С какво ви дразнят мъжете /тема №4/

• 34 694
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
В един определен момент е редно човек да порасне. Ако ли не, не е задължително да създава семейство. Като малка постоянно мъкнех разни животинки вкъщи, сега не бих го направила на своя глава. Първо се съобразявам с мъжът и децата. Кучето, хамстера и други видове животни не са ми по-важни от семейството ми.

# 406
Ми не е въпрос на съобразяване, а на зрялост и ценности. Не говорим на един език, но и нищо чудно, че толкоз жени разочаровани има.

# 407
Ми не е въпрос на съобразяване, а на зрялост и ценности. Не говорим на един език, но и нищо чудно, че толкоз жени разочаровани има.
Е, кое му е зрялото и съобразителното да си правиш каквото ти дойде без да те интересува мнението на човека, с които живееш и имаш деца. Даже и със съквартирант трябва да се съобразяваш, а какво остана за партниьора ти.

# 408
Забрана и съобразяване са две много различни понятия.
Още като се запознахме той знаеше, че умирам за животни и няма причина, която да ме спре да не взема животно, в какъвто и да било етап.
Още като се запознахме знаех хобита, желания, нужди и пр.
Негласно и досега никой, с нищо не ограничава другия - за лични нужди (от паста за зъби до купуване на слон), пътувания, излизания, приятелски кръг и пр.
Не ровя в джобове, телефони, лична кореспонденция. Не рови и той.
За ревността - сам си изби всички наченки, аз никога не съм ревнувала, вече и той. Нямаме причина да го правим, защото сме уверени заедно и всеки е уверен в другия за себе си.
Най-лесния начин да погубиш отношения е да създаваш забрани и да спираш личния ход на един човек. А когато обичаш (вероятно трябва време, за да го разбереш) нещата си идват по местата и партньорството е пълноценно и изобщо ненатоварващо и ограничаващо.
Не мога да допусна забрани, скандали, ограничения и размахване на пръст от партньор към другия. И животът е песен, защото няма караници, няма цупондрене. А е толкова просто Simple Smile.

# 409
Сега, понеже се даде за пример мотора, много съжалявам, че има жени, твърдо застанали зад принципа - той трябва да порасне. Нищо, че са го взели един господ знае защо. Нерядко формулите за успешен брак на двамата партньори са различни, ако ги питаш поотделно, естествено Simple Smile

# 410
Само времето ще покаже кой ще има семейство, чие семейство ще се запази и най-вече чие семейство ще е щастливо.

# 411
  • Mediterraneo
Само времето ще покаже кой ще има семейство, чие семейство ще се запази и най-вече чие семейство ще е щастливо.

Точно така! Въпреки че ми изтриха коментара. Много си права.

# 412
В случая жената, коята се оплака каза, че не е забранила на съпруга си, а просто му е посочила негативните страни на прищявките му. Аз не виждам нищо лошо в това. Ако наистина не могат да си го позволят и това ще ощети бюджета им, какво се очаква от нея? Да примира от щастие ли? А и изобщо как се забранява на зрял човек? Самата тя каза, че ако го иска истински ще си го вземе. Явно и той вижда, че не е редно, но си търси оправдание. Има такива хора, все някой трябва да им е виновен.

# 413
За мотор и аз съм против. Не, че ще се разведа, ако си вземе, но съм си заявила ясно мнението. И не става въпрос за бюджета изобщо, а че в България дори няма култура да се внимава с мотористите, пътищата не са хубави навсякъде, той самият не е карал почти и ми се струва опасно. Затова и го помолих да проучи за някаква допълнителна застраховка. Да, аз съм ужасен човек и само филми са ми в главата, но не искам да гледам сама две деца, щото на някой къмто 40 му се иска мотор.

Сетих се друго какво ме дразни. Като нещо изчисти (да, да, знам, свещи трябва да паля, че съм намерила мъж, който някога пипа метла) и после трябва нееднократно да го отбележи. Децата направят трохи: “Ее, сутринта пусках прахосмукачка”. Ами така е, с малки деца, а и ние по цял ден вкъщи, замърсява се бързо. Но аз като почиствам, грам не се забелязва.

