Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 813
  • 713
  •   1
Отговори
# 360
Относно марките, вече си е въпрос на предпочитания и възможности. Аз бях абсолютен профан в това отношение, видях, че в болницата ползват Мустела (даже не бях чувала за тази марка) и затова и ние я ползвахме, разбирайте, пе преди раждането не съм купувла никаква козметика, имах няколко тестера само, ползвала съм и на Chicco. Прах за пране Bio presto baby.За дупето- Бепантен. Залъгалки - имаше едни, изцяло от каучук на Chicco, това му е първата. Шишета съм ползвала всякакви, но сякаш Chicco и Nuk най ми допаднаха. Шишетата на Авент сякаш трудно се затваряха и протичаха. Количка, креватче, ваничка- италиански марки, не са мръднали, има живот в тях за още няколко бебета. Пелени- Pampers. Дрешки съм купувала от един магазин, който го няма в бг, немска верига е, дрешките са от невероятно качествен памук на ниски цени, не са трепнали. И до ден днешен от там предпочитам да купувам дрехи за малкия. Освен, че са качествени, са и много красиви, особено бебешките.
Вики, може ли да кажеш как се казва магазинът?

# 361
  • Terra incognita
Относно марките, вече си е въпрос на предпочитания и възможности. Аз бях абсолютен профан в това отношение, видях, че в болницата ползват Мустела (даже не бях чувала за тази марка) и затова и ние я ползвахме, разбирайте, пе преди раждането не съм купувла никаква козметика, имах няколко тестера само, ползвала съм и на Chicco. Прах за пране Bio presto baby.За дупето- Бепантен. Залъгалки - имаше едни, изцяло от каучук на Chicco, това му е първата. Шишета съм ползвала всякакви, но сякаш Chicco и Nuk най ми допаднаха. Шишетата на Авент сякаш трудно се затваряха и протичаха. Количка, креватче, ваничка- италиански марки, не са мръднали, има живот в тях за още няколко бебета. Пелени- Pampers. Дрешки съм купувала от един магазин, който го няма в бг, немска верига е, дрешките са от невероятно качествен памук на ниски цени, не са трепнали. И до ден днешен от там предпочитам да купувам дрехи за малкия. Освен, че са качествени, са и много красиви, особено бебешките.
Да, C&A, има дамско, мъжко и детско облекло, детското е доста добро.

# 362
У нас почнаха да лепят тапети навсякъде е отворено,че да съхнели. Вредно ли е това за мен и бебето?

# 363
  • София
Чак вредно едва ли, ако има миризми някакви евентуално би било неприятно. Единствено лепилото, би трябвало да пише на опаковката ако е опасно да си в помещението (бременна или не).

# 364
  • Terra incognita
У нас почнаха да лепят тапети навсякъде е отворено,че да съхнели. Вредно ли е това за мен и бебето?
Няма страшно. Ние от известно време сме в ремонт, има прах, миризми всякакви. Като се проветрява няма ядове.

# 365
Да, C&A, има дамско, мъжко и детско облекло, детското е доста добро.
Да, също го харесвам, откакто съм в Швейцария пазарувам от там.

# 366
И аз много харесвам CA  мм носи дрехи на малката от там. Имаме си в Гюргево може за бебка да напазаруваме от там ако паднат тези ограничения...

# 367
Аз лепих заедно с ММ в 7-8 месец. Не усетих да мирише лепилото.
Единствено трябваше да чистя на колена, по корем, легнал, в сякакви пози, направо се търкалях и чистех.
Сега съм отказала всякакви ремонти.

# 368
И аз съм фен на C&A, откакто сме в Швейцария купувам за малкия само от там дрехи, за мен също. Доволна съм от качеството, а цените са топ! Особено за тук. Купувала съм и от още един немски магазин, Такко, но там съм попадала и на качествени неща, но и на доста бокулци, например долнищата им паднаха щампи и картинки на първо пране..

