Козунаци 2020 - 2ра тема

• 34 757
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Благодаря, Морена, тази година и такава тюрлия ще имаме явно Simple Smile

# 271
  • София
Сиси ♥♥, не знам колко сладък искаш да ти е козунакът, но на този който правих аз, на 500 г брашно сложих 100 г захар и 50 мл ликьор, с който се добавя допълнително сладост, а и едновременно се ароматизира козунакът. Така че, може да опиташ по този начин.

# 272
  • София
Здравейте. Немския козунак на Блонди добре ли се получава? Мъжът ми иска домашен козунак, а на мен не ми се меси 3 пъти. Пък да му бая и да го преслушвам през час. Искам да го омеся, да го сложа да се пече и айдеее кеф ти конци, кеф ти обем и пухкавост. Simple Smile

# 273
  • Sofia
.... Искам да го омеся, да го сложа да се пече и айдеее кеф ти конци, кеф ти обем и пухкавост. Simple Smile
За този, който питаш не мога да кажа, ползвам си/познавам само моите козуначени рецепти. Предлагам ти Козунак без месене , ако искаш...  Simple Smile

Сиси, не съм писала в рецептата, оставам с впечатление, че е много интересно, та затова....
Скрит текст:
За 500г брашно аз ползвам 70г захар и 2с.л. течен подсладител.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 11:29 от Morena

# 274
Здравейте!Вчера ми беше първия опит с козунак.Стана много добре..Въпроса,който изникна после е следния...Как се пекат повече козунаци.Като сложиш първия да се пече другия не превтасва ли през това време.Искам утре да направя повече,но незнам как да ги изпека....

# 275
  • София
Здравейте!Вчера ми беше първия опит с козунак.Стана много добре..Въпроса,който изникна после е следния...Как се пекат повече козунаци.Като сложиш първия да се пече другия не превтасва ли през това време.Искам утре да направя повече,но незнам как да ги изпека....

Слагаш да втасват на места с различна температура.

# 276
  • Sofia
Козунаци само на един ред.   Иначе за Великден, когато поравя повече бройки, започвам в петък вечер...

Дидка, аз замесвам едно тесто късно в петък (вече е минал денят... Wink ) и го слагам да спи я в хладилника, я на балкона - където има нужаната Т. Сутринта в събота го прибирам втасало в кухнята и докато се отпуска то, забърквам друго тесто...

Друг вариант е, да замесиш по-голяма доза, която после да разделиш на колкото искаш части и всяка да сложиш на различна Т да втасва - една на студено, друга на по-топло, трета на още по-.... и т.н.

# 277
Скрит текст:
... не знаех пък и че може от печенето да се губят конците .
Това и аз за сефте го чувам...и ми е подозрително нещо... не вярвам.

Конците се виждат от всеки при откъсване, но са трудни за заснемане, реално се виждат повече.
И при разрез аз лично ги виждам, стига да е ясна и добра снимката - тогава не пълно с шупли като в хляба, а средата е плътна и изглежда като мазки със суха четка, в разни посоки.... нещо такова. Sunglasses

Скрит текст:

А тук пък е и въздушна средата. Heartpulse

Скрит текст:

Сиси, благодаря за доверието!  Hug  Разбира се, че можеш каквито искаш други форми да печеш. Щом са козуначени все от едно тесто са. Аз като ще правя със сладко/конфитюр като плънка (бухти, руло, кифли) само намалявам захарта (не е задължително, аз така искам), щото ползвам и подсладител и ми е доволно сладко тестото, та още сладост ще ни дойде много. Simple Smile

...Не съм правила досега с такава плънка, обаче, та да те помоля да споделиш как процедираш- смесваш ли с нещо, сгъстяваш ли...
Аз ползвам директно.
Ако е рядко/много течно, тогава състявам със смлени ядки (по избор разбира се - на нас в козунак ни харесват лешници или бадеми, орехи например не), кокосови стрърготини, галета.

Ооо, душата, и аз, и аз помня. Kiss  Hug
Влагала съм домашен мармалад/сладко като пълнеж, дето не са достатъчно гъсти. Освен предложените добавки, вариант са и натрошени бисквити. Същата работа като галетата вършат, но с нея става малко по-блудкаво, а с бисквитите си е сладко и ароматно. Някакви чаени примерно или обикновени, все става. Или бисквити и смлени ядки, още по-добре.

# 278
  • София
.... Искам да го омеся, да го сложа да се пече и айдеее кеф ти конци, кеф ти обем и пухкавост. Simple Smile
За този, който питаш не мога да кажа, ползвам си/познавам само моите рецепти. Предлагам ти Козунак без месене , ако искаш...  Simple Smile

Сиси, не съм писала в рецептата, оставам с впечатление, че е много интересно, та затова....
Скрит текст:
За 500г брашно аз ползвам 70г захар и 2с.л. течен подсладител.

Благодаря ти! Точно този гледах в момента, даже си преписах рецептата! Heart

# 279
  • Sofia
Успех, Ляля, ако имаш въпроси, насреща съм. Може разбира се и в блога ми да коментираш/питаш. Simple Smile

# 280
Морена този козунак без месене става ли вътре на конци ? Да пробвам него се чудя Blush

# 281
  • Sofia
Морена този козунак без месене става ли вътре на конци ? Да пробвам него се чудя Blush
Снимка от рецептата, има си конци, аз нямам козунак без такива. Само сега бих работила с брашно (идеята е да не лепне, не да добавяме брашно в тестото) при оформянето, за разлика от тогава.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 11:48 от Morena

# 282
Здравейте, момичета и момчета. Неуморни сте. Поздравления за творенията и успех на начинаещите!

Правя козунаци от доста време, но тези със сладко не ми се получават. При печене се надигат, а след това спадат. Тестото, което е в досег със сладкото остава сурово, при различни температури на фурната и различно количество сладко. Изобщо пълен провал.
Моля, споделете вашите рецепти с подробни обяснения.
Предварително благодаря!

# 283
  • Euskal Herria
За плънка може ли да се ползват желирани бонбони? Тук продават едни доста едри, на вид са като нашенските лимонови резенки от преди години - оваляни в кристална захар. Мислех, че съм си донесла локум,  но няма.

# 284
Момичета, нуждая се от помощ. В Преди обед по БТВ днес показаха много обещаваща рецепта за двуцветен козунак, но връщах сто пъти и никъде не казват колко брашно се слага. Съставките са 125 мл. прясно мляко, 3 яйца, 25 гр. мая, захар, 125 мл. заквасена сметана, мазнина и аромати. Колко би могло да е брашното, според вас? 600, 800 гр.?

Общи условия

Активация на акаунт