Козунаци 2020 - 2ра тема

• 34 721
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • гр.София
Здравейте, много хубави козунаци видях 🤗
Моренка, на теб специални благодарности за помощта ти към всички ни, благодарение на твоята рецепта у нас всички са доволни!
Направих двойно доза от козунака с жилави конци 😊

# 346
  • Sofia
Благодаря, Деси
Страхотни козунаци! Радвам се, че сте доволни и благодаря и за доверието! Hug

# 347
  • София
И аз с въпрос към Морена.Брашното за стартера от общото количество(500 гр.) или допълнително?

# 348
  • Sofia
И аз с въпрос към Морена.Брашното за стартера от общото количество(500 гр.) или допълнително?
Всичко е от количествата за рецептата.

# 349
Някой с идеи за моя проблем? Моля 🌼

# 350
  • София
Момичета страхотни козунаци сте направили!
Ето ги последните за тази година. Един за нас, един за свекърите и рулото е за баща ми. За първи път правя руло и незнам какво е станало.
Трите са с 1 кг и две шепи брашно пеках ги трите заедно в тавата за вградената фурна.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 22:21 от gurgolina

# 351
Мацки,ще замеся сега едно тесто,обаче се чудя къде да го оставя да втаса за през нощта. Хладилника не мога да го регулирам,на някакви странни степени е,вътре е 1-2 градуса. В стаята ако го оставя,без отопление е към 17-8. Не знам какво да правя,дайте съвет?

# 352
  • Пловдив
На балкона. В София през нощта температурата я прогнозират да е около 10 С, така че е идеална за целта.

# 353
На балкона значи навън? Нямам балкон аз,за това написах двата варианта,за навън не се бях сетила,но не ми е спокойно да го оставя. 😃 Котки има,кой знае и какви други гадини обикалят нощес. Ми в хладилника ще е,пък сутринта ако трябва ще го чакам повечко.

# 354
  • Sofia
Аз се каня да замеся една доза, ама с тия 16 градуса навън...
Ще забъркам стартера, пък да видим...

# 355
  • München, Deutschland
Утре и аз мисля да забъркам една доза, но този път вместо стартер, 1 втасване и второ след оформяне, мисля само стартер, замесване, съвсем кратка почивка (10-15 мин), оформяне и тогава основно втасване. И все прекалявам с печенето, ще си сложа аларма тоя път!

Не е баш по правилата, но имам странното (все още непотвърдено) усещане, че второто втасване в Германия прецаква нещата... Да видим ще се потвърди ли утре. Брашното е с някъде 10-11г белтъчини, но обмислям да добавя и една малка лъжичка глутен, така и така имам...

# 356
  • София
Някой с идеи за моя проблем? Моля 🌼
Били повторила, извинявай аз ту влезна, ту изляза, може би съм пропуснала нещо. Ако мога ще ти отговоря, давай.

Аз се каня да замеся една доза, ама с тия 16 градуса навън...
Ще забъркам стартера, пък да видим...
Видях и аз че е доста топло, няма да стане на терасата, затова ще го изчакам, вече е 00 ч и ще пека, нямам друг избор.

# 357
Chrissy, нали и аз това ти написах. Нещо второто втасване ми прецака. Иначе аз правя козунак с едно втасване по моя си рецепта и става супер. Просто исках да пробвам тоя път нещо по-различно...А втория ми опит беше с по-малко първо втасване и второто втасване стана.

# 358
Влизам да изкажа адмирации на рецептата на Джема за козуначени кифлички. Това е изключително вкусно нещо. След стабилна дегустация на кифлички с пълнеж от локум, мармалад от сливи о такъв от шипки, със съпругът ми решихме, че тези с локум са ни фаворит. Тестото е уникално , може би най доброто с което  съм  работила до сега.

# 359
  • München, Deutschland
Chrissy, нали и аз това ти написах. Нещо второто втасване ми прецака. Иначе аз правя козунак с едно втасване по моя си рецепта и става супер. Просто исках да пробвам тоя път нещо по-различно...А втория ми опит беше с по-малко първо втасване и второто втасване стана.
Помня, помня, че каза, но последните 5 дни не съм месила, че имахме други десерти. Ще видим утре какви ще ги докарам по видоизменената "немска" рецепта 😃.

Общи условия

Активация на акаунт