Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 818
  • 713
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Напоследък не смогвам да изчета и да се включа в повечето теми. Сега се включвам за малко и после ще дочитам. Аз съм добре вече би трябвало да съм в 18 г.с. и все още почти нищо не усещам като движения на бебето. Но не го мисля много, защото съм с предна плацента и миналият път пак усетих доста късно.
Корема ми вече е огромен сякаш съм в 6ти месец поне Simple Smile Баткото много се вълнува, гали ми корема и му говори, много е сладък Heart
За мебелите имам скрин с 3 големи и две малки чекмеджета от баткото. Тогава двете големи ми бяха напълно достътъчни за дрехите, чаршафите и пелените/кърпи. Малките ползвах за да имам под ръка памперси и козметика при преубуване, къпане и т.н. Ако тепърва ще купувате може да разгледате варианти на скринове с повивалник. Аз лично ползвах повивалника от кошарата, т.к. моя беше доста удобен.

По темата с помпите и кърменето аз имах ръчна Авент. Моят съвет е да не бързате с помпите. Може да потърсите информация по темата за кърменето в тази група https://www.facebook.com/groups/1616734225258479/ Тук пишат лицензирани консултанти по кърмене, които могат да дадат много адекватни съвети, някои ги познавам лично от предната бременност.
Аз кърмих почти две години, но старта беше много труден при мен. Нещата се получиха само благодарение на това, че се срещнах с консултант по кърмене. Пре мен помпата нямаше почти никакъв ефект успявах да изцедя едва 30-40мл и то в най-добрите случаи. Пробвала съм и с електрическа помпа на Авент, резултатът беше почти същият. При мен се оказа, че бебето се затруднява да захапе добре и това водеше до болка за мен и почти никакво мляко за него. Освен това в началото дохранвах с АМ, което също не помага много за кърмнето, но пък бях спокойна, че бебето е нахранено. След консултацията и опити с различни пози на кърмене нещата се наредиха и кърменето стана много лесно. Процеса по регулирането ми отне около 3 месеца обаче, т.к. бебо имаше и проблеми със захапката.
Да се върна на помпите, много често се случва в резултат от ползването на помпи да се затрудни регулирането на кърмата и да се получават по-често бучки и болезненост покрай прекомерната стимулация с помпа. Също така, когато бебето яде от шише и гърда започва да суче по-лениво и да предпочита шишето, с което му е много по-лесно. В определени случаи разбира се помпата може да е много полезна. За мен беше много удобно това, че регулирах кърменето на гърда и това ми даваше много свобода да пътувам с бебето и да имам социален живот без да нося навсякъде чанти с мляко, термоси с вода, шишета и т.н.

# 346
За списъка. Според мен да отбележим някак кое е задължително и кое препоръчително. Лично за мен много неща са излишни, ако е първо дете майката не знае това, но и няма нужда от излишни покупки.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 23:23 от Не се сърди, човече

# 347
Привет, момичета! Много як списък, поздравления за качената таблица! Може ли някой да ми обясни за какво точно е малката и голямата кърпа + хавлията за къпане? Извинявайте, знам че се ползват за нещо, но още не съм прочела за какво точно, та.... си питам 🤣🤞 Мерси и се пазете!

# 348
Момичета, сега влизам през телефона и табличката ми се вижда ситна. Тъй като пиша като документ и после я правя на изображение, мисля да я зумна, че да се вижда по-добре. Може да я разделя на две отделни таблици - в едната  да са важните неща, а в другата - излишните. Празното място е за да се записват марките. Мамите с деца могат да се включат да кажат кои неща са наложителни да ги имаме 💞

# 349
  • София
На мен на едно парче ми е удобно, отварям в нов таб и си увеличавам колкото искам.

Много полезна таблица Flowers Hibiscus

# 350
Честно казано не съм залагала на скъпи марки. Къпя я с Тео бебе и използвам прах за пране на марката, доволна съм. От няколко месеца е на АМ, използваме шише от 4лв, друго не искаше.
Не винаги е така. Подариха ни кош за кола Лолерли, при всяко возене в него съм съжалявала 10000 пъти. Бебето седи свито, главата му забита в гърдите, дори като порасна не й беше удобно. Сега ще вземем по-висок клас.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 23:23 от Не се сърди, човече

# 351
  • София
Днес официално се регистрирах, ще се ходи на ЖК. Малко варварско беше със секрета и МБ, цял ден имах дискомфорт. Не знам дали ще се харесаме с АГто, но за бумащината мисля че ще издържа. Аз си я знам че е особена, но пък обръща внимание.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 23:19 от Не се сърди, човече

# 352
Това с избора на екип е много странно в по-големите градове е като правене на пари. Мисля така защото, тук като отидеш да раждаш 1во те питат дали си пациентка на някой аг който работи в АГто, ако нямаш и нямаш специално жлание за опр док те подхваща който е на смяна.
 Моя док когато разбрахме, че ще съм секцио, ме повика в неговата смяна да вляза (аз имах и късмет де понеже 1 седм по рано направих прееклампсия в неговата смяна Simple Smile ) Та така не плащаш за избор на екип излезе ми напълно безплатно разждането. Разбира се като не знаеш кога ще родиш и твоя док не е на смяна там вече си трябва избор на екип.
  Имах приятелка влиза да ражда без избор... еми 2-3 дни я мъчиха накрая мъжът й даде една сума на дежурния да й обърнат внимание... и за няколко часа я бяха срязали и извадили бебето. Оказа се, че е било високо и нямало как да тръгне нормално раждане.. Много е тъпо парите да определят здравето на майка и бебе Sad

# 353
Това с избора на екип е много странно в по-големите градове е като правене на пари. Мисля така защото, тук като отидеш да раждаш 1во те питат дали си пациентка на някой аг който работи в АГто, ако нямаш и нямаш специално жлание за опр док те подхваща който е на смяна.
 Моя док когато разбрахме, че ще съм секцио, ме повика в неговата смяна да вляза (аз имах и късмет де понеже 1 седм по рано направих прееклампсия в неговата смяна Simple Smile ) Та така не плащаш за избор на екип излезе ми напълно безплатно разждането. Разбира се като не знаеш кога ще родиш и твоя док не е на смяна там вече си трябва избор на екип.
  Имах приятелка влиза да ражда без избор... еми 2-3 дни я мъчиха накрая мъжът й даде една сума на дежурния да й обърнат внимание... и за няколко часа я бяха срязали и извадили бебето. Оказа се, че е било високо и нямало как да тръгне нормално раждане.. Много е тъпо парите да определят здравето на майка и бебе Sad

За съжаление в днешно време парите определят всичко! Sad Имала си късмет, но повечето мами не знаят кога ще родят, дори да имат планувано секцио както мен, бебето си избра друг ден, за това си заслужава, ако имаш доверен доктор да си платиш и да си по- спокоен, че ще ти обърнат внимание. Тъжно е, но на повечето места, ако не си платиш (не само за раждане) не ти обръщат внимание.

# 354
Ето така харесва ли ви?

Ще отбелязваме с червени точки примерно нещата, които не са задължителни за купуване, и със зелена нещата, които трябва да имаме и ще го лепна на първа страничка

# 355
  • Terra incognita
Списъкът е много хубаво направен, браво, Жасмин. Но много от нещата  не съм ги ползвала и  сега няма да ползвам, например- бебефон, люлка, балдахин, протектор за матрак, кресло за кърмене, хамак за къпане (каквото и да означава), пудра, авокадово масло(не знам за какво служи), спирт, пижами ( за бебе ми е малко странно, пижама започнахме да ползваме, след като започна да пълзи и да се опитва да ходи) , като дрешки първите месеци ползвахме само гащеризончета и бодита, евентуално елече, ако е по- хладно.

# 356
  • София
И аз се присъединявам към въпроса за авокадото, за какво се ползва?
Балдахин абсурд да купуваме, но видео бебефон задължително (стария е на последни издихания, но скоро го прибрахме значи 3 години вярна служба).
Кърмила съм на всевъзможни места и креслото само ме усмихна, но пък си е готина мебел по принцип Simple Smile Поанг на ИКЕА мисля че са подходящи.

# 357
  • София
Момичета, пускам един линк за спането на бебето и какво се препоръчва като спално бельо, надявам се да е от полза:
https://www.safe-sleep.eu/

# 358
Страхотен списък, доста полезен особено за мамите с първа бременност, хубаво е да се отсее наистина най-важното, за да не се купуват излишни неща.. Също от няколко дни чета за съхраняването на стволови клетки.. Интересно ми е да споделите и вашите мнения дали тук някой вече го е правил или го обмисля .. Simple Smile

# 359
  • Terra incognita
Относно марките, вече си е въпрос на предпочитания и възможности. Аз бях абсолютен профан в това отношение, видях, че в болницата ползват Мустела (даже не бях чувала за тази марка) и затова и ние я ползвахме, разбирайте, пе преди раждането не съм купувла никаква козметика, имах няколко тестера само, ползвала съм и на Chicco. Прах за пране Bio presto baby.За дупето- Бепантен. Залъгалки - имаше едни, изцяло от каучук на Chicco, това му е първата. Шишета съм ползвала всякакви, но сякаш Chicco и Nuk най ми допаднаха. Шишетата на Авент сякаш трудно се затваряха и протичаха. Количка, креватче, ваничка- италиански марки, не са мръднали, има живот в тях за още няколко бебета. Пелени- Pampers. Дрешки съм купувала от един магазин, който го няма в бг, немска верига е, дрешките са от невероятно качествен памук на ниски цени, не са трепнали. И до ден днешен от там предпочитам да купувам дрехи за малкия. Освен, че са качествени, са и много красиви, особено бебешките.

Общи условия

Активация на акаунт