Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 295
  • 713
  •   1
Отговори
# 630
  • Terra incognita
И моето е седалищно, от вторнок не си е сменило позицията. Докторът каза да лежа на дяната си страна, така би му било по- лесно да направи завъртане.

# 631
Много се радвам за всички хубави новини! Аз съм другата седмица на ФМ и чакам с нетърпение да го видим малчо. Вече започнах повече да го усещам независимо предната плацента. Доста се върти явно, защото ту го усещам мноооого ниско долу даже под секциото, после горе от дясно на пъпа или в ляво... Лошото за мен е, че нямам много апетит, хапвам малко пък качвам много, не знам какво се случва, ама се плаша вече 😭😭😭

# 632
  • Варна
Аз също си мисля, че все още се въртят. На прегледите не са ми казали нищо още за предлежанието.
Моята бебка на ФМ в 20 г.с. беше 280 грама и аз си мисля пък, че е малка, но доктора каза че е съвсем добре. При АГ, който ме наблюдава обикновено на прегледите върви със седмица напред, но той не измерва тегло. Аз също мисля, че особено теглото е доста приблизително, освен това зависи от техниката, ръката на доктора и това колко шава Simple Smile. Синът ми се роди 3.650кг, бяха ми казали, че е над 4 кг. См ги познаха общо взето, роди се 51 см.
Аз другата седмица съм на консултация и ще видя как са кг, че в нас нямам кантар 😄

# 633
Момичета, огледайте първа страничка и ако искате нещо да променя или добавя като информация за термин, пол или друго, пишете, за да го подготвя за новата тема. Flowers Hibiscus

Ние успяхме да си поръчаме халки. Ще са готови след седмица-две. Харесахме и количка - някаква полска с непомпащи гуми, ама й забравих марката и модела. Рамката е 8кг, кошът за новородено - 4.

За изследванията лекарката каза да пусна още веднъж стерилна урина, та тази седмица пак ще ходя.

# 634
Момичета, аз с малко нестандартен въпрос до сега може би има някъде информация, но предпочитам да чуя вашето мнение и опит.. Ползвате ли препарат за банята и какъв, тъй като знам че е хубаво да се пазим от препарати, но искам да отменя малко мъжа ми и да почистя аз 😀

# 635
  • София
Фрош ползвам за банята от години. Универсален или за баня.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 21:40 от delisardeli

# 636
  • Terra incognita
Ползвам си всякакви препарати, но чистя с маска и ръкавици.

# 637
Момичета, огледайте първа страничка и ако искате нещо да променя или добавя като информация за термин, пол или друго, пишете, за да го подготвя за новата тема. Flowers Hibiscus

Ние успяхме да си поръчаме халки. Ще са готови след седмица-две. Харесахме и количка - някаква полска с непомпащи гуми, ама й забравих марката и модела. Рамката е 8кг, кошът за новородено - 4.

За изследванията лекарката каза да пусна още веднъж стерилна урина, та тази седмица пак ще ходя.

Честито за халките, и за количката звучи страхотно по размери ще очаквам да споделиш марка и модел когато ги разбереш Simple Smile
Чистя с Медикс Разор веднъж основно когато преценя че има нужда, иначе минавам редовно с парочистачката...

# 638
Моят на ФМ в 19+5 беше 250гр, доста по-малък от вашите, но докторът каза, че си е много добре, така че си е относително.

# 639
Jasmin, браво за халките и количката Heart
Вики, аз бях миналата седмица на ФМ (20+3) и бебко беше 360гр, днес трябваше да отида пак, че съм при двама доктори и беше вече 390гр. И двамата казаха, че е супер и си отговаря абсолютно точно на дните, той от самото начало така си вървеше.

# 640
  • Terra incognita
И аз на другия ден отидох на второ замерване (при същия, но с друг ехограф) и излезе 405 гр 🤗

# 641
И аз ползвам препарат Фрош и още един имам - мисля, че е Чисто. В началото само ми беше трудно, защото много ми миришеха, сега нямам проблем.

Количката е тази марка и модел http://shtastlivobebe.bg/index.php?route=product/search&sear … ;description=true
Цвят още не сме харесали, но не искаме черна със сигурност. Човекът в магазина ни показа възможностите на модела по цветната количка. магазинът се намира в Пловдив в Оазис 5 до бирария Йегерхоф

Забравих да ви кажа, че ще пускаме и изследвания за бъбречна функция заедно с урината

П.С. Сетих се какво щчх да питам - чували ли сте за билкова кръв и приемали ли сте за вдигане на хемоглобина? Пия желязо аз и се оказа, че желязото ми е доста високо (над горна граница), а хемоглобина ми е 119, т.е. нисък е.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 11:17 от Jаsmin

# 642
Момичета, да ви се похваля поръчахме количка - Mutsy I2. Уикенда бяхме да разглеждаме и на мен най- много ми допадна тази 😍 На 13ти съм на фетална ехокардиография при д- р Маринов , надявам се и там всичко да е ок- на ФМ ми казаха, че няма нужда да ходя, но предпочитам да се подсигуря . Все още чакам АГ да се свърже с мен заради високите левкоцити и CRP- днес оставих ново съобщение , дано по- скоро да ми се обади 😊

# 643
https://Днес бях на ФМ - и всичко е наред с нашия младеж (вече потвърдено) Blue HeartYum Имах час при Чавеева, но имаше някакъв екшън при нея и ме прегледа Василев, но аз съм пак много доволна, защото той пък проведе мини лекция на друга докторка, таааа имах многоо дълга и изчерпателна морфология. Беше като по учебник, той и обясняваше абсолютно всичко, и съответно всичко си беше наред Blush Относно притеснението за  размерите (мисля, че Вики питаше) аз съм в 20и5г.с., бебчо отговая на 21и5г.с. и е 470 гр., девойката ми вървеше със същите размери предната бременност, правиха ми тест с глюкоза, и сега имам насрочен за началото на юни, но е нормално състояние, не е притеснително и не е задължително, че ще се роди по-рано. Напротив, моята дъщеря е със секцио, обаче в 39и5г.с., по медицински причини и въъъъобще не беше слезнала и нямаше и намерение да се ражда скоро Grinning Ще видим сега какво ще измисли този младеж.
Аз още не го усещам отчетливо, но през целия преглед не спря да мърда, явно още трябва да заякне. Най-странното е, че при други майки в по-ранни седмици и по-малки бебчета се усещат ритниците, а моят юнак уж едър пък едва-едва.

Поздравления за покупките Жасмин и браво за халките, колко е приятно да се планира сватба, раждане, посрещане на бебе, все хубави моменти, дано минат спокойно и без излишни нервички Hug

# 644
  • София
Mikka_, и аз днес трябваше да съм при Чавеева, но ме гледа Васил Калев. Явно сме се разминали по коридорите Simple Smile

Иначе ФМ мина супер. В 20+3 девойката е 330гр. Док каза, че всичко е наред и сега съм спокойна.
Тъпото обаче е че мойта лекарка вече преглежда на друг адрес.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 15:51 от alvinda

Общи условия

Активация на акаунт