# 369
За аптека на бебето аз освен спирта педиатърката ми беше предписала и 1 спрей за пъпчето, но сега не се сещам как се казваше. Бях много доволна и на 2 ден от както се бяхме прибрали от болницата то падна, като се сетя как се казваше ще кажа. Също така и капки за колики, които в последствие смених , защото се запичаше от симетикона, и с Био гая всичко се оправи.

# 370
Жасминче, списъкът е супер! Ще го ползавам. Относно отбелязването на важни и не толкова съществени неща от него, да знаете, че всичко си е субективно, на различните дечица и семейства различни неща им са необходими. С първата бременност бяхме групичка с 3 мои приятелки, през два месеца раждахме и тогава видях, че различни неща за мен бях необходими, а те не бяха ползвали.
Някои майки не ползват шезлонг, например, а само кошчето за кола, както и моя приятелка, постоянно ходеха насам-натам и само него ползваха. Ами аз пък, много ползвах шезлонга, често си играше в него, спеше, абе нон стоп беше в употреба.

# 371
Момичета с 2ра бременност и Хашимото. Когато родихте 1вото си дете изследвахте ли щитовидната, кога и колко често я следите( на бебето) ? И как се получиха нещата с кърменето, какво ядете, избягвате, пиехте ли кафе, бира и тн. Ще се радвам на всяка информация т. к аз отключих Хашимото хипо функция сега и съм доста объркана с тоя л тироксин. Четох бая и вече не знам "накъде"😁🤣

# 372
Ще го допълваме с ваши коментари за марки и така. Със зелен плюс съм отбелязала полезните неща, които сте коментирали, а с червен минус нещата, които не са крайно наложителни за купуване. Някои покупки имат и плюс, и минус, защото имате различни мнения за тях

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 13:49 от Jаsmin

# 373
  • Варна
Жасминче, списъкът е супер! Ще го ползавам. Относно отбелязването на важни и не толкова съществени неща от него, да знаете, че всичко си е субективно, на различните дечица и семейства различни неща им са необходими. С първата бременност бяхме групичка с 3 мои приятелки, през два месеца раждахме и тогава видях, че различни неща за мен бях необходими, а те не бяха ползвали.
Някои майки не ползват шезлонг, например, а само кошчето за кола, както и моя приятелка, постоянно ходеха насам-натам и само него ползваха. Ами аз пък, много ползвах шезлонга, често си играше в него, спеше, абе нон стоп беше в употреба.
Абсолютно споделям това мнение. Даже мисля, че с двете бебета ще са ми необходими различни неща. Например с предното бебе не ползвах бебефон защото беше страшно гръмогласен и надаваше вой с отварянето на очите, освен това апартамента беше малък. Сега имаме 2 етажа и не знам колко силно ще се чува, но се замислям да ползвам. За брой дрешки много зависи дали ползвате сушилня, колко често ще се пере.  С предното бебе нямах сушилня, зимата много бавно съхнеха а той постоянно повръщаше, напишкваше и ми трябваха доста.
Сега се чудя за стерилизатор. Нямам микровълнова. Преди ползвах, тъй като понякога се изцеждах и хранех от шише + залъгалки и силиконови зърна за кърмене, но са скъпички и се чудя дали да се вживявам изобщо със стерилизирането Simple Smile

# 374
  • София
Пелени не видях в списъка - не памперси, а текстилни по-тънки тензух или по-плътни бархет. Много са удобни, за постилане тук-там. Днес има в Лидл, мисля да взема защото старите ги изхвърлих,много се амортизират. В началото дори върху хавлията слагах, за да е по-мекичко.

И за майките на момчета най-вече, подложки за преповиване. Отвори ли се памперса, почти задължително поне пишкат. За мен си е задължително върху повивалника, за да няма по омазване. И момичетата пишкат, но при момчетата хвърчи много 😄
Иначе първата година някъде изкарахме с обикновен бебефон. После спря да плаче като се събуди и веднъж го намерих на перваза на прозореца да си зяпа, тогава директно поръчах видеото и контролът стана пълен 😄

Общи условия

Активация на акаунт