Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 945
  • 713
  •   1
Отговори
# 240
Памучните са много удобни да се постелят, когато се сменя памперс, или на рамо, когато се оригва. Когато трябва да го сложиш да легне някъде, където не е супер супер чисто. Лекички са, лесно се носят и винаги можеш да изкараш една пелена да метнеш. Дори съм ги ползвала да го завивам, ако нямам друго подръка.

Муселиновите, предполагам са същото като тензухените? Те също са ми били много полезни. Попиват идеално, по-добре от хавлия и след мито дупе влизат в употреба.

И при нас е Южно изложение и апартамента е много топъл затова мисля, че ще ми трябва къс ръкав. Аз съм за 01.09 така че най вероятно края на Август ще съм с бебче.
На кой размер казвате най малък - 50 или 56?
И колко вида пелени има? Аз съм взела 4 памучни и 1 муселинова и се чудих каква е разликата между тях? Може би това че муселиновата е доста по рехава от памучната. И изобщо къде се слагат тези пелени?

# 241
  • Пловдив

Аз мисля по този списък да се ориентирам, мисля че съм го свалила от фб групата /но с моя морковен мозък не е сигурно от къде е/

# 242
Те се раждат около 50см. 50-56 р-р прескочихме с дъщеря ми. Имах само 2-3 боди-потник 56р-р.
Поръчах легло, но май ще го ползва каката, защото е по-ниско и ще стига бебето през решетките. А нейното ще е за бебето.
Има ли други с породени деца? Таткото вече ми говори за 3то, а аз още второто не съм родила 😄 казах му след 5години пак да ме пита.
Това последното много ме изкефи аххаах. 
Аз мисля бебето да спи в дървена кошара където сега спи момата( на 2г ще стане след седмица).
А пък за нея ще купя сгъваема, че все още не е за легло.
На 1,4 г е. Махнахме две решетки, за да слиза и качва сама на леглото си. Но как успява да падне, докато спи 🤷 много е забавна, веднъж я намерихме да спи сладко на земята. Малки да явно за голямо легло.

# 243
Ох милото аххаха, наместило се е да спинка където му е удобно. Мойта дивачка се мята като риба на сухо докато спи . Страх ме е че може да слиза от леглото да си отвори вратата и да драсне на някъде. Обикновенно отива в банята и сяда в коритото и иска да се къпе. 1 път ми направи този номер, беше заспала на обяд на спалнята. Добре че спа леко и я усетих

# 244
Привет момичета,моя термин е около 15/17. 09 и си мисля да купя първоначално няколко бодита с дълъг ръкав, няколко боди потник, блузи и панталонки.Как ви се струва? Не искам да го навличам много, че с каката това ми беше грешка(ама кой да знае) Този път няма да го обличам в ританки, че малко грозничко ми изглежда, въпреки че каката съм я обличала и сега като гледам на снимки, хич не ми допада Simple Smile Ротманчетата не ми бяха удобни, но може би ще пробвам пак да ги използвам. Вие каква козметика и прах за пране мислите да взимате? Аз бях доволна от Себамед и може би пак ще взема такава поне млякото за тяло? Към майките с повече опит:вие къде къпехте бебетата? Аз в спалнята и беше едно велико пренасяне на вода, корита и т. Н и сега мисля направо в банята? Какво мислите? Благодаря за помощта Simple Smile

# 245
  • Пловдив
О за къпането като казах на майка ми, че ще е в банята все едно ток и пуснах 😂😂😂😂 /но банята им е голяма и май наистина не е за предпочитане, ще му е студено/

# 246
  • София
Никога повече мъкнене на кофи и корита.
Имаме си баня, тя е за къпане. Майка ми се вълнуваше че ще настине детето и ММ й се върза (имахме прозорец в банята тогава), някъде един месец откарахме с донеси отнеси. После удавих един разклонител и ММ се нави да приключим с това мъчение. Ако е достатъчно топло в банята, абсурд да къпя другаде, ако не - ще стоплям но пак няма да влача.
Но ние нашето дете го къпем през вечер откакто се е родил, та не сме като хората.

# 247
Ние го къпехме в спалнията, защото банята ни беше студена.. Пък и под душа не смея, че се променя водата доста често... Два легена и едно канче, взимаме от единия и над другия го обливахме. Вана започнахме да ползваме чак около 4-5 месец. За козметиката в началото къпех само с мустела и го мажех с олио мустела и бочко.

# 248
  • Чикаго / София
Аз мисля да взема 2-3 бодита с къс ръкав и 2-3 памучни тънки ромпърчета. За начало - това стига. Размер от 1 до 3 месеца. После ще докупувам в движение според времето и размера на бебето.
Разни пелени - ще взема за подложка под бебето като го преобличам, като е гушнато и повръща, за ей таива неща.
Малката ми дъщеря е родена в средата на Август - и в къщи и навън я държах само по боди с къс ръкав и завита с тънка пелена. Обличам бебето така, както съм облечена аз, дори с една дрешка по-малко, че аз съм доста зиморничева, а то е и завито.

Има ли други с породени деца? Таткото вече ми говори за 3то, а аз още второто не съм родила 😄 казах му след 5години пак да ме пита.