# 414
Рисковите спортове и дейности не им минават много на застрахователите. Човек минава през различни фази в живота си. Ако ти решиш за себе си нещо, и той се заинати, че си планирала да му биеш шута, как ти се струва?

# 415
  • София
За мотор и аз съм против. Не, че ще се разведа, ако си вземе, но съм си заявила ясно мнението. И не става въпрос за бюджета изобщо, а че в България дори няма култура да се внимава с мотористите, пътищата не са хубави навсякъде, той самият не е карал почти и ми се струва опасно. Затова и го помолих да проучи за някаква допълнителна застраховка. Да, аз съм ужасен човек и само филми са ми в главата, но не искам да гледам сама две деца, щото на някой къмто 40 му се иска мотор.

Сетих се друго какво ме дразни. Като нещо изчисти (да, да, знам, свещи трябва да паля, че съм намерила мъж, който някога пипа метла) и после трябва нееднократно да го отбележи. Децата направят трохи: “Ее, сутринта пусках прахосмукачка”. Ами така е, с малки деца, а и ние по цял ден вкъщи, замърсява се бързо. Но аз като почиствам, грам не се забелязва.
Отстрани погледнато- права си, че не искаш сама да гледаш деца, ако той се утрепе с мъжкото си занимание
От друга страна- дразниш се и от типично женското оплакване, че се цапа, троши и т. н., след като е пуснал прахосмукачка.
Ни да е мъж, ни да е жена. Угодия няма.
Интересно, той на теб какво ти забранява и кое от оплакванията ти го дразни?

# 416
Дренка, аз съм твърде безинтересен човек и нищо кой знае какво не съм планирала за себе си, отчаяни домакини, какво да се прави. Ако си купи мотор, нама да ми хареса, че си е купил мотор, толкоз. За биене на шутове не става въпрос ни от моя, ни от негова страна, не разбрах съвсем тезата тук. За застрахователите си права, да.

Абсурт значи карането на мотор мъжко, чистенето женско и аз пак съм недоволна? Първо че поддържането на дома не ми е някак по пол, и второ - дразня се, защото мърмори само ако той е чистил, не уважавали труда му. Когато аз съм чистила, не му прави впечатление, че някой цапа, моят труд не заслужава ли също уважение.
Той не ми забранява нищо, аз на него също не съм писала да съм му забранила, пълнолетни сме.

# 417
  • Варна
А ако се купи мотор( без да пита), с лични средства, какво следва?

# 418
Фиффи, моят от някъде се е научил, че като ми каже за някаква работа вкъщи  "Ти го правиш по-добре" и аз трябва да се втурна да се доказвам. Първият път като го чух това лошо ми стана. Не че не е така за някои неща, ама айде малко...
Но явно мъжете са приели, че не е прието те да чистят, а само да сменят крушки и да отварят буркани.
Другата гледна точка също я приемам. И мен би ме било страх. Понякога шофира като безсмъртен и ми се изправя косата - скоростите са такива, че ако катастрофираме, нищо няма да остане от нас. Не искам да си предатавям, ако по същия начин кара мотор. Мале, добре, че няма такива мераци.

Viviana91, разни семейства, разни финансови отношения. На мен не би ми станало приятно просто да се върне с мотор без да сме го обсъдили. Но това по никакъв начин не значи, че ще го зарежа. Обаче, ако имаме деца и им откаже сладолед(например) , щото "тати трябва да си купи мотор" , ще се замисля вече какви са му ценностите.

# 419
А ако се купи мотор( без да пита), с лични средства, какво следва?

Доколкото разбирам няма лични средства в конспекта на "брак или съжителство", както и не може без разрешение, обсъждане или допускане на възможност това или друго да се случи.
Не се заяждам, но имам чувството, че много мъже не могат да дишат. Абсолютно отнета идентичност.

И в този ред - имам син, който от ден първи е възпитаван в уважение, но и запазване на личните граници и пространство. Как пък утре ще се появи момичето, което ще размахва пръст и ще ограничава... После защо имало зли свекърви 😁.

Общи условия

Активация на акаунт