Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 780
  • 713
  •   1
Отговори
# 285
  • Terra incognita
Възможно е да е от ниското кръвно. Но нищо не пречи да се консултираш.
И аз съм с риск от прееклапмпсия, пия аспирин, меря си кръвното и гледам турски сериали- въобще, като някоя баба 😄
За сега удържам фронта.

# 286
Засега ще го следя, докато дойде другия ми преглед. Опитвам се да премахна изцяло вредните храни, че малко се бях отпуснала и също така да спортувам надявам се това да подобри ситуацията. Чела съм, че много често по време на бремнност се наблюдава ускорен пулс, заради промените с организма и се надявам да няма проблем, но ако няма промяна ще се консултирам с кардиолог Simple Smile

# 287
Жасмин, честитооо!! Като документи се изискваха лични карти, попълвахме на място някакъв лист и медицинско, което важи 30 дни, те вади се в последният момент. Запазвате си час и йеййй вече сте съпруг и съпруга.

Много съм щастлива аз, най - после махнахме памперса (дневния) за около седмица десет дни,   само първите 2-3 имахме напишкани гащи и наакани, после имахме малко аварии д голямата нужда, но вече нямаме Simple Smile Нощния скоро ще махаме, вече 5 ден е сух и той се буди да си каже.. Леле от кога чаках този момент 😍😍😍

За сега съм решила дрешки само изписване да купя, тъй като имам всичко от баткото, но ще преценявам в движение в зависимост от времето, защото той е зимно бебе..

За тези легла Next to me съм решила да купим, защото с баткото имам опита на това, че не искаше да спи в кошарата и спеше само между нас в гнездо, сега искам да го избегна и да си намаля нощното ставане. Синът ми го кърих до 1,2г и до тогава си имаше нощни хранения голям инат и то никак не малко, будеше ме по 4-5 пъти на нощ... Та сега такова легло се надявам да ми даде малко повече сън.

За козметиката ще видим, но мисля отново да сме с мустела, разбира се зависи от кожата на бебето.

# 288
Samsara,
Ето тук виждам някакви стойности, но не съм сигурна дали за тях питаш. За съжаление не си взех снимката от ехографа където са написани всички стоойности, а останаха при акушерката.

BettyBe

Персентил: Това е какъв % от бременните имат по-ниски стойности от твоите. При теб колко е PI? Моите са 1.32 и 1.15.

# 289
Mommy и аз се опитвам да и махна памперса, обаче като усети че се намокря и започва д се списка. Не се изпишква до край. Така ли беше и при вас първите дни?

# 290
Жасмин Честито, бъдете здрави и щастливи. И ние сключихме брак 2м преди да родя 1вия път, после си направихме тържеството 3г по-късно и малката беше супер малка булка  Simple Smile

Flowers Hibiscus
За козметика ползвах Bübchen и май пак същата ще взема, за прах - Тео бебе, но сега мисля Сано.
Относно къпането, ние къпехме детето в банята. Малка е, но точно се хващаше ваничката със стойка и до нея мивката. Сложихме на стената и печка за баня, много удобен уред, който си ползваме и до днес. Зимата затопляме за 5мин. и тогава се къпем иначе......не влизам Joy
За дрешки - наистина купете само няколко, първия месец растат бързо...пък и повечето приятели като идват на гости, носят по някаква дрешка.
Аз сега гледам за двойна електрическа помпа в ибей, това ми се иска. От първото дете имам Авент ръчна - голямо помпене падна и много време отнема. Иска ми се да се улесня този път. Малката ядеше смесено - от гърда, от шише размразена кърма, НАН мляко....научих я на всичко. Сега пак искам така...само и бебето да го иска де Laughing

СПодели освен голямото помпане на ръка имаше ли полза от ръчната помпа на Авент? Аз 1вия път бях взела на томи типи, но нищо не ми помогна, сега приятелка много ми я хвали тази та се чудя.... Иначе във варна в АГто имало такава голяма ел помпа за 2те гърди, но професионална и била супер! Тук в Русе била обикновена каквато всеки може да си купи от магазина и не била кой знае какво....
 И аз прах със Сано много съм доволна, но ми е рано да мисля за бебешки прах още. Ще пробвам Персил сензитив бебе, че ми хареса как мирише като ми свърши моя сега..

Дрешки според мен изобщо няма смисъл да купувате 50р-р Дъщеря ми се роди 49см и е носила 56р-р.... Аз вечно купувах малко по големи дрешки. но не ми пречеше. че малко са й по широки и дълги:) Повече ме беше яд ако облечем неще 2-3 пъти  и то умалее...

# 291
Аз ползвах ръчна помпа на Авент цели 8-9 месеца нон стоп. При мен трудно беше първите месец и половина докато не се регулира кърмата и докато ми окекнат гърдите. После беше лесно и бързо ставаше. Вярно мнооого досадно но за няколко минутки пълних 300 мл мляко. Имах и електрическа помпа( непомня марката) правеше много хубав вакум, но кърма така и не потичаше и незнам защо

# 292
Аз ползвах ръчна помпа на Авент цели 8-9 месеца нон стоп. При мен трудно беше първите месец и половина докато не се регулира кърмата и докато ми окекнат гърдите. После беше лесно и бързо ставаше. Вярно мнооого досадно но за няколко минутки пълних 300 мл мляко. Имах и електрическа помпа( непомня марката) правеше много хубав вакум, но кърма така и не потичаше и незнам защо
Много благодаря за отзива, аз 1вия път така и не успях да кърмя и беше много досадно това със шишетата и стерилизирането и т.н.... но този път имам приятелка която има 3 кърмени деца ще сподели опит.. 1вия път бях сама неориентирана мъчих се доста но доста неправилни неща съм направила... Та тя ми каза същото че от ел помпа няма смисъл...

