Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 61

• 70 349
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Deutschland
От тази, която е repair съм доволна, от хидратиращата не. Много рядка консистенция, косата след нея ми е разхвърчана. По-доволна съм от шампоаните и балсамите им, тези за обем и repair серията.

# 586
От тази, която е repair съм доволна, от хидратиращата не. Много рядка консистенция, косата след нея ми е разхвърчана. По-доволна съм от шампоаните и балсамите им, тези за обем и repair серията.
Благодаря!

# 587
Имам няколко продукта за хвалене.
Твърд шампоан на Schauma, купих си го от дрогерии Лили:
https://shop.lillydrogerie.bg/pesh-n-85gr
Безсулфатен, с много изчистен състав, приятен аромат. Направо натърквам мократа си коса с него и за половин минута се разпенва и разнася. Измива добре, не заплита, не пресушава дължините, скалпът ми е спокоен с него, не засилва омазняването, даже леко го намалява. Толкова меко измива, че го ползвам и за тяло, даже за лице. Нестандартен продукт, но съм много доволна и и си купих още една опаковка, защото се оказва, че и тийнът вкъщи го хареса. Това е част от новата тенденция за безводни продукти и очаквам тепърва да навлизат. Мярвала съм и твърди балсами за коса, но смотани състави на този етап. Алверде имат също твърди шампоани, но безобразен състав, не бих си ги купила. Тази Schauma ме изненада напълно, така че препоръчвам за любопитните да пробват. Недостатък може да бъде, че ще е труден за ползване, когато остане съмсем малко.
Маска за коса на Schwartzkopf от серията Gliss 4-in-1 shine mask protein + babassu nut oil, пак от Лили:
https://shop.lillydrogerie.bg/bljas-k-400ml
Маските са 3 варианта, аз си взех тази с бабасу за боядисана коса. Като цяло съм доволна, макар и да не прави чудеса. Може да се ползва като маска преди миене, балсам, маска след миене. Добре обгрижва косата, придава блясък, лесно разресване, не утежнява, леко уплътнява косъма. Доста приятен продукт.
Третото попадение от Лили е новата безамонячна боя на Роза Rмпекс Phytocare от серията им Herbal Time. Нямах намерение да я пробвам, но ми се изчерпа любимият цвят от Pure color на Schwartzkopf  и се принудих да се оглеждам за друга боя. Взех цвят 5c кестен. Боята ми покри удивително добре бялото, а имам доста бяло, и то упорито. Покри по-добре от куп амонячни бои. Цветът също ме изненада приятно, защото е много богат, наситен на пигменти и жив, направо вибриращ. В сравнение с него други цветове, включително и на по-скъпи бои са ми стояли ненаситени и премити. Получи се и автентичен, аз търся точно кестеняво, тоест кафяво с меден оттенък. Изглежда траен, аз мажа корени на 2 седмици, защото и бързо ми расте косата, и сравнително бързо ми пада боята по слепоочията. До момента не е избледнял, а минаха две седмици. Недостатък - половин опаковка не ми стигна за корените, което с други бои не ми се случва. Към боята има саше с билкови екстракти за подхранване, не знам дали ще имат някакъв ефект, но са интересна добавка. Боята няма никакъв неприятен мирис, само лек козметичен аромат. Не мога да кажа нищо за другите цветове, особено русите. Може би няма да изсветляват косата както амонячни бои. Ето тази е:
https://shop.lillydrogerie.bg/herbal-time-phytocare-boja-za-kosa … kesten-5c-124-5ml
И стига с Лили, от DM си взех слънцезащитен спрей за коса на Balea:
https://www.dm.de/balea-professional-sonnenschutz-spray-p4058172444685.html
Не защото държа на слънцезащита на косата толкова, макар че има полза за запазване на цвета по дължините. Взех го заради фитокератина в състава му, тази съставка много си я обичам - HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN. Заедно с хидролизирания кератин се грижи добре за косъма. Може да се ползва на измита подсушена коса, а аз пръскам най-вече на измита и суха, защото е чуплива и с този продукт се оформя приятно леко къдрава.  
По-горе се споменаваше пийл-оф маска за премахване на черни точки. Ако е за зоната на носа, лепенките с въглен на Viktoria Beauty са несравними, тотален трепач. Пийл маските ряпа да ядат в сравнение с тях.

# 588
  • Перник
Имам няколко продукта за хвалене.
Твърд шампоан на Schauma, купих си го от дрогерии Лили:
https://shop.lillydrogerie.bg/pesh-n-85gr
Безсулфатен, с много изчистен състав, приятен аромат. Направо натърквам мократа си коса с него и за половин минута се разпенва и разнася. Измива добре, не заплита, не пресушава дължините, скалпът ми е спокоен с него, не засилва омазняването, даже леко го намалява. Толкова меко измива, че го ползвам и за тяло, даже за лице. Нестандартен продукт, но съм много доволна и и си купих още една опаковка, защото се оказва, че и тийнът вкъщи го хареса. Това е част от новата тенденция за безводни продукти и очаквам тепърва да навлизат.
.....

Аз много харесвам нормалните шампоани на Шаума. С удоволствие бих пробвала и този Simple Smile

А ако говорим за изсветляване с безамонячна боя, доволна съм от Syos Oleo Intence https://www.syoss.bg/bg/%D0%91%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0% … oleo-intense.html

# 589
Ооо, благодаря, че сподели за сапунчето на Schwarzkopf! Бях си набелязала да пробвам да soapfactory твърдия шампоан, но ако го намеря Лили първо на това ще дам шанс!

# 590
Ооо, благодаря, че сподели за сапунчето на Schwarzkopf! Бях си набелязала да пробвам да soapfactory твърдия шампоан, но ако го намеря Лили първо на това ще дам шанс!
Tual, soapfactory правят сапуни. Това, че сапун за коса е наречен шампоан, не го приравнява автоматично към твърдата версия на течен шампоан. Сапуните са просто мазнини, реагирали с основа. Алкални са и са пресушаващи, заявявам го напълно сериозно, кой каквото и да се опитва да твърди. Правила съм си 2 години сапуни за коса от абсолютно същия тип и съм ги ползвала, давала съм и в лаборатория за козметика да им мерят рН - около 11 е, което е много алкално, експериментирала съм с масла, билки и какво ли не в състава им. Неслучайно спрях да си ги правя и ползвам. Твърдите шампоани с натурални или синтетични пенители са с регулирано рН, с добавени съставки за обгрижване на косъма, каквито производител на сапуни трудно ще си набави и добави в ръчно направените си продукти. Не се опитвам да убедя никого да се отказва от натуралните сапуни, но само защото ги наричат твърд шампоан за коса, това не ги поставя в една категория с твърдия шампоан на Шаума категорично. Той е безводна версия на течен шампоан. Твърдият сапун за коса не е безводна версия на течен сапун за коса или течен шампоан. Различни пенители, различно рН, различен ефект за косата. Имай го предвид.

# 591
dragon8 благодаря, че обърна внимание на разликата. Всъщност това е съвсем ново за мен, твърдата версия на шампоана и за разлика от течната формула(на Shauma), в твърдата изглежда като да няма нищо, което да дразни скалпа. Надявам се да е откритие за мен, страшно много ще ме улесни.

# 592
Ох, да ви кажа "твърд шампоан" ми звучи като "течен прах за пране". Wink
Скептична съм, но след поста на Драгон се заинтригувах. А как да различим сапуна за коса от твърдия шампоан. Ами, ако на опаковката пише твърд шампоан, а е просто сапун, по какво да позная, че съм в заблуда. Въпроса ми е провокиран от обяснението на Драгон, че уж било твърд шампоан, пък то си било сапун. Балеа и те имат твърд шампоан, той дали е шампоан или просто сапун за коса.

