Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 339
  • 713
  •   1
Отговори
# 300
BettyBe
Няма да можем да сравним стойностите. При теб е дадено Resistance index (RI), а при мен е Pulsatility index (PI). Те са производни на едни и същи замервания, но се смятат по различни формули.

# 301
Здравейте, бъдещи септемврийски майки..Включвам се и аз в групата, първо да се представя- Виолет на 22г., гр.Пловдив в 17/18 г.с съм, пола се изплъзна на последния преглед, защото пъпната връв беше между краката, но по първо мнение на следящия е момиче, на 12 май съм на ФМ и нямам търпение, тогава ще стане ясно.. Аз се чувствам добре като изключим, че имам леки контракции от две три седмици и пия магнезий, но като че ли няма промяна и имам известни притеснения относно това.. Както и повечето и аз очаквам с нетърпение първото ритниче.. Термина ми е на 23 септември.. Пазете се и бъдете здрави!

# 302
  • Пловдив
Група, вие имате ли проблем с емоциите 🤷‍♀️ аз от сутринта рева /да дойде някой да ми удари един шамар та поне да знам за какво /🙈. Ясно че от хормоните, но цял ден не мога да изляза от нас 🤷‍♀️🤦‍♀️

# 303
Здравейте бъдещи мами🙂🤱аз съм Ирина на 29г от Русе бременна съм със второ бебче,днес бях на преглед и док ми каза,че всичко е наред изоставаме малко  отговаряме на 17г.с а по мое изчисление и от приложението на тел трябва да съм в 19г.с и малко ме тревожи това имали и други мами като мен.Последния МЦ беше на 12.12.19г

# 304
Охх, и аз зяпам тези RI и PI и не мога да открия референтни стойности никъде. Лекарката предишния път ми каза, че налягането е добре в лявата артерия и още по-добре в дясната, че пъпната връв се състои от 2 артерии и 1 вена, а плацентата е разположена на задна маточна стена високо и че шийката не е скъсена. За стойности не сме говорили. Каза ми да си взема Акард 150 и вместо Аспирин протект 100 да пия него. Та от снощи съм на Акард. За пулса ми нищо не сме говорили.

За емоциите мисля, че е нормално да са ни по-силно изявени

А относно развитието на плода снятам, че щом отначало си върви назад или напред, значи е от овулацията. Ако на по-късен етап започне да напредва или изостава, то е хубаво да се направи доплер, за да се види как бебето се храни от майката. И ако има нужда се изписва там нещо кръворазреждащо. Но не знабравяйте, че ехографите дават някакви отклонения и много зависи от точната ръка на лекаря

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 17:12 от Jаsmin

# 305
Жасминче, според мен не се занимавай с тези стойности, щото само главоболие може да си докараме... от личен опит го казвам. Да не говорим, че ММ вчера нещо не успя да ми измери кръвното и го изкара 160/ 80 и аз вече бях ревнала. Доктора, вчера изрично ме предупреди, че това не значи, че на 100% ще имам преекламсия, а че това е само лампичка, която светва и трябва да следим нещата, но аз естествено се притесних и разрових в нета и намерих табличките. На мен нищо не ми говорят щото аз нямам мойте стойности останаха при акушерката.

Качвам ти табличките, на руски са.
Скрит текст:

Скрит текст:

Щом твоята лекарка те следи добре няма нищо притеснително.

# 306
Благодаря ти, Бети Flowers Hibiscus Гледам, че доста от вас мерят кръвно. Аз нямам апарат и само АГ ми е мерила полседните 2 пъти кръвното. Занапред мери ли се? Или който си има апарат, си го мери ей така

# 307
На мен ми казаха да си купя апарат и да си го меря, защото на две подредни посещения ми измери 130/90, което явно е притеснително. Сега всеки ден по 2 пъти го меря и ще се отчитам. Интересното е, че аз като си го меря най-много е 120/80, предимно е 110/70, а в кабинета какво ми става не знам.
Жасмин, на теб ако не са ти казали да го правиш, може би не трябва Simple Smile

# 308
  • Terra incognita
Обикновено след 20г.с. започва да се повишава, така са ми казвали. Хубаво е да се следи всеки ден, ей така, за успокоение, че е наред

# 309
И на мен попринцип ми е 120/80, но този път акушерката два пъти го мери и двата пъти беше 130/90 и ми каза да го меря ако е вдигнато да и звънна за лекарство. Даже нямах апарат взех от комшийката.

# 310
  • Terra incognita
140/90 е горната граница при бременност, момичета, да знаете. Ако вдигнете толкова, или над тази стойност, веднага на лекар, или в спешното.

# 311
  • Пловдив
И моята аг препоръча да си взема, в Хасково тате ми го мери, но си купих апарат и за Пловдив. Най- много 130/75 съм вдигала. В Лидл понякога има около 40-50лв са, аз ги изпуснах миналата седмица 🙈

# 312
  • Варна
Аз нямам вкъщи апарат за кръвно. Днес на прегледа ми беше 100/70, предния път 100/60, но акушерката казва - по-добре да е ниско. 2 пъти тази бременност бях ходих в спешното поради неспитащо повръщане и силно главоболие. Забелязах, че и двата пъти бях с по-скоро високо кръвно - нещо от типа 125/80, 130/80, ако не беше и по-високо.
Относно емоциите аз по-скоро тези дни се усещам доста нервна. Понеже работя от вкъщи, едвам изтърпявам разговорите с някой колеги 😃😃😃, а уж си ги знам, от хормоните ще да е ...
Иначе аз общо взето от началото се движа напред при измерванията с около седмица, но има и разлики разбира се между прегледите - понякога по-малки дни разлика, по-рано време близо 2 седмици напред, зависи от точността според мен. Днес много шаваше, направо не се спря. Засега прогнозите са за момиче, ама още не е категоричен доктора. Аз на момиче се надявам, че момче си имам Simple Smile ама каквото такова. Другата седмица вероятно ще отида на ФМ. Някой да е ходил сега при доктор Цонев Варна да каже дали пускат татковците?

# 313
Всички мами пишат за високо кръвно,а моето все пада и почва едно главоболие без шоколад и кафе неминава дори веднъж и малко червено вино ми дадоха 🤔🙂

# 314
  • Пловдив
SunFlowerLady - много бях доволна от ръчната помпа на Авент, но ми отнемаше време.
Затова сега искам да пробвам нещо по-удобно, харесва ми и това, че стимулират гърдите, заглеждам този модел на Нуби - https://www.amazon.co.uk/Nuby-Ultimate-Double-Electric-Breast/dp … 0BA8NE3CTSJBVT897

Общи условия

Активация на акаунт