Мартенчета 2020

• 24 356
  • 786
  •   1
Отговори
# 225
Момичетааа знаете ли по закон имам ли право да слагам бебчо на предната седалка с коша за новородено с гръб към движението.. Че чувам различни мнения а не мога да го намеря като законн. Виждала съм да ги возят така ама дали е позволено

# 226
Позволено е,само ако е изключена предната въздушна възглавница.
Ми,по логиката с никнещите зъби, година-две не трябва да се ходи никъде 🙄.И да се случи,нищо че е рано още,и там има болница и лекари.Пък и не всяко дете вдига Т от това.

# 227
При едно пътуване, особено на чуждо място,с малко бебенце просто трябва да сте подготвени с аптечка,евентуално слънцезащитна, мляко и всичко необходимо за път естествено.Пътувайте спокойно, ще се отрази добре свеж въздух и една разходка на цялото семейство.Според мен няма за какво толкова да се тревожите

# 228
Мами, да питам аз - с какъв термометър мерите температурата на бебоците? В къщи имаме 3 - живачен, електронен и такъв, дето мери от разстояние. Меря на себе си и трите показват различна температура. А след няколко дни сме на ваксина и сега съм в тих ужас как ще му меря температурата....

# 229
Здравейте мамита!
Количката ни е в комплект с кошче и от вчера си го ползвам и на рампата за количка, по-удобно ми е! Според вас дали на него му е удобно и дали е хубаво да седи така, защото съм чувала, че не е препоръчително? Все пак да питам..

# 230
  • София
Isor Моят беб лежеше само с главата на дясно до скоро - вече на 2++ я върти навсякъде
Ох, и моят лежи само надясно, главата му се сплеска от тая страна, утре ще ходим на ортопед да търсим причината. Много се притеснявам вече. Sad

# 231
до 37.8 температурата е нормална за бебета (измерена ректално)
[/qu

До 3,5,7 дни може да е криво детето да вдига температура,да не иска да се храни,да плаче и да е криво,но може и нищо да му няма на нас ни нямаше нищо само малко се кривеше сега на 2 юни сме на следващите 2 ваксини.

Вчера следобед сложихме двете ваксини и ротавирусната. До сега два пъти давам панадол. Темперетурата е 37.5 /не е мерена ректално/. Кога отшумяха при вас страничните ефекти. Бебчо е страшно кисел, спа лошо. Чета че минава до 48 часа, но вече се притеснявам

# 232
Температура и сънливост от ваксина минаваха бързо при по-големия,за ден-два.Дребното е на ваксини идната седмица, ще взема кулпач, Панадол и Нурофен си имаме в шкафа винаги.
Ще сложим 3 наведнъж мисля - 2 боцкания и 2ри прием ротарикс.Да се свършва..нямам търпение да разбера колко е пораснал

# 233
1.Сложиха на Кристиян в началото на месеца и двете ваксини на един път.Педиатарът ни каза до 38.3 нищо да не даваме(веднага след ваксините дадохме панадол и кулпачове),но той не е вдигал повече от 37.6.На 2.06.прави три месеца и ще поставят следващата-само една е този път.Ротавирусна няма да даваме.След разговор с педиатъра ни така решихме.
2.В спалнята не температурата е около 24-25(рядко 26) градуса.Кристиян спи по цоди с къс ръкав без ританки и чорапи в летен спален чувал без ръкави.Понякога ако през ноща се размрънка много му откопчавам малко чувала,за да можу да си извади едното краче-успокоява се така.Той не обича топло изобщо.В къще стое по боди с къс ръкав и бос.С климатик сме и температурата е горе-долу 25 градуса.
3.Колкото и да ми се иска да приключат гадните колики,все още го тормозят.Пробвахме какво ли те,и освен да се запече друго не стана.В момента пие само Омнибиотик Панда(който му помага за изхождането,ако не друго)и Санколик по няколко капки,когато го хванат кризите.На моменти пие е чая на Hipp,но в тия жеги последните дни,предпочита вода.

# 234
  • Варна
Не мога да ви изчета, бяха напрегнати 2 седмици.
Както казах ваксини няма да слагаме, оставаме си с двете от родилния дом. Резултатът е, че педиатърката ми даде срок до 30.06 да се отпиша от нея. Сега трябва да търся и намеря педиатър във Варна, който е отворен поне за дискусия за тези пусти ваксини.
На два месеца беше 5550 гр. и 58 см. на смесено хранене е, понякога имам повече мляко, понякога много малко. Но тя нали е с  къса юздичка не се спуска да суче много, аз се цедя и и давам от бутилката, слагам капки колийф на всяко хранене, още не смея да ги спра щото става страшен рев. Има много газове, мъчат я и мисля и от това се появява зеленото ако. Спи си без проблем.
Направихме срязването на късата юздичка преди няколко дни, д-р УНГ го направи с една ножица, но като че ли още не може да си изкара напълно езика и сега ще трябва да разгледам и зъболекарите какво предлагат. Не използва дори и упойка. Но няма особено подобрение на кърменето за съжаление.
Това са новостите при нас. Поздрави.

# 235
Здравейте Мами! Връщаме се от докторката, сложиха му ваксина.  Шествалентна и ротарикс втори прием. Плака малко като го боцнаха. Аз много се притеснявах.Бързо се успокои. Казаха че мога принципно мога да го къпя. Давам му и шуслерови соли по схема три дни преди ваксината, по време на ваксината и три дни след ваксината пак от педиатърката препоръчано. Каза също сутрин мога да смесвам пробиотика и витамин д(ако на някой му е полезно). Ох само не знам как ще му меря температурата имам два термометъра единия е електронен с веществото подобно на живак и един от лидл(той не е мн точен). Махнахме лепенката от болницата и голям рев докато го успокоя:((. Следващата ваксина ще е на 30.06 ще е синфлорикс. Иначе сега е 5.750 кг и 60 см. Гръдната обиколка е 64-5 см, реагираха докторката и сестрата с ухаа🤔😁. Казаха и че е доста висок за възраста си, та може би ще е високичък момък. Ние минахме на 68 размер. 😊Чудя се дали като сменям памперса ще плаче така,нахраних го и заспа.. Сложихме му кол пач лепенка и нея ще я сменяме на 4-5 часа. Това е от нас за сега..

# 236
Аз и като сменях лепенката беше рев,все едно го колят 🙄. Сестрата каза,че е много чувствителен.Другата седмица ще го водя за първи прием на ротавирусната.
Относно пробиотика и вит.Д-аз взимах комбиниран продукт,май био баланс бейби беше.Сега обаче минах само на вит.Д.Килограмите му станаха 6 😳,само на кърма.

# 237
Здравейте, преди два дни водих бебчето за първа ваксина при педиатъра. На бебчето на рамото се образува нещо като подутина, а отгоре има леко синичко и червеничко. Мислех си, че това е от ваксината в родилното, но педиатърката каза, че тя е на лявата ръка. Съответно тя категоризира тази подутина като хемангиом. Каза, да изчакаме с шествалентната ваксина и сложи само първа доза ротарикс.
Въпреки, че ми каза да не се притесняваме и препоръча специалист, аз доста се спекох. Разглеждах изображения в интернет и не прилича точно на такова, но скоро ни предстои консултация със специалист. Май не трябваше да гледам.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем?

А Вие как подхождате с разходките? По колко време прекарвате навън през деня? Като бяхме на гости на родителите на мъжа ми, майка му направи коментар, че сме оставали с малката до много късно навън. Ама тя си беше спокойна, беше топло, не виждам проблем в това.

# 238
Днес Боян става на 2м и му дадоха 1вата доза Ротарикс. Какви странични ефекти да очаквам? За сега ми се струва, че е сънлив. Вече е 5,100кг - 55см. Все още е на смесено хранене. На 11.06 ще му бият следващата ваксина.
Позволихме си 2-3 пъти да го извеждаме за по-дълго време, включително да ходим на гости при родителите на мъжа ми за целия ден и въобще не му се отразява добре. Като се приберем вкъщи е страшно изнервен и ревлив. И вече не го извеждаме за повече от 1-2 часа макс. Ще дойде и времето, когато ще можем да си позволим по-дълги разходки. Simple Smile

# 239
Странични ефекти от ротавирусната може да има в памперса евентуално.На мен педиатърката всеки път ми казва да го къпя или не, да очаквам ли Т или не след ваксини,за ротата не ми е споменавала нищо

Общи условия

Активация на акаунт