Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 467
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Бочинка,
За мен това си е класическа БХ. Ако не беше клексанът и утрогестан щеше да е приключило отдавна.
Пожелавам ти безболезнено да се изчистиш. Не виждам смисъл да продължаваш да го задържаш, при положение,  че за 3 дни е нараснало с 8 ед.

# 106
и аз така смятам че тия неща само го държат вместо да вземе да ми дойде . Чудя се обаче какво да правя нататък защото не съм сигурна колко съм ОК да пробвам сама . Все пак и БХ ти има причина да се случва я заради тромбофилията я пак заради некачествен материал . Не знам тия моите Я дали изобщо стават . 4 пъти подред вече не е изобщо никаква случайност Sad

# 107
Питай Калчев. Аз не знам какъв ви беше точно случаят и защо предлага инсе той.

# 108
той каза ако не се получи ще правим инсе 1) психологична гледна точка 2) защото искаше колкото се може по рано да стане заради Хистерото
Аз като цяло май искам да видя моите Я какви са изобщо . И май Клоня към инвитро .Имаме доказани 2 бременности с аномалии , Кариотипа ни е ок . Третатат няма уЖ аномалии ама те не изледват всичко . Имах хематом и ми казаха че тия хематоми се образуват 50% от случаите ако нещо не е ок с ембриона . Фактически бихме могли да сметнем че има някаква генитична основа , Въпреки че кариотипа е ок , Фрагментациите уж не са някакви много извън пътя . Абе не знам

# 109
Чакай малко къде докара чак до лоши яйцеклетки. По тази логика и аз след три поредни неуспешни бременности (една, от които след ин витро) трябва едва ли не да имам. Резервът обаче си ми е ок и МФ дори нямаме. И какво от това ... Говорете си с Калчев. Мислете варианти, но недей разчитай, че ин витрото задължително ще ти даде отговори. На външен вид само си гадаем колко е качествено всичко.

# 110
Е гадаем да . Но при едно инвитро се вижда кой какво е . Дали Я са ок дали не са . Гаранции няма никога  като цяло .Разбирасе че ще говорим . Просто аз самата психичеси съм по склюнна към инвитро .

# 111
  • София
Всъщност няма изследване, което да показва качеството на яйцеклетките.
Мойте ембриони винаги са били перфектни на 5 ден, но нито един от тях не става. Ако нещо не се развие добре, не е ясно дали е от яйцеклетките или от сперматозоидите. Всичко е шанс.

# 112
Е ама като се извадят се виджат дали стават или не стават , Това ни го обесниха не помня вече в коя от всички болници . Като цяло ми е ясно че е шанс . Обаче  предвид че по естествен начин все нещо ми е шанс , Не мисля да пробвам отново така . Аз още след 2 рия аборт не исках сама и исках инвитро . Тогава успяха да ме убядат че съм карък 2 пъти . ама сега не може толкова шансове просто да са кофти .

# 113
Аз пък мисля, че щом си ок с инвитрото и ще ти е спокойствие,  да го правиш.
Аз също клонях към пид 2017.

# 114
  • София
Не, като се извадят яйцеклетките не се вижда дали стават.
Изобщо не искаш да разбереш какво ти пишат хората. Навила си си нещо на пръста и си го циклиш...

Инвитрото не е панацея. По-скоро е скъп биологичен експеримент с още повече неизвестни от естественото забременяване.

# 115
Дели много точно го е казала. На "красотата" не може да се разчита. Като почне да се прави ПИД лъсва жалката истина. Обикновено преди да се стигне до ин витро, човек има малко илюзорна представа за нещата. Защото все пак е някакъв по-голям шанс за успех. Като задълбае обаче осъзнава, че до голяма степен виси на голия късмет.
Като се извадят яйцеклетките и видимо не стават не винаги е ясно защо. Може да е лоша стимулация, може да е кофти месец, ако се прави ЕЦ. От един опит нищо не може да се разбере. Пък и да е перфектна какво. Може изобщо да не се оплоди, може да не се развие и най-лошото може да се хване и после да последва аборт. Пак няма гаранция. Както казах, говори си с Калчев и мислете варианти. Аз трудно го навих едно време за ин витро. Въпреки че имах аборти и най-вече въпреки това, че забременявах през сравнително големи периоди на време. А накрая съвсем не забременявах вече. Въпреки поредната операция, разните му там вливки, проследявания и големия му ентусиазъм. След като го склоних последва първия опит на ЕЦ, който нищо не ни показа. Че уж там всичко е наред, опложда се, развива се, ама в крайна сметка последва БХ. И едно голямо нищо.

# 116
Дели напротив аз разбирам вие какво ми казвате . Но аз смятам че има нещо което куца всеки пък и не мисля че е ок да продължа така . В крайна сметка това беше моето желание още след 2 рия аборт .
Всеки си се доверява на някакви негови си чувства . Аз ако правя инвитро ще е в турция със сигурност . Да не е панацея ама и естествените ми забременявания са също толкова смотани колкото да пробвам с едно инвитро . Кой знае може пък тогава да стане знаем ли . Била съм и в надежда и в щерев и в турция и  на трите места в случая и адела 4 места всеки казва различни неща . В турция ми казаха че е случайност ( това беше след 2 та аборта ) и че само от психологична гледна точна би било по ок , В крайна сметка се навихме на естествени опити . В Надежда ми предлагаха на Естествен . В Щерев директно с силна стимулация , Калчев пък инсе . Вие имате виждане за инвитрото едно аз малко друго . При всички е разлино . Зависи си от човек до човек . Може нищо да не стане а ложе пък това да е моя шанс . Аз не искам да го правя по естествен път защото след всяка загуба губя сексуално влечение към мъжа ми свързвайки това с аборта . След работа с психолог успях да превъзмогна това , Но това е важна част от нашите отношения и за мен е гадно да се налага да подтиквам чувствата си за да не развалям брака . Така че аз виждам малко и странично нещата .

# 117
  • София
ПИД също не е гаранция за здраво бебе и успешна бременност. Просто отговаря на въпроса защо не става.

Моят съвет, ако ще правите инвитро, е да се ориентирате към място, на което ще можете да си позволите финансово повече опити.

Единици са тези, които успяват от първи-втори опит, в повечето случаи първите два опита са за да се запознае доктора с това как ти реагира организма.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 18:25 от delisardeli

# 118
Да знам за пид , Това беше една от причините да искам за да видим дали реално има поне някакъв здрав ембрион ( колкото се вижда по пид де  той пак нее 100% гаранция . Аз така или инче трябва първо да ориключа с тази неуспешна бременност . В тази ситуация с короната не виждам как почваме където и да било . Адела работат до обяд .Аз за себе си съм решила че не искам години да ходя по болници . ако трябва да пробваме и с донор да пробваме . Не искам да си откисна години наред в надежди . Никой няма да ми даде гаранция и за донор нали . Но не искам да отлагам всичко до последно . За мен това е ходене оо мъките за щаслив финал . Реално с нашите естествени опити пак правим опит ведъж в годината . То инвитро по често правят хората от колкото аз естествен опит .

# 119
Bochinka не се предавай от два неуспешни опита и да си мислиш, че е в теб вината в некачествени яйц.Щом сте го решили инвитро,правете го,но си дай почивка след сегашния опит,да мине таз карантина,и действайте. Ще видиш сама ,че инвитро не е лесна работа,а  е най-лесния вариант за проби естественото. Но ти си го решила вече.Аз имам вече не им помня колко е бройката аборта,единия беше в пети месец,биохимични да не броя,от седем години обикаляхме доктори,и Калчев каза естествено,просто реших да се оставя на течението, не го мислех въобще секса като за бебеправене,защото е имало години и месеци в Които ни е писвало под часовник и защото трябва да се прави,бяхме се намразили даже....та след шест месеца Профекунд и секс по желание стана чудото. Незнам,не е евтина добавка,но и аз като теб мислех,че яйцеклетките ми не стават за нищо,мислех за донорски вече,за осиновяване,виждах как инвитро е трудна работа,дълга,психически тежка ..и реших че няма да го мисля, а то взе, че стана. Да не дърпам дявола за опашката,засега съм добре,дано всичко е наред,и тази моя яйцеклетка се е оказала качествена....Незнам на колко години си,и дали можеш да чакаш още,но щом си го решила го пробвай,и ще пишеш . А сега бих спряла всичко,но ти си знаеш,или поне след консултация с още някой да каже какво да правиш,да не се стигне до кюртаж,май имаше и някакви хапчета....

Общи условия

Активация на акаунт