Мартенчета 2020

• 24 357
  • 786
  •   1
Отговори
# 240
И на мен за ротарикс нищо не ми спомена предния път. Този път беше втория прием и с шествалентната е много сънлив, за сега няма температура. Иначе предния път с ротарикс нямаше нежелани реакции. Аз последните дни не го извежда, има още колики и беше кисел а и ние живеем около морето и е постоянно ветровито, та реших да го пазя около ваксината.

# 241
  • Русе
Момичета, вашите бебета мятат ли се нощем? Мария спи спокойно около час след хранене, след което започва да мята ръце и крака и да се напъва. Така е до сутринта докато не се събуди и не се изака. Само на кърма е и знам, че не са колики. Някой ако има опит, ще се радвам да сподели дали ще премине някога това Simple Smile

Освен това, не иска да стои в количката. Ако е будна, започва да плаче още с поставянето. Ако спи и не се събуди при преместването, може да спи и 2 часа в нея, но будна не иска.

# 242
Пробвали ли сте да оставите мъничето да спи по корем? При нас помага за спокоен сън, не може да се вихри.Но нощно време спи до мен, също се кърмим, поне 3 пъти нощем като примрънка давам.
А за разходките предполагам знаете алтернативите на количката - шал, раница след като порасне до 70см.По-голямото ми момче не щеше да види количка до 7м възраст и само с шала го носех, вътре си спи спокойно гушнат и ни беше удобно и на двамата

# 243
  • Русе
Опитвала съм по корем преди време, но се събуждаше. Ще опитам пак, също спи до мен в леглото.

Иначе имаме слинг, слагала съм я вкъщи няколко пъти. Явно ще ги използваме по-активно вече.

# 244
Моето момче също се мята по цяла нощ. Педиатъра каза че са колики. По корем не иска да спи. Разплаква се.

# 245
Момичета, вашите бебета мятат ли се нощем? Мария спи спокойно около час след хранене, след което започва да мята ръце и крака и да се напъва. Така е до сутринта докато не се събуди и не се изака. Само на кърма е и знам, че не са колики. Някой ако има опит, ще се радвам да сподели дали ще премине някога това Simple Smile

Освен това, не иска да стои в количката. Ако е будна, започва да плаче още с поставянето. Ако спи и не се събуди при преместването, може да спи и 2 часа в нея, но будна не иска.

На колко седмици е детенцето ти? Simple Smile
Не е нужно детето да плаче и да се превива.Тези напъвания са заради колики. И нашия го прави особено след хранене, и задължително част от млякото си излиза от там, от където е влязло. Animal Hear No Evil

Боян го лягам по корем през деня само и единствено, когато мога да го наблюдавам. Твърде малки са и не е препоръчително да стоят дълго време по коремче още повече, че все още не могат сами да се обръщат.

Децата много се отпускат и успокояват, когато са им прибрани ръцете. Изпробвахме метода и с нашето човече. След храненето в 00ч го повивам с една тънка пеленка, но крачетата му са свободни. Прибирам само ръчичките. Спи спокойно дълго време. Simple Smile

При нас коликите уж бяха отшумели и от 3 дена се завърнаха с пълна сила.. Днес взех от ДМ компрес с гроздови семки, който се затопля в микровълнова фурна/фурна и се поставя на коремчето. Успокои го. Simple Smile

# 246
  • София
Как ги носите тези бебета в слинг/шал? Моето е вече 7 кг, едва го вдигам, а какво остава да го разнасям с подобно пособие? Количката е в пъти по-удобна, слагам го, спи си, мога и да си пазарувам, без да мъкна тежки чанти...
Ох, сега звънях на педиатъра да питам кога ще слагаме втората ваксина, защото сме сложили само 6-валентната, каза ми - след 1 месец, ще сложим 2 наведнъж. Някой с подобна схема? Да се притеснявам ли?
Питах за ротавирусната, щял да я поръча и да ми се обади... Ще я сложим този месец.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 16:54 от РРР

# 247
  • Русе
MayaBo, на 2 месеца и 1 седмица е. Аз все си мисля, че не са колики, защото тя не е имала почти никакви, а това започна почти след прибирането от болницата. Силно се надявам да спре в някакъв момент. Тя спи, но ние с баща й не съвсем Grinning

# 248
PPP , със шала хубаво вързан не се усеща тежест, никакво натоварване, от тая гледна точка е удобен.Но за пазар и носене на багаж си е хубаво с количка,мда.
Сега аз като имам 11кг 2годишен - на по-дълги разходки той ми е на гръб в раница, и бутам количка.Не тежи

# 249
  • Варна
MayaBo, на 2 месеца и 1 седмица е. Аз все си мисля, че не са колики, защото тя не е имала почти никакви, а това започна почти след прибирането от болницата. Силно се надявам да спре в някакъв момент. Тя спи, но ние с баща й не съвсем Grinning
Това също е колики, преди години ми го каза лекаря на голямата ми дъщеря. И сега при малката е по същия начин, няма рев и присвиване, а постоянно напъване и пръцкане. Давам еспумизан и от няколко дни био баланс бейби, като че ли понамалява вече. Тя е на 2 м 15 дни. Не се сещам кога спря, но мисля до края на третия месец ще отмине.

# 250
След десетина дни моето момче става на три месеца. Имам чуството че коликите се усилиха.Гласчето му се промени и плаче още по силно. Мислехме да го водим на гастро. Чета за непоносимост към лактаза, някой сблъсквал ли се е да сподели за симптоми

# 251
Момичета,коремите ви прибраха ли се моят още си стой след операцията,а вече ще станем на 3 месеца онзи ден си купих колан-бикини някоя от вас ползвала ли е такова нещо и ако да моля да сподели по колко време се стои с него.А също и килограмите ми не са мръднали...

# 252
koko_hello Боян е на смесено хранене и е на 2м и 4 дена. Коликите му почти бяха отшумели, но аз ядох череши 2 последователни дена и направо стана Ад.. Завърнаха се с адска сила. Постоянно превиване, усукване, газове и рев. Каталяса горкото да плаче. Да не говорим, че каквото хапнеше и го повръщаше. Педиатърката ни каза да минем за известно време само на безлактозно АМ докато му се успокои коремчето. Имаше положителен резултат още след първото хранене! До колкото знам ако едно дете има проблем с лактозата то той ще се прояви още в родилния дом. Simple Smile

dooo Аз съм секцио и си имам корем. Дори качих допълнително кг . :/ Като бях бременна бях по-слаба. Мен така хубаво ме ''успокояват'', че скоро няма да ми се прибере корема - ''секциото по-бавно се възстановявали''. И все пак не е толкова голям, колкото беше след раждането, но си го има. Simple Smile Аз си купих стягащо бельо от ЛИДЛ и си ходя с тях като съм вкъщи. Отделно си поръчах колан, но не е пристигнал все още.

# 253
аз нямам никакъв корем отдавна, даже и след родилното не можеше да се каже, че съм била бременна ... само на пипане коремът ми беше мек тогава и разбира се си имах превръзка на разреза ...
нашият мъник започна да протяга ръце и да се опитва да хваща неща, които му показваме

# 254
И моят корем се е прибрал, в никакъв случей формата му не е същата обаче.С килата съм на 8 + от стандартните ми без да съм бременна, харесвам се така.
Момичета, сменихте ли размера на 3ка пелени вече?От днес му слагам такива, че вече с 2ката редовно е с мокри дрешки

Общи условия

Активация на акаунт