аз съм в 19 г.с. и 3 д. Казаха ми, че
плацентата ми е по- ниско , но да се надяваме да се вдигне. Само че левкоцитите са ми завишени- най- вероятно, заради алергията към пухчетата, но за всеки случай АГ ми каза да изследвам и CRP другата седмица . На 08.05 съм на ФМ и нямам търпение пак да видя бебчо 😊

# 485
Здравейте момичета,аз съм малко притеснена моя АГ каза че моят мъж тежи 194гр и отговаря на 17г.с а попринцип по календарчето на телефона трябваще да съм в 19г.с,успокой ме че всичко е наред и било нормално,мери ми мисля каза шийката 45мм било нормално.Имали и др мами като мен😔

Отидете на второ мнение, на друг преглед. Възможно е да не е измерено правилно. Важното е да има пулс според мен. Късмет ❤

# 486

Отидете на второ мнение, на друг преглед. Възможно е да не е измерено правилно. Важното е да има пулс според мен. Късмет ❤
Оооо много беше активен несе спря и за секунда да го измерят голямо ритане опъване въртене,обясни ми че О е била по късно и от там идвара разликата понеже МЦ е дълъг 34 35 дни регулирахме го и тогава успях да забременея,затова каза че всичко е нормално

# 487
  • София
Момичета, аз вече няколко пъти се изказвам в полза на кърменето. Да хубаво е, естествено е, но пък и не трябва да е на всяка цена. Историята е пълна с примери на велики хора доживяли старини без кърмене.
Важното за мен е мама и бебе да се чувстват добре заедно. Да си запазят връзката, милото чувство един към друг, а това не зависи нито от АМ, нито от кърмене. За едни е трудно и стресиращо да мият шишета, да стерилизират, мерят и т.н. АМ по 10пъти на ден. За други мисълта от болката при лошо поставяне на бебето на гърда може да е отвращаваща. Аз минах и през двете. Накрая намерих моето решение и всяка от нас ще намери нейното. И в това няма нищо лошо.

# 488
  • Варна
Да споделя и моя опит с кърменето - раждах секцио, но мисля, че веднага след секциото ти слагат окситоцин, за да контрахира матката и той помага за слизането на кърмата (така ми обясниха лекарите). Та кърма имах в деня след раждането. Бебчето беше лакомо и се беше научило да лока от шишета с големи дупки, съответно не искаше гърда, плачеше и се изнервяше. Получих подкрепа от акушерки и неоантолози, въпреки че бях в държавна болница. Стояха при мен сигурно един час да се опитваме да го накараме да засуче. Накрая стана със силиконови зърна. Така си го кърмих до 10 месеца със зърната, което си беше и удобство, че не се разраняват зърната. Понякога се цедях и го хранеха от шише като ме няма няколко часа и не беше проблем, после си сипеше пак на гърда със силиконови зърна. Но си трябва упоритост Simple Smile
Да се похваля, че вчера бях на ФМ и ти потвърдиха момиченце ❣❣❣. Всичко е наред, даже плацентата се е вдигнала. Отговаря си по размери на г.с. На мен ми се стори мъничка -280 грама, но явно е ОК в 20 г.с. съм

Sillwi, магазинчето се намира на ул. Пискюлиев под магазин Вега, казва се "за моето слънчице " или нещо такова. То е съвсем малко като бутка, но жената е много любезна и обяснява, освен това съм доволна от качество - цена. Дрешките са по-скоро ежедневни. Моето дете е било бебе преди 10 години, но след това съм вземала за подарък и после са ме питали майките от къде, че са доволни.

# 489
Аз имах успешно кърмене, без проблеми. Но към едната годинка (което съвпадна със забременяването) за мен стана неприятно. Кърмене цяла нощ по навик, дърпане на блузата ми. За мен стана неприятно. Като се сетя и не искам повече да кърмя. Трудно я научих да пие АМ. Но сега е рай. Давам й шишето и край, спи по цяла нощ, спокойствие.
Дано да забравя лошите спомени до септември.

# 490
  • Terra incognita
Да, аз затова мисля ако кърмя, това да е до към 6-7 месец, най- много до годинка.
За някои са умилителни снимки на големи деца, увиснсли на гърда, мен ме смущават, меко казано.

# 491
Много пишете,че сте направили грешки при кърменето,които вече ще се стремите да не повтаряте. Какви са те,че ние с първа бременност нямаме такъв опит? 🙂

# 492
SunFlayerLady, пия протеин на прах поради нисък общ белтък и тъй като не ям протеини много-много. На Прегнако си взех шоколад с банан и ванилия с брюле. Харесаха ми и двата вкуса. Днес си го разбих във фреша и май е още по-добре.
Sunny_bunny, и на мен ми мерят корем, кг и кръвно всеки път. Естествено забравих да питам има ли нужда да си купувам апарат за кръвно и да си го меря. 90/60 ми го измери последния път, но то обикновено си ми е толкова

На мен лично ми е много полезна информацията и ви благодаря Flowers Hibiscus

# 493
Момичета, как сте с коремите? Моя рязко сякаш порасна, даже от днес имам болки в кръста, много е непритно, чудя се дали ако се разхождам повече, ще ми е по добре. Нещо от лежането ли ме боли или от тежеста на корема, незнам и аз вече.

В понеделник влизам в 6ти месец.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 19:33 от BettyBe

# 494
  • Terra incognita
Аз днес си направих един сравнителвн колаж.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 18:14 от VickyTaylor

Общи условия

Активация на акаунт