Козунаци 2020 - 2ра тема

• 34 652
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Балчик
Христос Воскресе!
Разрязахме козунака с мак, по рецепта за традиционен, но с квас. Точно както го обичам-влажен, сладък, на конци.

# 496
Христос Воскресе, момичета! Нека бъдем живи и здрави! Още веднъж благодарности на Морена за рецептата! Ето го и официалният в разрез:

# 497
  • София
Христос Воскресе! Козунака ми по рецептата на Морена стана чудничък на вкус, макар и леко неугледен ☺️ Само не знам защо от долу остана леко недопечен....
Иначе на вкус е превъзходен, конци си има, за другата година само печенето трябва да доизкусоря 🤔
Благодаря за помощта и рецептата на Морена 🌺
Весел празник на всички 🌹

# 498
И аз искам да похваля рецептата на Морена (последната правих). Днес го разчупихме и опитахме. Страхотен е на вкус! Hands Ok Hand

# 499
  • Варна
Воистина Воскресе! А някои още чакаме козунака да втаса😁

# 500
Христос Воскресе! Много здраве желая на всички кулинарки във форума! Козунаците тази година станаха перфектни! Правя сигурно повече от 20 години, но май чак сега му хванах цаката, и то е първо в отличната рецепта, за която благодаря още веднъж на Морена, и другото в много доброто втасване, друго обяснение нямам.
Единствено увеличих маята, сложих цяло пакетче суха мая от 7 гр. и печенето първо както го е писала Морена на 180 градуса 10 минути, след това на 160 градуса - 25 минути. Видях, че на козунаците от първата доза не им беше достигнало малко.

# 501
Честито Воскресение Христово. Нека ни дава сила за живот, вяра и любов. Да бъдем да по - добри, по - смирени и от Бог благословени.

# 502
  • München, Deutschland
И аз искам да похваля рецептата на Морена (последната правих). Днес го разчупихме и опитахме. Страхотен е на вкус! Hands Ok Hand

Видя ли, само дето ненужно се притеснява, идеален е!

Весел празник 😃.

# 503
  • София
Христос воскресе!

Аз за трета година правя козунаци, рецептата ми е компилация от няколко (Джема, Пина, Дядо Хаджия). Ние ги обичаме по-сладки, затова слагам повечко захар. Бъркам в хлебопекарната, пека във фурната.

1. Козунаци с шоколад (единият е с черен, а другият с бял) - повече шоколад има, отколкото тесто, любимите на децата! ☺️

2. Руло с шипков мармалад:

3. Козунак със стафиди:

От вкусен по-вкусен станаха, слава Богу, да се чуди човек от кой да хапва. 😊

# 504
  • Варна
Христос Воскресе! Да покажа и аз козунаците си по последната рецепта на Морена. Благодаря ти, Морена, за прекрасните съвети! Flowers Hibiscus
Направих двойна доза и използвах цялото указано брашно, че даже и малко отгоре/около 1300гр. с разточването на фитилите/. Меко ми се видя тестото и лепкаво и затова. Като ги разчупим ще сложа и снимка отвътре, но ми изглеждат добре и мисля че и конци ще имат.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 14:25 от Nell999

# 505
  • София

Честит Великден, момичета! Бъдете здрави и щастливи!

# 506
  • Sofia
Да ви предложа един вариант за оползотворяване на останал козунак.
Макар, че у нас това чудо не е било никога, та аз си купувам за сладкиша. Wink

Сладкиш с панетоне/козунак, шоколад  и крем карамелен крем

# 507
  • София
Христос Воскресе!

Пускам снимки на моя козунак със закваска:

# 508
  • Пловдив
🍀🌾Христос Воскресе!🌾🍀  Здраве и благополучие за вас и семействата ви!

Обещаните снимки на козунак с плънка от Дулсе де Лече:
Чоплих, дърпах и се опитах да го снимам така, че да се види, че не е глетав, плънката си е течна, но не рядка, конците са уникално дълги, и по всички канони на вредната храна удря право в десятката, но и аз щедро слагах от карамела, въобще не жалих материал. Това е специално за тези, които всеки път когато хапват крем карамел и казват:”можеше да сложиш още мъничко захар🤣🤣”.

# 509
  • Варна

Честит празник момичета!
Желая здраве и благоденствие на вас и семействата ви. Благодаря на всички, които питаха и на тези които отговаряха, за да можем всички да имаме едни вкусни и красиви козунаци!

Общи условия

Активация на акаунт