Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 330
  • 713
  •   1
Отговори
# 315
SunFlowerLady - много бях доволна от ръчната помпа на Авент, но ми отнемаше време.
Затова сега искам да пробвам нещо по-удобно, харесва ми и това, че стимулират гърдите, заглеждам този модел на Нуби - https://www.amazon.co.uk/Nuby-Ultimate-Double-Electric-Breast/dp … 0BA8NE3CTSJBVT897

Изглежда супер! но кога се използва за стимулация да дойде кърмата или когато имаш много кърма за изцеждане?

# 316
Здравейте, момичета. Току що се включих в групата. Виждам че много информация сте си споделили. Аз чакам второ бебче, момче с термин 26.09.2020 г.
Моля ви да ми кажете дали вече  има създадена фейсбук група?

# 317
  • Пловдив
От прочетеното, мисля че е режим на помпата, с който започваш, за да се подготвят гърдите да пуснат мляко.
Понякога те са много пълни и твърди и първото потичане на мляко е чак болезнено.

# 318
Здравейте момичета , доста сте изписали и след малко ще ви изчета Blush

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 11:24 от Belive_94

# 319
Здравейте бъдещи мами🙂🤱аз съм Ирина на 29г от Русе бременна съм със второ бебче,днес бях на преглед и док ми каза,че всичко е наред изоставаме малко  отговаряме на 17г.с а по мое изчисление и от приложението на тел трябва да съм в 19г.с и малко ме тревожи това имали и други мами като мен.Последния МЦ беше на 12.12.19г
Здравей Ирина, добре дошла. Hands WaveHug
Аз съм родом от Русе, много ми липсва града, понастоящем в София, също съм с второ. Не се притеснявай за изоставенето в тези седмици, мисля, че до седмица-две се регулира и не е притеснително, ако бебчето все пак наддава. Моят МЦ беше на 18.12.19 г., сега съм е 18+3 г.с., а бебо отговаря на 19+2 г.с. Моя много близка позната имаше проблеми с бебчето, че не наддаваше, но е проблем вече 7 и 8 месец. При кой се следиш ?

На 22ри ми мериха два пъти кръвното - много ниско било, акушерката чак се притесни, че не го хващала - 70/120 и 70/100 ми го измериха при двамата доктори.

# 320
Аз имам ръчна помпа на Медела. В родилното ми казаха да цедя до край. Гоооляма грешка. 3-4 месеца постоянно цедях, имах мляко за три бебета. Вдигала съм температура от бучки. Пълних шишето за две минути от едната гърда.
Замразявах, хвърлих литри кърма, защото имах предостатъчно и не се наложи да ползвам замразена.
Сега ще я ползвам само в спешен случай. Нека си тече и регулира по-бързо кърмата.
Ако целта е стимулиране са много полезни.
Кърменето с дъщеря ми приключи през втория месец от сегашната бременност, травмиращо за мен. И сега при мисълта да кърмя ми е неприятно, не знам какво ще правя.

# 321
Цеци, спокойно тя ще си покаже кога е готова и ще стане много бързо, иначе са излишни нерви. Когато пробвахме и той не беше готов, еми и на него не му пукаше, че е мокър и нямаше желание за гърне и тоалетна, ако не става изчакай малко и пробвай пак, с добро с обеснения и спокойствие, аз бях в депресия, че завинаги ще остане с памперс това дете 😂

Добре дошли на новите мами! Лека и безпроблемна бременност🍀

Относно помпата за кърма, аз ползвах ръчна на Томи Типи, но чак след 2 месец мисля, преди това доизцеждах самоо да си облекчавам, ако има нужда, защото имах доста мляко и ставах на бучки. Сега мисля евентуално в последствие да купя ел помпа, да ми спестява време и усилия, че с другата оставах без ръце, особено когато в 6м заместих обедното хапване, почти стигах до мастит, като пропуснеше малкия храненето. Все си мислех, че ще се регулират по него, но до 9-10месец винаги доизцеждах. Аз също обмислям Медела, но няма да бързам ще я купим в последствие! Simple Smile