Моите момичета са с една година и осем месеца разлика. Както е видно за трето се навих близо 15 години след второто Joy  Много е хубаво породени деца като поотраснат, стават си близки, винаги си имат другарче за игра, но в началото си е трудно. Все едно две бебета, но с различен режим.  Няма и час почивка, ако нямаш помощ. Подготви се. Аз успях преди да родя малката, да науча голямата да е без памперс и да махнем биберона. Предизвикателсто беше да махнем памперса на 1г6м, но бях много доволна, че сменях само един памперс като се роди бебето. Сега като тинейджърки не са особено близки, различни са и имат различни интереси, но въпреки това никога не са сами като трябва да отидат някъде. И двете карат ски - ходят си сами заедно на ски, обичат да карат колелета заедно, да играят тенис заедо - изобщо винаги си имат компания. Сега в карантината в къщи, колкото и да са различни, пак се занимават двете и не им е скучно. Много съм За деца с малка разлика. Поред са и в училище в момента са 9 и 10 клас и това също им помага.

За къпането- зависи кое подред е детето. За първото слагахме коритото в стаята и носехме вода - луда работа Grinning Къпехме я всяка вечер. Второто го миехме отгоре-отгоре в мивката на кухнята - голяма беше и много удобна. В корито започнахме да го къпем аааааа - даже не си спомням кога. Май чак като стана достатъчно голяма да седи сама и ги къпехме двете заедно в коритото в банята. Изгледите за третото е, че ще го къпем чат-пат, в най-удобната мивка Joy

Козметика за бебето не знам каква ще ползвам. Като наближи времето ще разуча, че съм доста назад с тези неща Simple Smile

# 249
През нощта пак ми се появи адската болка долу ниско в ляво направо не се търпи...отидох до тоалетна и като ми за замъгли пре очите,не можех да хвана хартията,цялата плувнах в пот за секунди и като стнах направо се люлеех...ужас беше и мъжа ми беше нощна смяна през акъла ми минаваше само не падай 😔😔 чудя се кръвното ли ми е паднало или пт силната болка нещо е станало? Попринцип ми е 90/70 но преди седмица като го мерих беше 120/80

# 250
  • Пловдив
Karategirl98 много вероятно е и кръвното, при мен понякога се получава като се изправя много рязко/за щастие сега не, че съм сама по цял ден последните седмици/. Обсъди с аг, нека назначи някакви изследвания най- малкото за твое успокоение 🤗 болка също е нормално да имаме стига да не е нон стоп, при мен е сутрин когато си пия магнерот и но шпа до час минава.

# 251
  • Варна
За най - малкия размер дрешки много зависи колко голямо ще се роди бебето, но това няма как да го знаем от сега Simple Smile. Синът ми се роди 3.650, 51 см и ако не ме лъже паметта имахме само един чифт дрехи от малкия размер и минахме на следващия. Ако е по-малко бебето обаче много ще му виси по-големия размер.
Пелени е добре да има различни - тънки, средни, по-дебели, защото е преходен сезон и да имаш избор какво да му метнеш отгоре Simple Smile много ми бях полезни непромукеми постелки пак с размер на пелена. Постилах я като го слагах н дивана и особено като го преобличах.
Аз се чудя къде ще държа бебето през деня. Спалнята ми е на горния етаж и не ми се тича постоянно. Първото го държах основно в хола през деня. Сега обаче имам екстра и куче, което нямам никакви намерения да махна, то ми е второто дете 😃😃😃. Та не знам за хола още една кошара ли да взема или някаква люлка..това се чудя

# 252
  • Пловдив
Flowers Hibiscus
За козметика ползвах Bübchen и май пак същата ще взема, за прах - Тео бебе, но сега мисля Сано.
Относно къпането, ние къпехме детето в банята. Малка е, но точно се хващаше ваничката със стойка и до нея мивката. Сложихме на стената и печка за баня, много удобен уред, който си ползваме и до днес. Зимата затопляме за 5мин. и тогава се къпем иначе......не влизам Joy
За дрешки - наистина купете само няколко, първия месец растат бързо...пък и повечето приятели като идват на гости, носят по някаква дрешка.
Аз сега гледам за двойна електрическа помпа в ибей, това ми се иска. От първото дете имам Авент ръчна - голямо помпене падна и много време отнема. Иска ми се да се улесня този път. Малката ядеше смесено - от гърда, от шише размразена кърма, НАН мляко....научих я на всичко. Сега пак искам така...само и бебето да го иска де Laughing

# 253
През нощта пак ми се появи адската болка долу ниско в ляво направо не се търпи...отидох до тоалетна и като ми за замъгли пре очите,не можех да хвана хартията,цялата плувнах в пот за секунди и като стнах направо се люлеех...ужас беше и мъжа ми беше нощна смяна през акъла ми минаваше само не падай 😔😔 чудя се кръвното ли ми е паднало или пт силната болка нещо е станало? Попринцип ми е 90/70 но преди седмица като го мерих беше 120/80
И на мен ми звучи като ниско кръвно, имах същото преживяване няколко пъти в 3 и 4ти месец, даже един път припаднах, но не съм имала болка. Не съм правила някакви изследвания, но при мен поотмина. Сподели с АГ, но на мен ми казаха, че ако принципно имаш проблем с кръвното (ниско или високо) по време на бременност се засилва.
Ако ти се случва често със сиг го накарай да ти препоръча нещо, но за утешение по-добре ниско кръвно от високо Grinning

# 254
  • Terra incognita
Ако по принцип си с 90/70 и го качваш до 120/80 се консулритай с лекар. Явно вдигаш кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт