Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 34 694
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 1 592
Може би назад имаше коментирано, но пак да попитам. В 2 степен от 5 на фурната включва ли се най - долния ред, който е на ламарината един вид? Защото бях сигурна че имам 5 реда,но сега се загледах и дефакто има 4 рафта и другото е пода, с него дават 5.

# 391
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 859
Морена, от сутринта те благославям повече от 100 пъти. Да си много здрава и все така прекрасна във всичко, което правиш 💓💓💓
Втасвах в хладилника. Твоят козунак с кокосово мляко и кокосово мляко. За първи път ползвам био пшенично брашно и нямах големи очаквания, но се получиха много вкусни.

# 392
  • Мнения: 4 569
Знам че е индивидуално, но колко време горе-долу втасва първия път? Сложила съм го в незагрята фурна..

# 393
  • Мнения: 496
Месих, месих, към 50 минути месих, а мехури по тестото така и не се образуваха. Да очаквам ли провал?

# 394
  • София
  • Мнения: 6 210
Знам че е индивидуално, но колко време горе-долу втасва първия път? Сложила съм го в незагрята фурна..
Аз не съм специалист, но дълги години се водех по "колко време втасва", а всъщност е по-правилно да се водиш по това дали е удвоило или утроило обема си.
Ако греша, нека ме поправят по-опитните дами Simple Smile

# 395
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Браво, Лана, добре се справяш! Simple Smile  Средно 1.30 часа втасва тесто.
Джинджи, наядвам се да си се оправила, когато ти е писала Лана.
Ани, много мило, благодаря ти, бъдете благословени и здрави и вие! Много ми е хубаво, че си доволна и се наслаждавате на твоя труд! Hug
Розичка, броят се релсите, в които слагаш тавата на фурната - това са степените. Ето ги при мен.



separate, на ръка или на машина меси?  От машината и аз не всеки път имам мехури, ама неуспех нямам.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 13:37 от Morena

# 396
  • Мнения: 2 822
42 грама мая стандартна разфасовка ли? Че ми се вижда много.

# 397
  • Мнения: 1 588
Месих, месих, към 50 минути месих, а мехури по тестото така и не се образуваха. Да очаквам ли провал?
По -назад в коментарите пишат около 20 мин. месене, ни повече, ни по-малко.
Мехури и аз не видях на моето тесто докато месих, но след като втаса си имаше.

# 398
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Месих, месих, към 50 минути месих, а мехури по тестото така и не се образуваха. Да очаквам ли провал?
По -назад в коментарите пишат около 20 мин. месене, ни повече, ни по-малко.
Мехури и аз не видях на моето тесто докато месих, но след като втаса си имаше.
Точно така и с моето снощно тесто от машината.  Simple Smile
________________________________________________________________________________________________________________

42 грама мая стандартна разфасовка ли? Че ми се вижда много.
42 грама са  кубчетата жива мая.  Много за какво?

И да ви кажа впечатления от новата опаковка "за баница" на СМ - отива ми повече брашно от това.  
Та ако и вие с него работите... Wink
   Взех да си мисля (след гемранските перипетии - вярно, че са други продукти и все пак... и с тукашните случаи...) дали да не редактирам количеството мая... и май ще го направя. Аз ще си ползвам 15 г за 500г брашно, но за начинаещите ми гости ще е по-спокойно така, с 20г мая. Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 13:49 от Morena

# 399
  • Мнения: 2 822
Струва ми се преди бяха по-малки.

# 400
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Струва ми се преди бяха по-малки.
Може, аз не съм виждала по-малки. Ама не каза за какво са много. Wink

# 401
  • Мнения: 496
На ръка месих - 6 яйца, 250 мл прясно мляко, 100 гр. масло и 150 мл олио , 320 гр. захар, 2 п. по 7 гр. мая, малко повече от 1 кг брашно пое...Втасва от 12 часА насам, май не е мръднало да се надига Sad Каквото стане, в най-лошия случай ще ядем сладка тухла Simple Smile

# 402
  • Мнения: 1 478
Morena, благодаря за рецептата! Изпекох по нея 3 козунака, в момента пека още 2. Станаха страхотни, точно каквито исках.

# 403
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462

Ето и моето творение. Този път скромно, но пък от сърце.

# 404
  • Мнения: 703
И да ви кажа впечатления от новата опаковка "за баница" на СМ - отива ми повече брашно от това.  
Та ако и вие с него работите... Wink
С него, с него. Алелуя!

Общи условия

Активация на акаунт