# 593
Ох, да ви кажа "твърд шампоан" ми звучи като "течен прах за пране". Wink
Скептична съм, но след поста на Драгон се заинтригувах. А как да различим сапуна за коса от твърдия шампоан. Ами, ако на опаковката пише твърд шампоан, а е просто сапун, по какво да позная, че съм в заблуда. Въпроса ми е провокиран от обяснението на Драгон, че уж било твърд шампоан, пък то си било сапун. Балеа и те имат твърд шампоан, той дали е шампоан или просто сапун за коса.
Джаста Праста, за нетрениран човек не е съвсем лесно. Може би производителят е най-добрият ориентир в случая. Производител на ръчно направени сапуни ще произведе сапун, ако ще и да го нарече твърд или течен шампоан. В него ще се съдържат базови масла като кокосово, палмово, какаово, зехтин, евентуално етерични масла или някакъв друг аромат и натриева основа за твърдите сапуни или калиева основа за течните. Обичайно пише като съдържание кокосово масло, палмово масло, зехтин и т.н. масла и sodium hydroxide (натриева основа) или potassium hydroxide (калиева основа). В състава на твърдите шампоани от голям производител като Henkel или сериите на DM има други съставки, които присъстват и в състава на течните шампоани. За твърдия шампоан на Balea например имаш SODIUM COCO SULFATE и  SODIUM COCOYL ISETHIONATE като измивни съставки. Тях в ръчно направен сапун за коса, наречен shampoo bar или solid shampoo е малко вероятно да ги намериш. Ще има и консерванти, каквито в сапуните не се слагат, защото те се самоконсервират от силно алкалното рН. За Schauma има Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Isethionate и Cocamidopropyl Betaine като измивни съставки. Има и глезотийка като естери от жожоба за кондициониране на косата Hydrolyzed Jojoba Esters, такава съставка производител на ръчен сапун няма да купи най-вероятно, защото се продава на едро, скъпа е и изисква голям обем производство, за да се оправдае разходът ѝ.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 09:38 от dragon8

# 594
И мен ме заинтригува твърдия шампоан докато разглеждах из Лили. Интересно ми е икономичен ли е, че за по-дълга коса, като моята да не се окаже, че стига за 3-4 къпания?

# 595
Драгон, благодаря ти за подробния отговор. Hug Flowers Hibiscus
Беше ми много полезна.

# 596
Аз ще го тествам утре и ще споделя отзив, много добре разясни dragon8, отново благодаря Hug

# 597
  • Бургас
И аз искам най-новия форумен хит- твърд шампоан Шаума.Ако беше на друга марка,нямаше да рискувам,но съм голям фен на Шаума.Ползвам Шаума и Ейвън,какъвто и друг шампоан да пробвам,я сърбеж,я белене на скалпа,я не измива добре или още по-лошо- премива (Арома например ми премива)...Бих пробвала Балеа мед евентуално,но с друга марка не ми се рискува .

# 598
И мен ме заинтригува твърдия шампоан докато разглеждах из Лили. Интересно ми е икономичен ли е, че за по-дълга коса, като моята да не се окаже, че стига за 3-4 къпания?
Косата ми е до средата на гърба, средна гъстота, сравнително тънък косъм. Ползвам твърдия шампоан вече трета седмица, като мия косата през ден, че и за тялото и за лицето го ползвам, и е наполовина в момента. На самата опаковка пишеше, че се равнява на 2 опаковки течен шампоан Шаума, не мога да потвърдя, защото не съм ползвала от течните. Не намирам, че свършва много бързо. Хубаво е да е на самостоятелна поставка за сапун, която да му позволява да изсъхва добре след употреба. Във видеото бяха дадени варианти за съхранение. В него дават и първо да се разпени между дланите, а после да се нанася по косата, но нищо такова не правя. Директно търкам по мократа коса, за максимум минута е разпенен и нанесен навсякъде.

https://www.youtube.com/watch?v=OtkOL2NW82o

Джаста Праста, Tual за мен е удоволствие:).

И аз искам най-новия форумен хит- твърд шампоан Шаума.  Ако беше на друга марка,нямаше да рискувам,но съм голям фен на Шаума.Ползвам Шаума и Ейвън,какъвто и друг шампоан да пробвам,я сърбеж,я белене на скалпа,я не измива добре или още по-лошо- премива (Арома например ми премива)...Бих пробвала Балеа мед евентуално,но с друга марка не ми се рискува .
Чак хит не знам, но за мен е много добро попадение. И моят скалп е чувствителен, а с този шампоан е много спокоен.
Сега се порових и излезе, че Nature box също имат такива шампоани и направо са прекопирали състава на Шаума...или обратното.... И двете марки са на Henkel, та не е чудно.
https://www.natureboxbeauty.com/en/solid-bars-hair/coconut-shampoo-bar.html

# 599
Здравейте,извинявам се за тъпия въпрос,но мога ли да използвам балсами за коса,но без да ги отмивам, затрупана съм с балсами от абонаментни кутии,мога ли да ги използвам преди сушене на косата за по-лесно разресване,питам,защото рядко използвам балсам за коса,а не искам да отиват зян, благодаря

Общи условия

Активация на акаунт