Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 31 070
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
  • Мнения: 3 041
Марчева,а от къде взимаш едрата захар с която поръсваш козунаците?

# 541
  • Мнения: 3 615
Христос возкресе  бъдете здрави и добри.
Морена обещах си твоята рецепта ето и резултата
Форма пак няма,Че забегнахме на село но вкусът му е страхотен.

# 542
  • Мнения: 13 225
Имаше някакъв номер за тая едрата захар да се направи в домашни условия ама дали ще си спомня точно как беше... Мисля че се мокреше захарта и през решетъчна лъжица върху хартия за печене и да изсъхнат така. Някой беше показвал и пакетчета с такава захар де, ама дали бяха купувани тук в България или май в Германия... може пък и тук да има някъде.
Из темите съм виждала май някой да пише и за Небет шекер на бучки както е, малки бучици, разбира се.
И мен ме дразни като се разтопи само на кора отгоре тая захар, затова миналата година процедирах по пример на една рецепта със захарта накрая. При вече изпечен козунак, както е още горещ току-що от фурната, се маже със захарен сироп приготвен предварително и тогава се ръси захарта да залепне. Добре станаха, на единия пък ръсих захарни пръчици като за поръска за торти, че са цветни и да е шарено. Сиропът мисля че беше 1:1 вода и захар и се кипваше това нещо.

# 543
  • Мнения: 22 867
Имаше някакъв номер за тая едрата захар да се направи в домашни условия ама дали ще си спомня точно как беше...
Скрит текст:
Мисля че се мокреше захарта и през решетъчна лъжица върху хартия за печене и да изсъхнат така. Някой беше показвал и пакетчета с такава захар де, ама дали бяха купувани тук в България или май в Германия... може пък и тук да има някъде.
Из темите съм виждала май някой да пише и за Небет шекер на бучки както е, малки бучици, разбира се.
И мен ме дразни като се разтопи само на кора отгоре тая захар, затова миналата година процедирах по пример на една рецепта със захарта накрая. При вече изпечен козунак, както е още горещ току-що от фурната, се маже със захарен сироп приготвен предварително и тогава се ръси захарта да залепне. Добре станаха, на единия пък ръсих захарни пръчици като за поръска за торти, че са цветни и да е шарено. Сиропът мисля че беше 1:1 вода и захар и се кипваше това нещо.
Аз сипвам захар в чинийка, мокря ръка и претривам през пръсти, т.е. навлажнявам я. След това наръсвам отгоре и пека. Ето така се получава, не се топи при печене:
Скрит текст:
Не е като купената, но става.

# 544
  • София
  • Мнения: 11 737
Марчева,а от къде взимаш едрата захар с която поръсваш козунаците?
Тази си я бях донесла от Италия, но понеже беше на свършване си поръчах и оттук, но къде поръчах.. да ме убиеш не помня. Просто търсих из нета захар на перли и някъде ми излезе и веднага  поръчах 2 кг. Ще ги търся отново, защото винаги ми трябва, а тя бързо свършва.

Да, в домашни условия би могло да се приготви и затова пускам рецепта със снимка. Добре съм го обяснила, не е сложно, може да се направи и цветна.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_36.html

Скрит текст:

# 545
# 546
  • Sofia
  • Мнения: 21 713
.. Ето моя козунак.

Скрит текст:



Моята си е домашна. Пудра захар мокря, суша, натрошавам и пак съхне. Това е.
На мен ми харесва повече от купешката, защото имам различно големи кристалчета, вместо само един размер.

# 547
  • Мнения: 2 891
Христос воскресе!

Престрашавам се да се включа и аз с моите козунаци. Не съм изкусна майсторица като повечето момичета тук, но пък имам желание. Blush
Този път ги пекох по-малко и бяха по-сочни и по-вкусни.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 10:04 от Sysly

# 548
  • Мнения: 5 387
Момичета, не мога да не похваля усилията на децата в общежитието на моя син- той, с още един младеж о една девойка, която най вероятно е командвала парада са сътворили  ето тези козунаци:

# 549
  • София
  • Мнения: 3 041
Браво на младежда.Важно е да има кой да раздава задачи и да командва иначе няма да има ред.Предполадам младежите са месили тестото.

# 550
  • Мнения: 9 577
браво, идеални са!

# 551
  • Мнения: 5 387
Като го питах какво са правили момчетата, ми каза- всичко- чинии михме, месихме, разбъркваме...
Определено момичето е водило парада, респект пред баба й- рецептата била от нея и тя я е учила.

# 552
  • Мнения: 703
Някой дали има от тези форми
? Да каже какви са му впечатленията по отношение на печенето на козунаци.
Сега пека в една за кекс, защото е много дебела и козунаците не изгарят, нямат кора, което ми харесва.

# 553
  • Пловдив
  • Мнения: 381
Скрит текст:
Някой дали има от тези форми
? Да каже какви са му впечатленията по отношение на печенето на козунаци.
Сега пека в една за кекс, защото е много дебела и козунаците не изгарят, нямат кора, което ми харесва.
Купих си подобни от алуминий, но по-дебел от този на стандартната ми кексова форма от кварталния Т-маркет за 3,50лв бройката и пекох козунаците в тях - оказоха се идеални.

# 554
  • Мнения: 230
Момичета, не мога да не похваля усилията на децата в общежитието на моя син- той, с още един младеж о една девойка, която най вероятно е командвала парада са сътворили  ето тези козунаци:


Непременно трябва да поздравите тези младежи за усърдието и постигнатия резултат, чудесни младежи, чу-дес-ни!

Общи условия

Активация на акаунт