Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 709
  • 713
  •   1
Отговори
# 120
Аз в момента мога да живея на домати с мн сирене, зехтин и оцет 😁 и мен ме мъчи слюнкоотделяне. Особено след хранене се почва голямо плюнчене. Ако преглъщам ми става лошо и обикалям да плюя до тоалетната 😣😂

# 121
Здравейте и от мен 🙂
И аз да се запиша тук с моята втора бременност. На 30г съм, живеем близо до София. Термин 19.09 за сега, все още не знаем пола на бебето.
Следя се в София в частен кабинет но АГ работи със здравна каса, но
все още не мого да се запиша на ЖК и за сега всичко си плащам.
Изкарах в началото на март грипа с висока температура и много се притеснявам дали не се е отразило на бебчо. Чакам с нетърпение ФМ при д-р Чавеева в Щерев,прочетох много добри отзиви за нея. 😊

# 122
  • София
На мен също все още ми се гади. Като че ли е по-добре вече положението, но все още сутрин имам силни позиви. Стигнах до извода, че не трябва нито да ям, нито да пия нещо докато не мине първата тирада от гадене. След това вече съм по-добре и мога да хапвам.

А за суеверията си мисля, че някога са ги използвали за да въвеждат правила, които са имали смисъл по онова време, но сега звучат абсурдно. Например простирането по светло си има обяснение с дезинфекциращото действие на ултравиолетовите лъчи. Сега обаче ползваме хубави препарати, перални и т.н.
Има и такива обаче, които колкото и да се мъча не мога да им хвана смисъла, като това бременни да не боядисват яйца 😄
Аз вече боядисах яйцата Simple Smile
По повод суеверията - като бях бременна с първото си дете и моята свекърва ме побъркваше със суеверия (това за яйцата обаче не бях го чувала) и мъжът ми настояваше да се спазват. Така не ми разрешиха да си купя нищо за бебето  преди да се роди и поради тази причина сега ми се иска още днес да започна да пазарувам 😄. Сега имам нов мъж и нова свекърва и засега никой не ми набива такива суеверия Wink
Има ли някоя от вас, на която още и се гади? Аз не мога да се преборя с това Sad . Една идея по-малки повръщам, но още ми се гади постоянно. Имам и рефлукс и постоянно слюнкоотделяне. Какво ли не пробвах и все не помага за дълго. Някой дни съм по-добре, но днес от сутринта ми е много гадно...

# 123
  • Terra incognita
Днес за пръв път бебето ми изду едната страна на корема 😆

# 124
Ако си отрежа косата ще му отрежа достойнство или късмета 😄 Страхотна логика, има смисъл. Ако така лесно можем да определим живота на детето си.

# 125
  • София
Ако си отрежа косата ще му отрежа достойнство или късмета 😄 Страхотна логика, има смисъл. Ако така лесно можем да определим живота на детето си.

Хахах това с достойнството ми беше много забавно миналия път (с момче бях бременна). Отговарях, че утре слагам екстеншъни и ще види той достойнство.
Майка ми ме осведомяваше за какво трябва и какво не, но сега на 4тото внуче май и на нея й е писнало от глупости.

# 126
  • Пловдив
О и моята баба /първо правнуче и е/още като разбра и се почна "никаква подстригване" 😂 🙈 сега тайно ще ходя да ми е мирна главата.

# 127
Това със суеверията е много интересно.. и аз не съм чувала това за яйцата. Иначе бях на частен преглед и доктора каза че очакваме момченце 😊

# 128
Здравейте, момичета! Реших да се консултирам с вас и да ви питам някоя на този етап усещала ли е стягане на корема? Усещам ниско долу втвърдяване, дори като релеф, заобляне, а понякога е само от едната страна. Не знам бебето ли е или някакъв вид контракции, понеже понякога има и едни леки боцкания пак ниско, но за секунда, две и до там. Втвърдяването го усещам от снощи вечерта. Не съм се товарила с нещо смятам, но правих упражнения предиобяд, следобед бях на разходка около вилата и всъщност доста си походих. Вчера влязох в 18та седмица, тоест 5ти месец.

# 129
  • Terra incognita
По принцип контракциите са точно втърдяване на корема, възможно е да е това.

# 130
По принцип контракциите са точно втърдяване на корема, възможно е да е това.

Значи въпросът е дали е нормално или не  да ги има. Не знам дали и да не звънна на лекарката утре да се допитам.

# 131
  • Terra incognita
Напълно нормално е. Стига да няма болка.
Но нищо не пречи да се чуеш и с аг- то за твое успокоение.
Може и бебето да е било от едната страна.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 23:40 от VickyTaylor

# 132
  • Пловдив
Аз имах подобни болки, но коремчето не беше твърдо. При мен се оказа от растежа на матката. Започнах магнезии и вече съм добре, най- добре направи една консултация с аг по телефона, моята реагира доста бързо и за сега няма проблеми.

# 133
Аз мнгоо често ги имам безболезнени,звънях на АГ каза,че иска да ме види и часа беше след 4 дни то пък все едно предизвиках съдбата от привечер като се почнеше тва стягане няма пускане до сутринта и болки започнаха. А си пиех магнезий всяка вечер сега ми изписа и още някакъв магнезий,който да пия сутрин

# 134
Момичета, за контракциите... мисля че трябва повече почивка... ако през деня се натоварвате физически 🙄 Смятам че може да е от това.
Иначе бих искала да споделя с вас някой въпроси които ме вълнуват:
1. Купих си олио против стрии - Hipp massageol sensitive, струваше 10 лв в DM. Мазничко е, но попива добре, има лек приятен аромат. Разфасофката е 100мл. Ползвам го от почти месец и за момента е половината. Предполагам ще ми стигне за около 2 месеца. Вие какво използвате? Чувала съм добри отзиви за кокосовото масло?
2. Относно литературата за четене, една приятелка с по-голямо дете ми даде три книги:
"Ръководство на д-р Спок" - не съм особенно впечатлена, защото не е писана от Българин и на моменти нещата вътре са странни.
"Татко за първи път" - страшно ми хареса, даже смятах да я купувам за мъжа ми защото ни е първо дете... хубавото е че може да се чете както от мъжа така и от жената.  Има доста реалистични примери как реагират повечето жени при дадени ситуации и как мъжете.
"Здрава бременност и естествено раждане" - още не съм имала време да я започна.
Има една книга, която е на българска автор и има много хубаво предатавяне в интернет "Умно бебе". Някой чел ли я е? Аз смятам да си я поръчам... нали книжарниците са затворени ...

Общи условия

Активация на акаунт