Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 786
  • 713
  •   2
Отговори
# 270
  • Пловдив
Честито Jasmin проверете в общината в която ще сключвате брак какви документи искат/ ние с моя мъж сме от две различни и искаха различни неща /

# 271
Благодаря ви, момичета Flowers Hibiscus
Ние всъщност сме сгодени от няколко години, но се бяхме разбрали да е само това, защото и двамата не сме по браковете и вдигането на сватби. Та няма да е нещо специално - само ние и свидетелите. Преди години се шегувахме с нашите, че ще им се обадя след като вече съм се омъжила. Може и така да се получи Smiley

Ние сме кумуве на нашите приятели и те се венчаха точно така преди 2-3 години. Само те и ние в Сватбения дом в Пловдив

# 272
Много рано мислите за дрешките, ама на някои момичета, като им е първо и нямат търпение. Така пазарувах с голямата ми дъщеря от рано и до края ги вадих и гледах 100 пъти 😂 голям мерак. С малката ползвах от кака и 90% от нещата и почти нищо не съм купувала, освен комплект за изписване и шишета, залъгалки. С година и девет месеца разлика са и сега 6 години по-късно се навих за трето. Купон голям си да гледаш две бебета, но порастват заедно и са си другарчета на един акъл 😁
Нищо не съм купила още за принцеса номер 3, макар че нямам нищо от каките, всичко раздадах или хвърлих 🙈 И сега ще падне пазаруване. Аз не обичам да пазарувам от интернет за децата, за бебе още повече. Да мине извънредното положение и ще започна по малко.
Аз да се оплача-миналата седмица вдигнах кръвно 130/80 и съм на хапчета+меря кръвно всеки ден по 2 пъти. Нормалното ми е 90/60 И това за мен беше много високо. Стегна ме главата и прокървих през носа, 2 дни след това изкарвах съсиреци/извинявам се/. За сега закрепихме положението, но трябва да се следя постоянно. Вчера пък се спуках да повръщам цял следобяд 6 пъти 🤦‍♀️ накрая отидах за инжекция в спешното. Добре, че доктора ми е разбран и не ме прибира за всяко нещо в отделението, иначе нямаше да излизам от там..

# 273
Честито Жасминче! Бъдете здрави и щастливи! ❤🍀 И аз преди 2 години сключих брак, също като теб не желаех голяма сватба, но родителите ни настояваха... е това беше най-якото изживяване, което ми се е случвало. Всеки един лев си заслужаваше!
За покупките за бебчето, мисля да изчакам до кэм 8-9  месец, а и май ще съм доста обрана с покупките си. Макар да ми е първо бебе и да ке вълнувам супер много, някакси не ми се иска да купувам излишни неща, които няма да използвам. Ще се посъветвам с приятелки с по-голям опит.

# 274
  • Пловдив
Ние граждански сключихме с кумовете и неговите родители Grinning но пък тържеството беше където аз исках след това, в началото се дърпах /родителите плащаха но пак си ме заболя колко пари отидоха/ обаче беше страхотно. Мъжа ми цъфти като майска роза, аз нацупено до няма и къде на видеото Grinning добре че си ме знаят рядко се усмихвам и смея.
За кръвното моето цял живот е било 120/80 и сега е някакъв ад одеве беше 130/70, сутринта 117/73 а преди няколко дни 90/70 , меря го по няколко пъти, но е по-добре да е ниско, отколко високо.
Имам и едно питане вие как ще процедирате с роднините и приятелите които в прав текст ви питат какво искате като подарък за бебето/ ще оставите по тяхна преценка или бихте каза ли нещо от което ще имате нужда/

# 275
Лелеее колко напред мислите в бъдещето. Добре, значи може би не избързвам като се ослушвам за изгодни пелени за многократна употреба Grinning

Аз един по-належащ въпрос имам. Наближават седмиците за феталната морфология, която се прави между 19 и 23 г.с. Всички ли ходите в София при светилата или има и такива от вас, на които ще ги направи докторът, който ви следи? Моето АГ има прекрасна техника, доста се интересува и чете и обяснява, тя ми направи една много ранна фетална и толкова хубаво се вижда всичко, че аз сама разпознах повечето органи, а на последния нормален преглед дори клапите на сърцето ги видях с очите си как са в правилната посока. Да кажем, че имам прилични познания по анатомия, но ехография не съм учила, а всичко разпознавам, просто тоя апарат е номер 1. Самата лекарка ми каза сякаш по под разбиране да звъня в София за ФМ. След мое настояване, тя каза, че може да ми я направи, но да си преценя, защото има клиники, които са специализирани точно в аномалии и да откриват всякакви проблеми. На скринингите рискът ми излиза доста малък, нямам признаци на някакъв проблем и се колебая дали да ходя. Много мразя да ходя в София (освен по концерти Wink ), а и корона вируси, КПП-та, разправии и почвам много да се чудя нужно ли е. А и на тая морфология ми казаха, че не се вижда много подробно мозъка, а чак към 30та седмица. Има ли някоя смелчага от вас, която няма да отиде?