# 293
Момичета и аз да се отчета. Днес бях на ФМ. Казаха, че всичко с бебето е нормално. Иначе ще си имаме девойка. Жасмин може да сложи розовко щъркелче на първата страница, ако има време Wink Аз много се зарадвах, но май разочаровахме таткото - искал момче. Явно като повечето мъже Grinning Но довечера сме на смеен съвет за име Grinning

# 294
  • София
И преди съм писала, не помня тук или във ФБ, но ел помпата ми спаси кърменето, буквално. Работата беше почти безнадеждна, затова купих бюджетна на Cangaroo, но няма нищо общо с ръчна (на моята едни вакуумчета се развалиха от стерилизирането, затова я хвърлих - Лорели беше). Ако се наложи да се цеди за стимулация, по-добро от електрическа няма, но и не е задължително да е 200+ лева. Има много разумни варианти, които вършат работа, но не ги рекламират толкова агресивно.

# 295
  • Варна
Аз също съм се навила за електрическа помпа този път и търся отзиви. С първото бях с ръчна на авент - справих се  но отнема време и сили, което се надявам да не е така с електрическа. Идеята ми е по-скоро да се изцеждам и да се храни с изцедена от шише когато се налага. Така бях и с първото - тогава студентка, така мисля, че ще ми се налага и сега понеже имам планове да поработвам Simple Smile
Иначе силно се надявам да нямам проблем с кърменето. С първото имах много кърма проблемът беше, че той се научи още от АГ на шише и не искаше да засуче. Бях упорита,  накрая го излъгах със силиконови зърна и така с тях си изкарах 10 месеца 😃.

# 296
Mommy и аз се опитвам да и махна памперса, обаче като усети че се намокря и започва д се списка. Не се изпишква до край. Така ли беше и при вас първите дни?

При нас не, първите два дни се се изпишкваше докрай и целия ставаше мокър и не мърдаше, оставяхме го 5-6 мин така и ому обеснявам.. Уцелвайме ит време на време да го сложим на гърнето, на 3 ден започна да се държи за пацата, когато има пиш, при въпроса има ли пиш започна да казва Да/Не и от вечерта сам казваше мамо пиш и ходехме, понякога лъже, но гледам, че го слагаме и той се напъва леко и казва “няма пиш”, т.е. знае си какво трябва да прави. От следвашия ден до сега вече сам си казва, “мамо пиш бъзооо” и пишкаме, понякога все още на акото вика пиш, но пак на гърнето. Нощно време все още слагам памперс, но 5-6 дена е абсолютно сух, буди се нощем мамо пиш стваме юищка и лягаме, рано сутрин също. Аз преди този опит опитах поне 3-4 пъти просто не беше готов, сега той сам един ден донесе гащите си от шкафа и “мамо гати”.. и от тогава се случиха нещата за 2-3 дни и после вече без инциденти.

Имай търпение и по - малко нерви! Успех 🍀🍀🍀

Аз също съм се навила за електрическа помпа този път и търся отзиви. С първото бях с ръчна на авент - справих се  но отнема време и сили, което се надявам да не е така с електрическа. Идеята ми е по-скоро да се изцеждам и да се храни с изцедена от шише когато се налага. Така бях и с първото - тогава студентка, така мисля, че ще ми се налага и сега понеже имам планове да поработвам Simple Smile
Иначе силно се надявам да нямам проблем с кърменето. С първото имах много кърма проблемът беше, че той се научи още от АГ на шише и не искаше да засуче. Бях упорита,  накрая го излъгах със силиконови зърна и така с тях си изкарах 10 месеца 😃.

И аз съм се навила за ел. помпа, ако видя, че имам мляко. С първото бях с ръчна на Томи Типи и ми оттичаше ръката, бях с много кърма, отнемаше ми много време, което можех да почивам или да правя нещо друго..

# 297
Момичетаааа, в Лидл от понеделник ще има бебешки неща, както и малко дрехи за бременни:
https://www.kimbino.bg/lidl/brosura-ot-ponedelnik-27-04-2020/#page_19
Аз май ще взема някои неща, качеството им е доста прилично, а и ми допадат. Цените са много приемливи.

# 298
Здравейте, момичета! Аз съм от септемврийските мами 2019. Честито на всички и стискам палци да имате много лека и безпроблемна бременност и раждане!!! Flowers Hibiscus

Попрегледах малко темата и от моя скромен опит бих дала следните препоръки:
- Ползвам и до момента ел. помпата Медела Суинг. Най-добрата покупка, която съм направила (на 2рия месец след раждането). С нея увеличих кърмата и спасих кърменето. Ръчната на Авент също е ОК, но за мен не беше удобна за постоянно цедене. За болницата бях взела ръчната от приятелка, защото нямах представа дали ще ми потрябва и дали ще ми е удобна.

- Дрешки размер 50 изобщо не съм взимала. Даже доки на 3 ФМ каза да се ориентирам към 56ти. Малката се роди 54. Simple Smile Simple Smile

- Аз лично не оставих пазаруване за 8-9 месец ... и добре направих. Simple Smile Юли и август беше над 40 градуса и хич не ми беше до обикаляне по магазини. Отделно аз задържах много вода и едва си обувах джапанките. Grinning

Ако имате някакви въпроси - можете винаги да ни пишете в темата Септемврийки 2019. Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:52 от Dara77

# 299
Mommy проблема при нас е че на нея хич ама хич не и дреме че е мокра Joy. Мислех че вече е готова да и го махна, защото сутрин като се събуди памперса и е почти сух. Явно ще се мъчим още дълго време Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт