Пожар на гори в близост до ЧЕРНОБИЛ

• 2 957
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря.
Бъдете здрави.

# 46
Някой има ли по-конкретна информация за пожара край Чернобил, казали са на всички граждани в Киев да си затварят прозорците, а властите отричат да има опастност въпреки че изгорялото е повишило радиацията в района (то кой ли ще признае нещо преди да е станало късно)

# 47
  • Тук и сега
Ще разчитаме на Смърфиетка с полезна информация.

# 48
Христос Воскресе!

Пожарите около Чернобил са почти овладяни и няма никакъв проблем с тях. Няма радиация, не се притеснявайте! Няма как и да има радиация, защото ядрените реактори са покрити с бетон. Казаха го и онази вечер по немските новини, ако не вярвате на българските или украинските.
Има обаче второ огнище на пожари в Житомирска област, която е до Киев. Проблемът с въздуха в Киев не е с радиацията, а със супер малките частици с размер pm 2.5, които са вредни и са заради пожарите в Житомирска област. Навън (до днес) миришеше на изгоряло и беше задимено. Препоръките за оставане по домовете и неотваряне на прозорците са заради т.нар. haze от пожарите в Житомирска област.

Вкъщи имаме пречистватели на въздуха, купени докато живеехме в Малайзия, заради тамошния haze, идващ от горенето на палмови плантации в Индонезия. Вършат чудесна работа! Wink

# 49
  • Тук и сега
Воистина воскресе!
Благодаря за информацията!

# 50
  • Тук и сега
Тази вечер имаше брифинг и обсъдиха пожара, казаха че е загасен и че няма радиация в България.
Дано , че от няколко дена
 следим сайта и от дата 16.04.20г не е обновявана.

# 51
Тази вечер имаше брифинг и обсъдиха пожара, казаха че е загасен и че няма радиация в България.
Дано , че от няколко дена
 следим сайта и от дата 16.04.20г не е обновявана.

на кой от двата не е обновявана?
ежедневни данни за България http://eea.government.bg/eea/main-site/bg/output/daily/bulletin-rad.html

за Европа и няколко станции по света - http://eea.government.bg/eea/main-site/bg/output/daily/bulletin-test.html

всичко друго са ... ЕЖК. Sad

# 52
  • Тук и сега
В сайта на национална агенция за ядрено регулиране, но вече има актуална информация.

# 53
нали знаете, че АЯР не е изпълнителна агенция?
отговарят на запитвания, но има технологично време от получаването на запитване, до оповестяване на отговора.
точно затова съм дала двата сайта, на които буквално онлайн могат да се следят стойностите.

# 54
  • Тук и сега
Може ли някой да проследи линковете с информация и да пише тук всичко наред ли е, тъй като не ми зареждат страниците...
Смърфиетка при вас положението надявам се е 6+?

# 55
Всичко е наред! Повечето пожари са овладяни, няма преминаване на радиационните нива, всичко е наред! Вече и малките частици pm 2.5 се изчистиха.
Бъдете спокойни! Hug

# 56
аз съм спокойна. Simple Smile
но се наложи да отговоря на 4 обаждания за радиация и "препоръки" да не се отварят прозорци от  днес - 6 следобяд до 10 утре сутринта.

момичета, не слушайте паникьори и всякакви блогъри, влогъри и инфлуенсъри, готови да продадат и майките си за някой и друг клик.

# 57
  • Тук и сега
Благодаря ви!
И до мен достигна такава информация, радвам се, че е невярна.
Спокойна нощ!

# 58
  • София
аз съм спокойна. Simple Smile
но се наложи да отговоря на 4 обаждания за радиация и "препоръки" да не се отварят прозорци от  днес - 6 следобяд до 10 утре сутринта.

момичета, не слушайте паникьори и всякакви блогъри, влогъри и инфлуенсъри, готови да продадат и майките си за някой и друг клик.

Такива идиоти трябва да бъдат съдени.

# 59
Моето семейство и всички толкова близки хора са в България. Ако наистина има нещо притеснително, първа бих алармирала. Wink

В момента вируса и икономическите последици от него са много по-страшни от пожарите.
Бъдете здрави!

Черпя ви с един залез от нашата тераска в Киев:

Скрит текст:

Залезите тук са уникални! Жалко, че имаме малка видимост към тях. Киев е много красив град.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 21:15 от Смърфиетка

Общи условия

Активация на акаунт