С какво ви дразнят мъжете /тема №4/

• 35 003
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
Печелиш, може да си го позволиш и искаш да си го купиш, ако това няма да ощети семейният бюджет, защо не? Но ако ще натовари партниьора ти трябва да се замислиш дали да го правиш. Не е нужно някой да ти забранява ако имаш капка мозък в главата си.

# 436
Ако една жена очаква мъжът да влага целия си доход вкъщи и тя да го разпределя, при всички случаи бюджетът ще бъде ощетен.
Има обаче и друг подход - ако той може да покрие своята част от разходите, за какво харчи останалите си пари си е негова работа.

# 437
Аз не говоря само за мъже, а за партньори. Няма значение мъж, жена. Ами какво значи да покрие своята част от разходите? Това понятие е малко изкривено, когато се появят деца, ипотеки... Децата чий разход са?

# 438
Децата са общ разход, но ако семейните разходи са например 1000 единици, мъжът дава 500 и му остават 500,за какво харчи останалите не е ли негова работа?

# 439
  • Mediterraneo
Въпреки че има достатъчно семейства и съжителства с отделен бюджет, за мен това не е партньорство. При нас работи общият бюджет. Същото важи и за "остатъците", те също са общи. Големи покупки винаги се обсъждат, в противен случай нещо куца в партньорството. Ако ще и да ги копае парите или да текат по чешмата- ще си купи мотор, а аз ще си сложа цици, само след предварително обсъждане.

# 440
Да. Моя мъж, когато вземе заплата, остава половината за вкъщи. Аз разполагам с моите изцяло. Като с тях осигирявам основно храна, дрехи икаквото е необходимо. никога не ме пита къде са моите пари и къде са тези, които е дал. Всяка вечер ме пита трябва ли да се купува нещо.

# 441
  • София
Децата са общ разход, но ако семейните разходи са например 1000 единици, мъжът дава 500 и му остават 500,за какво харчи останалите не е ли негова работа?

Ако не му дреме особено за семейството, негова работа си е Simple Smile

# 442
Стига с тоя мъж, няма значение мъж, жена.
Когато имаш семейство никога не можеш да правиш големи разходи на своя глава. Много често в едно семейство се появяват непредвидени разходи и както тези 500 са излишък изведнъж може да станат на минус.
Иначе това 50 процента от теб, 50 процента от мен ми звучи като делово партньорство, но не като брак. ММ оставя 100 от дохода си вкъщи, аз също. Никой не дели парите на негови и мои, никой не прави големи разходи без да сме го обсъждали.

# 443
Деловите партньорства в редки случаи са на принципа 50/50, но разликата е, че при тях по-голямата инвестиция води до по-големи права.
За да не бъде мъж, а жена - ако решите, че искате да се занимавате с нещо ново (език, магистратура, танци) и изкарвате достатъчно, за да си го позволите, но мъжът Ви Ви каже, че е малоумно, пак ли ще реагирате по същия начин?

# 444
Просто няма да бъдем с такъв мъж Wink.
Аз в момента уча проф. Квалификация и за момент не ме е спрял, подкрепя тези неща, доходът е общ. Тайчо, като проимаш семейство, ще разбереш някои неща.

# 445
Предпочитам да нямам семейство, отколкото да имам такъв тип семейство.

# 446
Не се притеснявай, това е като с децата - "Преди да се оженя, имах шест теории за възпитанието на децата. Сега имам шест деца и нито една теория". Та и твоето са само теории сега - така, ако ми каже, това, ако си купя... Като се намерите, ще си напаснете ежедневието, в това число и разходите.

# 447
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не се притеснявай, това е като с децата - "Преди да се оженя, имах шест теории за възпитанието на децата. Сега имам шест деца и нито една теория". Та и твоето са само теории сега - така, ако ми каже, това, ако си купя... Като се намерите, ще си напаснете ежедневието, в това число и разходите.

То особено след детето/децата щото остава време за нещо... Grinning

# 448
  • Sofia
Ти имаш предвид да са на разделен бюджет. Много семейства не са, обаче.

А, сега видях, че Тарталета и _limonche_ са го обяснили много хубаво. Същото е и при нас.

# 449
Разбирам, че наличието на любовница е голяма драма, но как се стигна до извода, че си е купил мотор и е изневерил, за да натрие носа на жена си? Flushed
Скрит текст:
Моторът и високата скорост са източник на радост за определена група от хора. Това е достатъчно основателна причина.
Както написах преди няколко поста, в случая аз също не одобрявам любовницата, защото при такива отношения най-логична е раздялата със съпругата.
Може би ще ме наречете егоист и незряла, но лично аз държа все повече на щастието си и ако някой се опита да го ограничи, няма да мисля много и ще си тръгна. И да, предпочитам да нямам семейство, отколкото да го имам на цената на вечни компромиси.
Ами, ти си го написала.....писнАло му да е под чехъл и да го третират като малко дете, та решил да "накаже" жена си за това.И Воала, купува си мотор и си намира ново гадже.   Smiley
Цитирала съм те точно над тоя ти пост.....

Предпочитам да нямам семейство, отколкото да имам такъв тип семейство.
Е, то семейството не е задължително....

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 13:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт