Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 452
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря момичета. Да ви се връща

# 616
Често и от мен.Да сте живи и здрави с бебчо! Hug

# 617
Момичета искам да ви питам на какво мнение сте. Доктора е доста зает на този етап. Както бях писала септември ще имам трансфер. В предвид,че съм с три кюретажа дали да не искам да направим една хистероскопия? Предполагам ще са се образували сраствания все пак са 3 кюретажа и едно секцио имам. Бях му загатнала на доктора,но той нещо не реагира. Дали да настоявам?? Според него понеже имам две бремености,но все са кухи(сакът си расте но няма ембрион и се налага да ме чистят)няма проблем в матката а в материала. Аз съм с ниско АМХ,а мъжът ми с морфология 2% и количеството не е много на сперматозоиди,подвижност а всеки път различна.

# 618
Милото, едно хистеро винаги е полезно. Особено при такава анамнеза. Поискай си. Вече дали той ще пожелае да ти я направи друг въпрос. Но, ако все пак си стиснете ръцете, поне да оползотворите времето до трансфера. А и след хистеро пак ще трябва да почакаш малко за трансфер. Така че не губи време и питай.

# 619
При положение, че вече е започнат новия протокол, каквото и да напишем е все тая. При един може да е проработи късия, при друг не. След като имате една успешна бременност, вярвам че всичкое бъде наред. Желая Ви успех.
Доверявам й се напълно . Исках да чуя и
Вашето мнение. Вече бях на дълъг протокол и забременях от първия път . Вчера започнах къс протокол , та исках да видя и вашите коментари .

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 17:03 от Infinity90

# 620
Настоявай за оглед,Милото. Бъди нахална дори Grinning

# 621
  • Русе
Здравейте,
извинявам се, ако ви се стори тъпо това, което ще споделя и питам, но моля да споделите мнение.
На 25.05.2020 ми беше 3 инвитро опит, но за първи път в Адела. Този път на 3 ден.
Срещнах много различни мнения, дали трансфера трябва да бъде на 3 или 5 ден.
Попитаха ме, кога искам и аз им казах, те да преценят, защото все пак те са специалисти. решихме да е на 3, защото имах 50% загинали до 3 ден.
След трансфера имах още 2 дни силни болки, май от пункцията - не съм имала Хиперстимулация.
Разбира се, сега ме заливат въпроси - не стана, защото беше на 3 ден ембриона ли, Не стана защото имах болки и организма го отхвърли? Не стана - просто не стана. Не е било писано.
Има ли мацки с бебчета от 3 ден, Божа работа ли е, да си настоявам ли за 5 ден следващ път, дори с риск да няма живи?
На кратко - да се вманиачавам ли в това 3 и 5 ден на ембриона или да съм спокойна и просто, когато е писано.
Първи опит отрицателен - трансфер на 3 ден
Втори опит положите - трансфер на 5 ден, но без пулс
Трети опит отрицателен - трансфер на 3 ден.

# 622
Здравейте,
извинявам се, ако ви се стори тъпо това, което ще споделя и питам, но моля да споделите мнение.
На 25.05.2020 ми беше 3 инвитро опит, но за първи път в Адела. Този път на 3 ден.
Срещнах много различни мнения, дали трансфера трябва да бъде на 3 или 5 ден.
Попитаха ме, кога искам и аз им казах, те да преценят, защото все пак те са специалисти. решихме да е на 3, защото имах 50% загинали до 3 ден.
След трансфера имах още 2 дни силни болки, май от пункцията - не съм имала Хиперстимулация.
Разбира се, сега ме заливат въпроси - не стана, защото беше на 3 ден ембриона ли, Не стана защото имах болки и организма го отхвърли? Не стана - просто не стана. Не е било писано.
Има ли мацки с бебчета от 3 ден, Божа работа ли е, да си настоявам ли за 5 ден следващ път, дори с риск да няма живи?
На кратко - да се вманиачавам ли в това 3 и 5 ден на ембриона или да съм спокойна и просто, когато е писано.
Първи опит отрицателен - трансфер на 3 ден
Втори опит положите - трансфер на 5 ден, но без пулс
Трети опит отрицателен - трансфер на 3 ден.

Здравей, аз също се тормозя от тези въпроси. Последния ми 4ти опит беше на 10 май с 2бр. 3-дневни Е. Нищо не се имплантира...Сега се чудя дали не беше по-добре да сме ги чакали до 5-ти ден и така поне щях да знам дали са хубави бластоцисти. Когато е на 3-ти ден не може да се говори за качество, а само гадаем. Предишните ми 3 опита бяха винаги с по 2 бластоциста и само при един опит имаше имплантация. Понеже вече съм на 40г. го отдаваме на влошаване качеството на Я. и сега наблягам на добавките. Имах силен дефицит на вит. Д и се опитвам да го вдигна оптимално през лятото. Успех!

