Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко козунака се получават от рецептата за фруктов козунак?
Какво представлява мокрото тесто за козунак и дали рецептата е за един козунак?
Как да пека козунка в по-ниска фурна и дали да използвам фолио?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко козунака се получават от рецептата за фруктов козунак?
От рецептата за фруктов козунак могат да се получат 2 или 3 козунака, като се препоръчва приготвянето на 2 за по-добър резултат. Печенето на пара включва поставяне на малък съд с вода на дъното на фурната и печене на сладкиша с този съд за известно време, след което отстраняването му и допичането без него.
-
Какво представлява мокрото тесто за козунак и дали рецептата е за един козунак?
-
Как да пека козунка в по-ниска фурна и дали да използвам фолио?
-
В кой ден от седмицата се приготвят козунаците?
-
Как мога да направя по-тънка кора на козунака и с колко брашно трябва да го изпека в хлебопекарната?









, и реших - тази рецепта ще е!
Бях решила, че ще го ям само при минимум 95% прилика с купешкия ми фаворит - иначе бойкот, следователно бях 10000% сигурна, че ще си остана гладна за козунак тази година 


Бучих с шиш на 30 мин - не беше чул, чаках още 10 мин. - същата работа, накрая се изнервих и го усилих на 200С. Точно час след пъхането му във фурната - алелуя! - клечка та излезе суха. Веднага го извадих и покрих с хавлия и фолио да не изсъхва и о, чудо - ухаеше точно на съвършения козунак!! Звучи смешно, ще кажете, а на какво да мирише - на яхния?! Обаче за мен това беше велик момент.
Въздушен, с конци, леко дъвчащ, но не глетав, с мека коричка, но и хрупкава от захарта, перфектен на сладост... Абе, просто се върнете и прочетете отново горното описание 








