Мартенчета 2020

• 24 416
  • 786
  •   1
Отговори
# 270
Привет на всички!!Нова съм в групата.Имам момченце на месец и половина почти.Искам да попитам вашите бебенца забелязали ли сте да правят следното:1-2 минути след като привидно заспат или се унасят да правят нещо като тик или спазъм и да се свият(главата към краката и краката към главата рязко и да проплаче много за секунда)веднъж само,след което да продължат да си спят или да се унасят?Предимно се случва,когато заспи в мен и го прави рядко,но не знам дали е нормално.(Мисля,че ако бяха колики,нямаше да се проявява и то единично като заспива)Благодаря предварително.

Да нормално е. Моя дивак прави така изведнъжж.. Даже и многи често се стряска но виждам че е от колики. Имаме доста силни колики ние и не е нужно детето да се къса от рев. Моето дете 1 път не е изревало от тях. Плаче само като е гладен, но за сметка на това се напъва много и прави тези тикове за които говориш. Толкова много се напъва че херния направи. Така чее да те успокоя, нормално е.

# 271
  • Варна
Еха, колко сте писали ❤️ отне ми половин час да наваксам 💜
Имам въпрос..
Вие все още ли давате капки вит Д на бебоците?
И друго..
Няколко дни Преди ваксинация карат ли ви да приемате витамин Ц и калциев глюконат с цел подготовка и засилване на организма?
На нас ни го предписаха, обаче съм доста озадачена за тоя калции. Чета доста противоречиви мнения
Давам био баланс бейби, той е с вит. Д.
Давах на малката 5 дни по една ампула вит. Ц и 3*1 мл калциев глюконат, защото  ми се стори, че има повече секрети в носа. На каката съм давала доста от този сироп, не мисля че вреди, но незнам и доколко помага Simple Smile

# 272
Към Момичетата родили секцио как премахвате косъмчетата около разреза? Като цяло как се чувствате? Правите ли вече някакви упражнения?

# 273
Момичета със следния казус съм... Давам на бебчо пробьотик биогая и до скоро давах лефакс за коликите. Храня го с Фризолак 1 и ми акаше по 1 път на ден, обаче го усещах чее се запича и си мислих че е от лефакса.. Правя 120мл мляко и първите 60мл няма проблем ама на следващите... Голяма мъка храним се по 1 час... Къде ги изяде къде не.. Викам си тежко му е на детето... Но след 30 мин ми иска още 30 допълнително и такаа времето на хранене става 1ч 30 мин с голямо пънене, връщане, все еднооо самата храна стигне ли коремчето и го дразни.. Спрях лефакса и останах само на пробьотика амиии голямо запичане стана! На 3 дни веднъж ака... Или всеки денн с моя помощ с термометър и казвам запек, защото излиза на барабонки или като глина дори не оставя следа на памперса... Въпроса ми е...възможно ли е това всъщност да е била през цялото време някаква непоносимост към храната. Коликите знам, че са на периоди, на спазмии, а то милото голямо мънкане пъшкане.. Постоянно.... Просто сякаш го усещм че му дразне коремчето въпреки че си я хапва... Даже навън ли сме предпочитам да съм вкъщи като наближи момента за хранене, защото не е спокоен, става раздразнителен, а попринцип е много спокойно дете!

# 274
Към Момичетата родили секцио как премахвате косъмчетата около разреза? Като цяло как се чувствате? Правите ли вече някакви упражнения?
Аз бях секцио за радост нямам окосмяване чак до разреза,но не мисля,че е проблем леко и внимателно да си ги премахнеш на колко време ти е секциото..Аз днес правя 3 месеца,впера започнах леки упражнения,а преди дни опитах и да танцувам но усетих,че вътршните ми шевове някакви опъват,получих дисконфорт и спрях..Иначе се чувствам добре но движение и време си трябва.

# 275
Здравейте мами и аз ви следя в групата, 🙂 но не съм много активна, имам момче на 2 месеца и 2 седмици и напоследък много лигави, вашите бебоци започнаха ли да лигават?