# 623
maikinatati, хубаво е ти да си прецениш. Двамата с ТМ като двойка. Ти сама си проучила нещата. Ние може да ти споделим нашия опит и да направим една непредставителна извадка. Но вие пак трябва да си решите сами. Много е индивидуално и зависи от проблемите и историята ви до тук.
Скрит текст:
Аз съм привърженик на пети ден. Не вярвам много в теорията за по-добрата среда и връщането на трети ден. Изхождам от това, че искам "по-голям шанс" за здрава бременност. Не просто положителен тест и аборт след това или просто БХ. Защото и спонтанните ми бременности приключваха със загуба. Като цяло не съм фен изобщо на тъпчене с лекарства и стимулации. Ние сме неизяснен и така или иначе няма особена нужда от силна стимулация. Започнахме с ЕЦ. Съответно и трансферът беше на трети ден. Завърши с БХ. Ембрионът явно не беше толкова добър. Честно казано до някъде предпочитам, ако имаше начин да чакаме пети ден и дори да не правим трансфер, за да си спестя лекарствата и напразните надежди. Но да кажем, че трябваше да пробваме и дадем шанс.
Следващият трансфер беше на пети ден. Успешен. Тръгнахме от повече ембриони. Два замразиха на трети ден с идеята, че ще има още, но загубихме почти всички след трети ден. Затова и не се намесих, но, ако зависеше до мен бих искала всичко да остане до пети и тогава да замразяваме. Особено след като замразените ембриони отидоха за второ дете. Съответно съмнение и страх дали изобщо някой ден ще се размразят и дали има смисъл от това съхранение. Защото исках да ги дочакаме до се развият до пети ден и евентуално тогава да ги връщаме. За щастие нямаше проблеми и се размразиха и развиха чудесно.
Ако опра до нов опит отново ще държа на пети ден. Вярвам, че в повечето случаи, ако един ембрион има потенциал и така да се каже му е писано, дали на трети или пети ден ще успее да пребори всякакви пречки. Но заради моите си причини, все пак си държа на пети ден.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 07:25 от 💎Bling-a-ling💎

# 624
Момичета, някой има ли впечетления от физиотерапията, която др Калчев препоръчва ? Днес бях при него след като приключи Б при мен с настъпване на цикъл в 6та седмица, а предния месец имах БХ. Ние сме с мъжки фактор и доктора препоръча и двамата да отидем на физиотерапия, но звънях в центъра да питам ориентировъчно за цени и ми заговориха за пакети от 500-800лв за 12 посещения, което не съм сигурна дали е оправдано за такова нещо. Ще трябва да посетя и доц. Русев да видим и той какво ще каже както и ще пуснем SDI за фрагментации, но тази физиотерапия / иглотерапия ми е вповече малко на всичките финанси до момента.

# 625
Нашият трансфер беше на два ембриона на пети ден..за кратко покачване на чхг и нищо,имали сме трансфер и на трети ден, доктора беше много доволен че са и двете на пети,но в крайна сметка всичко си е в Божията ръка.Ние ще отпочинем известно време,но пожелаваме на всички успех.
Иначе аз преди време звънях в Надежда за физиотерапия имаше добри отзиви,доктора обясни че се заплаща на ходене -препоръча поне четири посещения,излизаше около 300 лв...на фона на всички разходи,всеки лев си е ценен:blush:

# 626
Здравейте на всички момичета! Аз съм нова тук и се извинявам, ако не е мястото да задам въпроса си (но честно казано още не се ориентирам как се създава нова тема 😕).
Претърпях един аборт в началото на 3ти месец миналата година и от тогава търся причината за случилото се. Преди около месец д-р Калчев ми направи хистероскопия, след това първият ми цикъл закъсня с 12 дни, сега вече правим опити за бебче. Исках да попитам дали някоя от Вас е преминала през хистероскопия и след това е забременяла бързо.
Благодаря Ви предварително за отговорите и още веднъж се извинявам, ако не съм на правилното място. Simple Smile

# 627
ReGi, уви тук няма много пишещи и повечето сме ин витро. Във фб групата наскоро имаше пост на тази тема и учудващо много жени бяха споделили за забременяване на първи-втори цикъл след хистеро. За съжаление бе изтрит от авторката. Но ти може да пуснеш нов. Там има повече пациенти като теб и мисля, че ще получиш повече инфо.

# 628
lokofenka, аз ходих в Салус на физиотерапия по препоръка на д-р Калчев. Наистина цената не е малка,даже е висока, но... като почвахме процедура, реших за себе си,че ще бъда максимално спокойна и ще направя всичко, което доктора препоръча. Благодаря на Господ, имахме успех, вече съм почти 30г.с.
Предишният опит (правен в Щерев), също правих там и физиотерапия. Опита беше неуспешен,но физиотерапията им мисля беше на ниво. За 10процедури мисля че ми излезна към 400лв. Но нямаше акупунктура.

# 629
Милото, едно хистеро винаги е полезно. Особено при такава анамнеза. Поискай си. Вече дали той ще пожелае да ти я направи друг въпрос. Но, ако все пак си стиснете ръцете, поне да оползотворите времето до трансфера. А и след хистеро пак ще трябва да почакаш малко за трансфер. Така че не губи време и питай.

За съжаление няма как в близките два месеца да я направя,защото работим по Черноморието,а там е ден година храни. Смените са ни по 14 часа,затова ние държахме за трансфера да е септември. Но наистина си мисля,че след три кюретажа положението няма да е цветущо. Другия вариант е да я направя септември тази хистероскопия и след това трансфера. Трансфера не може ли да е на следващия цикъл след хистероскопията или...? Гледам в сайта на клиниката има три цени. Коя отговаря за хистероскопията? Аз трябва да им звънна септември преди цикъл и до тогава няма да имам виждане с доктора. Как да говоря с него,като поддържам връзка само с Цвети?!

Общи условия

Активация на акаунт