С какво ви дразнят мъжете /тема №4/

• 34 697
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
А ако се купи мотор( без да пита), с лични средства, какво следва?

Доколкото разбирам няма лични средства в конспекта на "брак или съжителство", както и не може без разрешение, обсъждане или допускане на възможност това или друго да се случи.

Аз имам пример, където разходите в семейатвото се делят. Единият плаща за квартира и ядене, другият разходите по децата. Ми нямат проблеми хората. В моето семейство винаги всичко е било общо, но пък явно хората имат и други разбирания.

# 421
  • Sofia
Не се заяждам, но имам чувството, че много мъже не могат да дишат. Абсолютно отнета идентичност.

Защо смяташ, че мъжете не са на същото мнение, като половинките си? С моя човек точно така стартирахме от самото начало – всичко винаги ни е било общо. Никой не крие и не къта нищо от другия.

# 422
Стига де, той мотора не струва 5 лв. Разбира се, че трябва да се коментира от двамата. Ако е милионер, да си купи на своя глава, ама иначе -не става без обсъждане. То и аз искам цици за 10 бона, ама няма да отида да си сложа, без да му кажа.

# 423
Е чак пък отнета идентичност.отнета идентичност е общия профил в фб. Направо ме стяга душата като видя.. Естествено че неща които засягат другия финансово или по друг сериозен начин (кучето например) искат обсъждане.

# 424
Какво може да значи “засягат другия финансово”, особено ако този друг индивид, споен в двойката не работи и няма личен финансов принос към бюджета?
То почвам аз да не мога да дишам, само като ги чета някои жени как разсъждават за брака и отношенията.

# 425
Вкъщи парите са общи, всеки купува онова или харчи каквото му е необходимо, без да дава отчет.
Ако поиска мотор, аз нямам как и защо да го спирам.
У дома всеки харчи според своите лични нужди и желания, когато е за нещо свързано пряко и единствено с него, без да иска разрешение, позволение или одобрение.
Като сме се събрали, така сме се харесали - той с неговото хоби, приятели, странности и пр., аз с моите. Никой на никого не пречи със забрани, цупене, равносметки.
Волно ни е, хубаво ни е, научили сме си уроците и постъпваме като отделни личности, каквито сме. А сме заедно и много сплотени, обичаме се.
Споделям своето мнение, моето семейство. За мен има неща, които са неприкосновени (както хоби или глезня, па макар и скъпичка) и уважавам това.
Не искам да живея в сръдни и недоволства, времето лети неусетно.

# 426
Какво може да значи “засягат другия финансово”, особено ако този друг индивид, споен в двойката не работи и няма личен финансов принос към бюджета?
То почвам аз да не мога да дишам, само като ги чета някои жени как разсъждават за брака и отношенията.

Е това вече е тотално друга тема.защо да обсъждаме конкретен  случай ако единия не работел.. Аз говорех по принцип в семейство с общ бюджет.. Според теб който не работи няма думата за нищо? Засягат финансово значи да нарушат по някакъв начин стандарта на живот и елементарния комфорт на семейството. Не говорим за неща отж 2 3  5 лева а за покупки от сорта на повече от половината месечен доход.

# 427
Той иска да даде целия си доход за мотор? Flushed

# 428
Той иска да даде целия си доход за мотор? Flushed
А колко според теб струва един мотор?!!!!

# 429
Sissy, при цялото ми уважение, но от мотор до мотор има разлика - нов или не, пистов, туристически, производотел, модел, година.... Освен това зависи как смята да го купи, а и какъв е доходът му.
Закупуването на мотор не означава задължително влагане на целия месечен доход за години напред.

# 430
Не е въпросът дали е мотор, куче, кола, парапланер или фотоапарат. Това са зрели мъже, нямат нужда от разрешение.
Скрит текст:
Не е дреболия да ограничаваш човека до себе си и не, любовницата в този случай беше резултат от много подобни ограничения. На мъжа му беше писнало да е под чехъл и да се държат с него като с малко дете.
Да си купиш мотор, за да правиш напук на жена си, и да си намериш тийн-любовница, пак за да натриваш носа на жена си, изобщо не бих нарекла зряло поведение.На зрял човек.   Smiley
По-скоро е инфантилно изперкване на мъжа, имал нещастието да кара особено тежка форма на андропауза.   Laughing

# 431
Разбирам, че наличието на любовница е голяма драма, но как се стигна до извода, че си е купил мотор и е изневерил, за да натрие носа на жена си? Flushed
Моторът и високата скорост са източник на радост за определена група от хора. Това е достатъчно основателна причина.
Както написах преди няколко поста, в случая аз също не одобрявам любовницата, защото при такива отношения най-логична е раздялата със съпругата.
Може би ще ме наречете егоист и незряла, но лично аз държа все повече на щастието си и ако някой се опита да го ограничи, няма да мисля много и ще си тръгна. И да, предпочитам да нямам семейство, отколкото да го имам на цената на вечни компромиси.

# 432
Границата на личната свобода е там, където започва тази на другите.
Щом моите хобита, мераци и придобивки нарушават правото на партньора ми по някакъв начин, ще ги редуцирам до съвместно приемливото. Иначе не става. Според мен проблемът с моторите сигурно е притеснението на съпругата да не се пребие / го пребият/ някъде, не толкова, че ще яхне любовница.
Моят пък си купи лодка за риболов. Joy
Много бучах, защото нито има къде да я държим, нито е хукнал по паланки и язовири, ама краста.
Казах си мнението, уж се съгласи, после взел, че я купил. Е, да го изгоня ли.
Факт е , че сега мърмори, че съм била права и е решил да я продава.  Защо не съм се противопоставила по- рязко. Ами , защо. Защото не обичам конфронтация, като иска, да взима. Емииии.

# 433
Разбирам, че наличието на любовница е голяма драма, но как се стигна до извода, че си е купил мотор и е изневерил, за да натрие носа на жена си? Flushed
Моторът и високата скорост са източник на радост за определена група от хора. Това е достатъчно основателна причина.
Както написах преди няколко поста, в случая аз също не одобрявам любовницата, защото при такива отношения най-логична е раздялата със съпругата.
Може би ще ме наречете егоист и незряла, но лично аз държа все повече на щастието си и ако някой се опита да го ограничи, няма да мисля много и ще си тръгна. И да, предпочитам да нямам семейство, отколкото да го имам на цената на вечни компромиси.
Да, и обикновено любителите на високите скорости се сещат, че са такива след като минат 40-те. Цял живот са подтискали таз любов горките.
Ако семейството не ти носи щастие значи просто не си семеен тип. Не е задължително всеки да има семейство. На мен щастие ми носят именно семейството, а не разни материали неща.

# 434
Имам усещането, че живея в паралелна Вселена и говоря неразбираемо. .. Повечето ми познати с мотори са ги обичали и на 18-20, нищо не се е променило след 40 освен възможността за закупуване на по-скъп мотор. Както с алпинизма, бънджи скоковете и всяка друга форма на екстремни спортове, на някои хора това им е заложено, а не изперкват заради криза на средната възраст.
Щастието и свободата, за които говорех не са в придобиването на нещо материално, а в логичното според мен "печеля, мога да си го позволя, искам да го купя и никой не ме ограничава".

Общи условия

Активация на акаунт