Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 336
  • 713
  •   1
Отговори
# 330
Аз все още се колебая дали бебчо да е в нашата стая или направо в неговата. Проблема ми е, че ММ обича да си похърква достаа 🤦‍♀️🤷‍♀️ и май ще е трудно и за мен и за бебчо, а и искам поне той да се наспива. Какви са плюсовите и минусите на това не знам. Тоест от това зависи какви мебели ще закупим.

# 331
Минавам да се отчета и тук. ФМ мина и всичко е наред. За сега върви с 6 дни напред и е 424гр.

# 332
Здравейте и тук.
Бях на преглед днес. В 17+ 6 дни съм според последната менструация. А според ехографа 18+6.  Според доктора е 100% момиче. Дано е така. На 4д ехограф ме гледа. Всичко ѝ е наред.  Върви по- едричка. Но всичко ѝ е пропорционално.
Дано и за напред всичко да е наред с всички Hug

# 333
Здравейте, момичета! Hug Да се отчета и аз в новата темичка Heart Eyes Днес бях на ФТ, всичко е наред с бебончо. В рамките на 5 мин. направи нз колко челни стойки 😂🤣😂по турски сяда, качва си краката на главата... 🤣😂чудо... 🤣Вече окончателно чакаме 327грамов за сега 😂 принц Blue HeartPurple HeartBlue HeartЖасминче, може да ми промениш розовото щъркелче на синичко Blue HeartBlue HeartBlue Heart Вече съм 20+3г.с. и доста осезателно усещам бебо, особено вечер след 23часа, при Вас как е? Sparkling Heart Лека и хубава вечер на всички! Hug

# 334
Момичета, много сте подготвени! Страхотни неща пускате. Аз също се присъединх към ФБ групата.
 Ние все още не мислим да правим покупки на дрехи или мебели, ще изчкаме да мине още време, но съм харесала един скрин от Икея:
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ne-skrin/50424006
Има го и в бял цвят. Иначе кошари съм гледала само по сайтовете. Харесвам с падащи решетки... има кошари с колелца и се чудя за тях дали са практични?

# 335
  • Чикаго / София
Първият път имах една съвсем обикновенна ръчна помпа. Почти не я използвах и се цедях на ръка, изцеждах много малко, и тази мъка продължи около 3 месеца. Голяма грешка с това цедене. После продължих да кърмя до към 10-11 месец на бебето, когато забременях с второто.

Втория път не съм използвала никаква помпа. Цедих първата седмица и то съвсем по малко на ръка, колкото да ме отпуснат гърдите и да не ме болят. После кърмата сама се изрегулира и не ми беше нужно да се цедя повече.  Не съм имала проблем със запушени канали и пр. Кърменето беше песен - без цедене, без болки в гърдите - много лесно се получи. Кърмих над година.

Сега имам 3 помпи - две чисто нови и една ми дадоха. Ако мога да мина без да ги използвам ще е супер. Надявам се пак да успея да изрегулирам кърмата в началото със съвсем малко цедене, колкото да ме отпуснат гърдите и после да оставя всичко на бебето. Кърмата се регулира според търсенето. след първоначалния прилив.

Първите два пъти не сме купували специална мебел за дрехите на децата. Използвах шкафове, които имахме.
Сега не знам как ще е, не съм решила още. Иска ми се да спестя една мебел и да не купувам нищо. Трябва да измисля нещо. В нас има много малко мебели и ми харесва така, хич не ми се иска да натрупам излишни неща. Ще го мислим по-нататък.

# 336
Момичета имам въпрос. Ако раждаш в държавна болница без избор на екип е безплатно,а ако се наложи секцио и няма избор на екип колко е?

# 337
  • Terra incognita
Ами не знам в България как е, аз раждах секцио тук, без избор на екип, даже не знам дали въобще съществува такава опция и не платихме нищо.

# 338
  • София
Ако секциото е по спешност или по медицински показания, е по пътека, ако е по желание, се доплаща.
Избор на екип винаги се плаща.

При последния ми престой в патологията на Майчин дом имаше в стаята ми дама с много едро бебе, която трябваше да ражда секцио по медицински причини. Но тъй като не си беше платила избор на екип, я отлагаха всеки ден. Добре че бебето не бързаше.

Момичета имам въпрос. Ако раждаш в държавна болница без избор на екип е безплатно,а ако се наложи секцио и няма избор на екип колко е?

# 339
На мен ми е първа бременност,знам че е рано,но просто ми е интересно и отделно горе-долу трябва да знам как стоят нещата с цени и т.н Какво мислите за избора на екип? Да или не?

# 340
На мен ми е първа бременност,знам че е рано,но просто ми е интересно и отделно горе-долу трябва да знам как стоят нещата с цени и т.н Какво мислите за избора на екип? Да или не?

Ако имаш доверени доктори съм твърдо ЗА избора на екип! В момента на раждане си достатъчно притеснена и предпочитам да се чувствам спокойна, че съм в добри ръце. Аз с първата бременност бях с избор на екип, планово секцио по мед. причини, но бебето не дочака и дойде предишният ден, януарче е - грипен сезон, за лош късмет моята лекарка с над 40 гр температура не може да стане от леглото (тя ни е много близка семейно) Тя по телефона ми събра екип и нейна колежка извади бебето, всичко мина както трябва, най - важното бебето се роди живо и здраво, но стреса ми, че не съм с моята лекарка, а с непозната беше голям.. Сега тук не знам как се процедира, но ще говоря с моята лекарка, ако съм секцио дали мога да бъда при нея..

Отновно шкафовете, ние за синът ми купихме скрин от икеа с 5 чекмеджета, имахме един и взехме още един напълно ми побираше абсолютно всичко, за тук ще е в гардероба при брат му, после като се приберем някога в България ще го мисля.

В момента просто се надявам вече да отменят това глупаво извънредно положение и да се приберем за малко до България, защото след юли вече няма да мога да пътувам, а трябва да вземем нещата от баткото.. 🍀

# 341
Идеята от по-рано за списък, които да се публикува на първа страница е страхотна. Може ли примерно да се посочат и марки на помпи, колички, бебефон, термометър и неща от които вече някоя мама има впечатления 🤔🙄

# 342
Списъче може да прикача някакво, освен да го направя в ексел и да дописвам марките, които тук се посочат и от които има доволни мами. Flowers Hibiscus

Ето го списъка. Използвах публикуван тук списък скоро. Пишете има ли още нещо за добавяне и какви марки да напиша срещу покупките. Оказа се, че нямам инсталиран ексел на компютъра и го направих в уърд

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 23:23 от Не се сърди, човече

# 343
Таблицата е супер! Чудя се защо има  малък и голям пакет пелени Rolling Eyes

# 344
Таблицата е супер! Чудя се защо има  малък и голям пакет пелени Rolling Eyes

Мисля, че малкия е за болницата.

Общи условия

Активация на акаунт