# 276
Честито Jasmin!
Днес бях на ЖК, всичко върви нормално за сега.Ще бъде отново момиче. Малката е много щастлива, защото тя си искаше сестричка Simple Smile Изписаха ми магнезий заради болка ниско долу в ляво. На 04.05 съм на ФМ при мойта си лекарка, която ми следи бременността.

# 277
Здравейте,

по време на ФМ лекарката каза да си наблюдавам кръвното, защото налагането към матката било над 90 персентил.
Започнах да го меря 3 пъти на ден. Първия ден беше 135/70, но след това вече седмица е все около 120/65. На консултация съм след седмица. Ще видим, може да се наложи и аз да пия хапчета за кръвното.

# 278
Честито за предложението, Жасмин! Нека подписа донесе много семейно щастие на вашето семейство! А и така цялото семейство ще бъдете с еднаква фамилия Simple Smile

Аз днес бях на ФМ при моят лекар във Варна. Бебка е добре в 21 г.с е 360 грама и всички органи за момента изглеждат в нормите.
Доктора видя, че кръвотока ми е на горна граница и сега ще пия аспирин протект превантивно с надеждата да не развия прееклампсия. Кръвното ми е 120/70 попринцип, днес беше 130/75, взех си апарат за кръвно и сега ще го следя.

Аз ходих на Фм при моя доктор във Варна, мислех да ида при някое светило във София или Пловдив, тъй като във Варна нямаме, но заради ИП се отказах. 

Samsara и на мен доктора ми говори за някакви персентили, моят беше 75%, но всъщност какво означават тези персентили?

# 279
Привет дами, гледам стъкмилите сте шопинг листовете Grinning Аз се причислявам към малко пазаруващите предварително, нооо после .. хахаха, наваксвам. Отначало само си подготвим тоал. материали, козметика, аптечните продукти, и пелените, но около 80-90 % от нещата ми ги даде сестра ми, а от подаръци, мале-мале колко неща събрахме.
Аз бях на преглед днес, при двамата доктори при които се следя и вече се знае - момче Blue Heart Та, Жасминче, ще помоля за синьо щъркелче. Даже имам снимка с "атрибутите" Grinning за да покажа на таткото, да се радва. Та сега съм в чуденка със сините дрешки, защото имам сериозен запас розови хахаха. Живо и здраво само да е, ще се нагодим.

# 280
  • Пловдив
Хора знаете ли от магазините за бебешки и детски неща кои предлагат ваучери. Ние така и не сме купили подарък за бебето на близки приятели и решихме да им подарим ваучер, обаче като не знам кой магазини имат 🤷‍♀️🤦‍♀️

# 281
  • Чикаго / София
Честито Jasmin! Дано сте щастливи и да ви е на късмет!

Vili_ дано нямаш повече такива оплаквания. Аз не се сещам да си меря кръвното, а трябва.

mikka честито синьо щъркелче. Може от време на време и в розово да го обличаш, нали е модерен цвят за мъже в момента Simple Smile

И аз май съм се спряла на next to me легло за начало. Все още не съм много убедена, но ми се струва доста удобно. Малката ми дъщеря  спа с нас първите 5-6 месеца и се кърмехме по няколко пъти нощно време. Много неудобно ми беше в леглото. Та може би ще пробвам с next to me и ще видим.

# 282
  • Terra incognita
Аз първите месеци може да изгоня мм да спи в детската стая с баткото, а ние с бебето да се ширим на спалнята 😅 нищо, че детската стая още не е готова, но има време 😅

# 283
BettyBe

Персентил: Това е какъв % от бременните имат по-ниски стойности от твоите. При теб колко е PI? Моите са 1.32 и 1.15.

# 284
Честито, Jasmin! Пожелавам ви много любов и щастие.

Аз също пия аспирин, но при мен още в 13 седмица се видя, че има риск от прееклампсия. На последния преглед лекаря каза, че са се нормализирали нещата, но продължавам да го пия.
При последния преглед при моя АГ и после на втората фетална ми казаха, че имам ускорен пулс. Не знам на какво се дължи. Чудя се дали не е заради хипофункцията на ЩЖ, но пък съм чувала, че при хиперфункция може да се ускори пулса. Възможно е и да е защото често ми пада кръвното. Лекарката, която ми прави фетална морфология ми препоръча консултация с кардиолог. Ще попитам АГ-то какво да правя, когато отида на преглед, тъй като не ми каза нищо за кардиолог предишния път. Ще се радвам да споделите, ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем или има някаква информация.

Общи условия

Активация на акаунт