# 276
Здравейте мами и аз ви следя в групата, 🙂 но не съм много активна, имам момче на 2 месеца и 2 седмици и напоследък много лигави, вашите бебоци започнаха ли да лигават?

Здравейте, моето момче е така, освен лигавенето си смуче и ръката. Педиатърката, каза че започват да функционират слюнченте жлези и е нормално

# 277
Аз бях секцио за радост нямам окосмяване чак до разреза,но не мисля,че е проблем леко и внимателно да си ги премахнеш на колко време ти е секциото..Аз днес правя 3 месеца,впера започнах леки упражнения,а преди дни опитах и да танцувам но усетих,че вътршните ми шевове някакви опъват,получих дисконфорт и спрях..Иначе се чувствам добре но движение и време си трябва.
И аз на 2.06 ще станат три месеца. 😋Те не са много но ги има и се опитвам внимателно да ги махна.

# 278
  • Русе

Аз ги махам с епилатор още месец след раждането. Като цяло имам желание за упражнения, но засега нямам много време, а и с цялото недоспиване не знам как ще ми се отрази. Общо взето гледам да се движа повече като излизаме на разходка.

# 279
Привет на всички!!Нова съм в групата.Имам момченце на месец и половина почти.Искам да попитам вашите бебенца забелязали ли сте да правят следното:1-2 минути след като привидно заспат или се унасят да правят нещо като тик или спазъм и да се свият(главата към краката и краката към главата рязко и да проплаче много за секунда)веднъж само,след което да продължат да си спят или да се унасят?Предимно се случва,когато заспи в мен и го прави рядко,но не знам дали е нормално.(Мисля,че ако бяха колики,нямаше да се проявява и то единично като заспива)Благодаря предварително.

Малката вечер само прави нещо подобно. Уж заспива и изведнъж си мести главата само че назад и много силно проплаква или изписква. Някой път го прави веднъж, някой път по няколко пъти. Забелязала съм, че като прави така много и се спи, ама не може сама и трябва да и помагам да се унесе и да заспи. Иначе през деня сама си заспива. Не знам защо само вечер е така.

# 280

Здравейте, моето момче е така, освен лигавенето си смуче и ръката. Педиатърката, каза че започват да функционират слюнченте жлези и е нормално

Наблюдавам същото и при моя мъник (2+), а днес забелязах и първите бели точици зъбленца на горна челюст...
Изненадана съм.. Не е ли малко рано?

# 281
Здравейте, при нас също се появи плюнчене и от няколко дни яко смучене на ръката Grinning  Бебка е на 2 месеца и 2 седмици. Последните  15-ина дни започна доста активно да гука, като сега се опитва да имитира звуците, които й издавам. Понякога, обаче, се ентусиазира твърде много и започва да хълца.

# 282
  • Русе
Рано е според мен за зъби. Пробва ли дали драскат?

И ние имаме голям проблем с юмруците, защото тя така й не пожела да цока биберон. Съответно сега като я сложа в количката или в люлката се започва много настървено смучене на юмручето и не може да се отпусне и да заспи. Имате ли някакви идеи как да я отучем?

# 283
Смуче юмруци, с едната ръка хваща другата и бута в устата.Май не може да се 'отучи' , това си е опознаване и ново умение.Аз от днес давам гризалки, силиконови и удобни за малката ръчичка.Използва ги точно по предназначение.Помагам разбира се, давам му я директно в юмручето да си я стисне.Сам посяга, но не хваща всеки път.
За приспиване давам гърда, или гушкам,люшкам,галя по челце и главичка, иначе са трепети, сепване, размах и съответно се изнервя..

# 284
Аз съм чела някъде, че смученето на юмруче е нещо от рода на вродените рефлекси и бебчето само ще спре да го прави, когато ръчичката стане достатъчно голяма, за да се побира в устата... За разлика от смученето на пръст, което си е проблем 😏 Нашия бебок също се плюнчи, лапа ръка, биберон... Но нищо не иска да хваща още освен пръста ми.

Общи условия

Активация на акаунт