Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко козунака се получават от рецептата за фруктов козунак?
Какво представлява мокрото тесто за козунак и дали рецептата е за един козунак?
Как да пека козунка в по-ниска фурна и дали да използвам фолио?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко козунака се получават от рецептата за фруктов козунак?
От рецептата за фруктов козунак могат да се получат 2 или 3 козунака, като се препоръчва приготвянето на 2 за по-добър резултат. Печенето на пара включва поставяне на малък съд с вода на дъното на фурната и печене на сладкиша с този съд за известно време, след което отстраняването му и допичането без него.
-
Какво представлява мокрото тесто за козунак и дали рецептата е за един козунак?
-
Как да пека козунка в по-ниска фурна и дали да използвам фолио?
-
В кой ден от седмицата се приготвят козунаците?
-
Как мога да направя по-тънка кора на козунака и с колко брашно трябва да го изпека в хлебопекарната?
) и го слагам да спи я в хладилника, я на балкона - където има нужаната Т. Сутринта в събота го прибирам втасало в кухнята и докато се отпуска то, забърквам друго тесто... 

Разбира се, че можеш каквито искаш други форми да печеш. Щом са козуначени все от едно тесто са. Аз като ще правя със сладко/конфитюр като плънка (бухти, руло, кифли) само намалявам захарта (не е задължително, аз така искам), щото ползвам и подсладител и ми е доволно сладко тестото, та още сладост ще ни дойде много.