Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 307
  • 713
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета! Аз тези дни пътувах и не можах да се включвам много тук.

Жасмин, и аз знам, че белтъкът в урината трябва да се проследи внимателно. При мен също имаше някакви опасения, както и първо имах завишен билирубин, но на последните изследвания всичко беше нормално. Първо имах и други криввания в изследванията, а другите пък се оказаха чудесни. Лекарката каза, че е нормално сега да подскачат повече.

Ние успяхме да се уредим с количка от приятелка. Вчера ходихме да я видим и ни допадна. Само колелата са й изтъркани, но е нормално. 3 в 1 е, с непомпащи гуми и е доста подвижна, пасна и на ръста ми. С дрехи още не ми личи коремът толкова, но всъщност започна да расте. Отделно и много рита напоследък малкото, като си стоя или лежа, а вчера като пробвах количката яко зарита, явно си я хареса. Grinning

# 616
Жасминче, относно еозинофили и моите бяха скочили от фраксито и ми изби и алергия после. Веднага смених с клексан и всичко вече е ок, неприятното е че цената му е двойна. И на мен ми излезе белтък в уритата, но не пишеше положителен, а опалесценция. Аг ми каза, че нямало нищо страшно. Изписа ми само желязо, защото хемоглобина ми вече е 108 и еритроцитите са ми понижени.

# 617
Момичета правили ли са ви скриниг за спина бифида? Стана ми интересно.

Късният БХС (между 16 и 20 г.с.) включва и риск за дефекти на невралната тръба, към които се числи и спина бифида.

# 618
  • Чикаго / София
Мерси, не знаех. Аз не съм правила преди БХС и не бях запозната. Тук четох, че се прави м/у 18 и 22 седмица. Аз бях в 20та.

# 619
Мерси, не знаех. Аз не съм правила преди БХС и не бях запозната. Тук четох, че се прави м/у 18 и 22 седмица. Аз бях в 20та.

Да, до 20 + няколко дни се прави късният БХС, така че по същото време си правила оценката на риска. И разбира се, на всяка фетална морфология визуално се оценя затварянето на бебешкия гръбначен стълб.

https://m.youtube.com/watch?v=sMun3Eb3fqI

Ето едно полезно видео с д-р Сигридов относно подготовката и протичането на бременността, както и: "Кърменето е критично важен процес."

# 620
  • Terra incognita
Жасминче, можеш да ми добавиш розов щъркел ❤
Момичета, колко тежаха вашите бебета около 21 г.с.? Моето е около 470гр, отговаря на 22-23 г.с., доста едро и леко се притеснявам.🤔

# 621
Бебо беше 343 гр. в 20 седмица. А на последния преглед в 23 седмица 532гр.

# 622
Моето точно в 21 г.с като правихме Фм беше 360 гр и също е момиченце. Не мисля че е чак толкова по голямо.

# 623
  • Terra incognita
Има ли значение оеулацията, понеже ми беше на 12- 13 ден? И това значи ли, че може да се роди седмица- две по- рано?

# 624
Моето момченце точно в 21г.с беше 410гр. На ФМ трябва да са ти казали точно кога ще бъде термита

# 625
  • Чикаго / София
Има ли значение оеулацията, понеже ми беше на 12- 13 ден? И това значи ли, че може да се роди седмица- две по- рано?

Има значение и да, може да се роди по-рано. Моята лекарка ми каза, че върви няпред няколко дни и, че по-скоро ремина ми не е 22, а 18. Аз все пак си смятам термина според последната ми менструация, до Септември ще видим как върви.

Според мен няма място за притеснение, сега може да е напред, до края може да не качва толкова много и да изостане няколко дни, но щом овулацията ти е била по-рано, то и бебето ще върви малко по-голямо.

Аз не знам колко тежи моето, не са го мерили от първите прегледи, а и малко ми се струват неточни тези измервания. Как точно го мерят колко тежи? Според  разни измервания от ултрасаунда, ама надали могат да са точни, а са по-скоро приблизителни.

Аз съм на ФМ след по-малко от 2 седмици и ще питам дали могат да ми кажат колко тежи приблизително. Тогава ще съм в 22г.с.

# 626
  • Terra incognita
Да, да, не са точни, а уж приблизителни тези измервания на теглото. Имат си някаква формула, спрямо обиколката на главата и дължината на крайниците, нещо такова. Надявам се по- ранко да се роди, да се насладим макдимално на топлото време.

# 627
  • София
Vicky, при ГД мисля че е нормално да върви по-голямо, но така или иначе на този етап няма точни мерки. Със сина ми очаквахме голямо бебе (заради ранна овулация, ГД и измерванията), оказа се че само е висок, иначе си беше кльощав доста.
Днес в 19+6 моята госпожица я измериха 348гр.
Рано ли е да мислим за предлежанието? Седалищно е, но предполагам че ще се върти мноого пъти докато дойде време.

# 628
  • Terra incognita
Аз и със сина ми имах ГД, но той се роди 3.300. С него имах късна овулация и си вървеше в точната гестационна сесмица. При нас го има високия ген, малкия върви изключително висок, минава за второкласник, а е на 4 ½.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 20:53 от VickyTaylor

# 629
  • Чикаго / София

Рано ли е да мислим за предлежанието? Седалищно е, но предполагам че ще се върти мноого пъти докато дойде време.

Според мен е рано. Малката ми дъщеря беше почти през цялото време седалищно. Даже две седмици преди да родя, все още беше седалищно. Не знам как, но се завъртя сама накрая. Имат още много място за въртене и време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт