С какво ви дразнят мъжете /тема №4/

• 35 022
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
Аз се чудех откъде толкова материал събират жените за теми, посветени на романтиката. Не е лично, лимонче, просто се подсетих.
Малко отклонение - от мъж не съм чула никога, никога да каже  “обслужвам”. Дори за болна съпруга. Грижа му казват те.

# 196
Малко отклонение - от мъж не съм чула никога, никога да каже  “обслужвам”. Дори за болна съпруга. Грижа му казват те.
Няма и да чуеш. Това си е изяло женски термин от анти-слугинаж движението Simple Smile

# 197
Аз се ядосвам, че ако не му се сервира няма да се сети да яде. Трябва да му го изкарам от хладилника, да му го затопля и тн но той сам да се сети- никога

# 198
  • Sofia
Дори за болна съпруга.

Те, повечето, ако попаднат в такава ситуация, не дай си Боже, директно си бият камшика. Или прехвърлят отговорността по грижите на друг близкородствен индивид от женски пол. Та, няма и да ги чуеш. Мъжете са далеч по-хитри и практични.

# 199
Аз се чудех откъде толкова материал събират жените за теми, посветени на романтиката. Не е лично, лимонче, просто се подсетих.
Аз пък не съм чула никога жена да се пльосне на дивана и да се провика за ракия и салата (не е пример от моя живот, но в много познати семейства е точно така).
Иначе става ли въпрос за здравословен проблем е съвсем друга бира, раздавам се на 100 процента и само за това мисля докато не се оправи. С децата и майка ми съм същата.

# 200
Има и такива, които не издържат, разбира се, но аз съвсем друго имах предвид Simple Smile
Относно провикването и ракията - поведение и отношение, тип - не го понасям, но ми изнася, нямам желание повече да обсъждам.

# 201
  • София
Абе, моля ти се. За мен е престъпно да вдигна човек, докато яде, за да ми принесе нещо, камо ли да смятам, че който и да е, е длъжен да го прави.
Изглежда, че имаш такъв проблем в ежедневието, щом дори не можеш да разбереш, че чукаш на отворена врата.
За мен, не е престъпно да стана докато ям, за да досипя или подам нещо.
Защото помня, как след 24 часово дежурство и 2 часа сън, е идвал да ме вземе от от някъде, за да не ме вали дъжд/сняг докато чакам ГТ.
Лесно е да си емпатичен и раздаващ се, когато това не ти струва нищо.
Сложно става, когато трябва да си нарушиш спокойствието.......

# 202
Дори за болна съпруга.

Те, повечето, ако попаднат в такава ситуация, не дай си Боже, директно си бият камшика. Или прехвърлят отговорността по грижите на друг близкородствен индивид от женски пол. Та, няма и да ги чуеш. Мъжете са далеч по-хитри и практични.
Зависи. Моя мъж се грижеше за мен повреме на химиотерапиите. Винаги си вземаше отпуск , за да е с мен в тежките дни. Макар, че аз тогава бях само в леглото и спях. Ако си отворя очите го виждах, пиех вода и пак заспивах. Но той беше там. През всичките 6 химии.
Отделно, беше в болницата при мен след една много тежка операция, с която ме бяха върнали в изходно положение. Ме можех д-то да си избърша сама. Спеше при мен, обслужваше ме, къпеше ме, бършеше ми...нали. дори веднъж толкова се смяхме в банята на абсурдната ситуация, че после сестрите от етажа разправяха  колко им било смешно като ни слушали.
Та, не всички са страхливци.
Мой познат имаше съпруга, болна от рак. Даде всичко, което можеше , беше с нея във всичко, дори когато рака се върна
 Ходиха по лекари, в чужбина , осигури ѝ добър и спокоен живот. Отиде си жената и той след време заживя с друга. Но през цялото време беше със съпруга си, докато тя беше жива и имаше нужда от него. ( Не е изключено да не знаем пълната им история, но това което показваха до последно беше любов , разбирателство и подкрепа )

# 203
Мъжете са грижовни в такива моменти.
Дори повече жени бягат в такива моменти, тъй като в много случаи мъжете-провайдъри стават неработоспособни по време на болестта си и стандарта на живот рязко пада.

Не знам защо Блеки е все настроена така, може би е имала много негативен пример в семейната среда.

# 204
  • Sofia
bratan, в моето обкръжение (семейно и приятелско) винаги съм се сблъсквала само с позитивни примери (мъжът ми също е хипер грижовна натура). Точно затова страшно много се шокирам, когато в новините или TV предавания показват самотни майки, грижещи се за деца с недъзи, чиито бащи са си били камшика. Неразбираемо е за мен и някак далечно. Но е факт, че доста често в такива ситуации мъжете дават фира, съдейки по обективните, публично изнесени данни.

Не разбрах какво значи "все така настроена", ама нейсе.

# 205
Не знам, обикновено третираш мъжете по много странен и негативен начин.

Цитат
TV предавания показват самотни майки

И не вярвай много на ТВ и предавания за самотни майки. Обикновено в тях дават само една страна и обективната истина винаги да се изопачи или затаи.  
Удачно е да вземаш примера от близкото си обкръжение.

Цитат
съдейки по обективните, публично изнесени данни.
Не знаех, че някой следи такава статистика и не съм сигурен доколко е обективна.
Ако е от Български фонд за жените (дъщерна организация на БХК) - най-вероятно не Persevere

Въпрос към теб - би ли останала до мъжа си, ако недай си боже той се разболее трайно и стане нетрудоспособен до края на живота си и кара на инвалидна пенсия? Може да не отговаряш, ако прецениш.

# 206
Имам близка, майка на дете с увреждания (Даун или аутизъм). Когато диагнозата се потвърди, бащата настоя да оставят детето в дом. Бяха млади, мислеше той, щяха да имат здрави деца.
Тя, естествено, отказа, и се разделиха. Онзи смени държавата и се покри напълно.
Просто битка, която не искал да води...😒
Мъже!

Моят пък, днес по обяд, пребледнял, загубил съм, казва, ключовете за колата. А то всъщност е чип, но няма значение. Трепери, търси го, повтаря си, "колко съм тъп". А аз го питам " провери ли си в джобовете". Е, там бяха, в дънките, с които беше обут.
Мъже!

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 01:31 от Elizabeth_

# 207
Дори за болна съпруга.

Това са някакви изключения низши. Аз бях декември по болници и на постелен режим и тн....кофти манипулации. Мъжът ми се грижи за детето и мен, и нищо не е мрънкал, камо ли пък да ни зареже. Нали затова сме се врекли и в здраве, и в болест....естествено, има уроди, които се плашат и бягат, но дано да са на изчезване.

# 208
Аз ще сменя темата малко и ще ви се оплача. Снощи направо побеснях. Може да ви стори дребнаво, обаче много се дразня като шофкрам и той започне да мрънка кога давам мигач, как натискам спирачката... абе само критика.
Та когато е той в колата, ми дава да карам аз, обаче за 3 години само 3 пъти съм шофирала самостоятелно. И всеки път като го питам дали мога да взема колата да напазарувам или да свърша нещо, просто казва, че няма смисъл да се свързва със застрахователя да казва, че друг ще кара колата , не му се пише мейл, че трябвало да кажа през седмицата, а не уикенда и т.н. и всеки път или ми отказва, или той ме разкарва, където искам да отида.
Вчера отиваме на рожден ден и трябваше да закараме подаръка с колата. Питах го кой ще кара на връщане и той каза, че ще оставим колата там и той днес ще отиде да си я вземе. Вечерта си тръгваме, вече сме на вратата, казваме чао и единият от другите гости предложи на следващия ден да му докара колата до вкъщи, че да не се разкарваме. Нашия просто извади ключовете и му ги даде. Без уговорки за застраховки, без да помисли даже. И като направих физиономия и питах защо, той просто каза, че другият е мъж и затова.
Откачих, ей. Не знам да се сърдя ли, да се карам ли.... А то да каже човек, че е някаква скъпа кола, ще разбера донякъде...

# 209
  • Sofia
bratan, едва ли човек, който обича партньора си, би отговорил с "Не" на въпроса ти. Малко са ми повърхностни такива питанки.

PimKie, аз малко не разбрах – как така искаш позволението на мъжа си дали да ползваш дадена семейна вещ? Защо просто не вземеш ключовете и не отидеш да си вършиш работата с колата? Просто недоумявам кое налага да изискваш разрешение от мъжа си точно за това. Rolling Eyes
А от репликата, че може да се гласува доверие на някакъв познат, само защото бил притежател на пишка, направо падам. Laughing Т'ва, като в някакъв виц.

Общи условия

Активация на акаунт