# 322
Здравейте бъдещи мами🙂🤱аз съм Ирина на 29г от Русе бременна съм със второ бебче,днес бях на преглед и док ми каза,че всичко е наред изоставаме малко  отговаряме на 17г.с а по мое изчисление и от приложението на тел трябва да съм в 19г.с и малко ме тревожи това имали и други мами като мен.Последния МЦ беше на 12.12.19г
Здравей Ирина, добре дошла. Hands WaveHug
Аз съм родом от Русе, много ми липсва града, понастоящем в София, също съм с второ. Не се притеснявай за изоставенето в тези седмици, мисля, че до седмица-две се регулира и не е притеснително, ако бебчето все пак наддава. Моят МЦ беше на 18.12.19 г., сега съм е 18+3 г.с., а бебо отговаря на 19+2 г.с. Моя много близка позната имаше проблеми с бебчето, че не наддаваше, но е проблем вече 7 и 8 месец. При кой се следиш ?

На 22ри ми мериха два пъти кръвното - много ниско било, акушерката чак се притесни, че не го хващала - 70/120 и 70/100 ми го измериха при двамата доктори.
Здравей,при д-р Дуваджиев съм,каза че бебчо тежи почти 200гр.Порових из интернет и този грамаж го дават за 19г.с в която поплинцип трябва да съм нз защо каза че отговаря на 17г.с

# 323
Как да разберем кръвното високо ли е или ниско? Четох,че симптомите са еднакви. Дай боже на 13 май да отменят всички забрани,че вече ми писна...искам разходки,а ще станат 2 месеца само лежа и качвам килограми. Живот и здраве да мине ФМ и искам да си направя сефтето да купя нещо за нашето момиченце 😍😍😍 мисля шапчица да е първата покупка,а може и някое боди ( то е ясно че няма да се сдържа) 😄

# 324
Добре дошли на новите момичета! Flowers Hibiscus Чудна ни е групичката. Heart Eyes

Дели е публикувала един полезен сайт в една друга тема. Съдържа информация за референтни граници за бременни по тримесечие на определени изследвания и може да си сравнявате Simple Smile От падащото меню се избира съответното изследване
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm

Исках да ви питам и друго нещо, но забравих. Вие какви мебели за бебешките дрешки мислите да купувате - гардероб, скрин, шкаф..

# 325
  • София
Аууууу, Жасминче, добре че пусна тоя линк, аз точно си мислех че аптт ми е ниско, пък то не било. Този сайт го цитирам преди всичко за д-димер и фибриноген, че там са големи разликите в референтните стойности.

Flowers Hibiscus

# 326
Пак мн сте писали, добре дошли на новите момичета ☺️ другата седмица май най-накрая ще се запиша на жк 😁

За баткото купихме скрин с 5 чекмеджета, събира всичко нужно, та чак до чаршафи и одеала, но аз никога не съм  купувала мн дрехи. Вече 3 г си го ползваме, сега ще го наследи новото човече ☺️

# 327
  • Пловдив
Karategirl98 за високо кръвно, очите почервеняват и лицето /поне при баба това е един от белезите, тя жената е с вечно високо и почервенее ли се е вдигнало/ майка ми пък става като призрак когато и падне много.
Ние мислим да купим скрин. Тъкмо няма да купуват неща като луда 🙈

# 328
Аууууу, Жасминче, добре че пусна тоя линк, аз точно си мислех че аптт ми е ниско, пък то не било. Този сайт го цитирам преди всичко за д-димер и фибриноген, че там са големи разликите в референтните стойности.

Flowers Hibiscus

Дели, аз така се притесних за ФТ4. Тсх - 0.588, ФТ4 - на долна граница 13 (реф.12-22). Звъннах на едната ендо =- тя викаше да си направя ново изследване. Правя ново и какво: тсх - 0.484 фт4 -14. Пак така. Лекарката вика : "Спокойно. То при бременност така става, а и има други реф.стойности. Щом тсх ти е добре, значи няма проблем" Сетих се за този сайт и си викам:"Я и тука да проверя, че тя може само така да ме успокоява" И за фт4 стойностите за втори триместър са 7.7 - 12.9. Т.е. много си ми е добре фт4, дори е над горна граница леко.
 Много е важно да гледате да са същите мерни единици, когато правите проверка в този сайт

Момичета, и ние така мислим - скрин и се чудех вие какво сте решили и дали ще ни стигне един скрин. Ще гледаме с дълбоки чекмеджета, че да се хващат повече неща

# 329
  • Terra incognita
Като за начало един скрин ще стигне.

Общи условия

Активация на акаунт