Мартенчета 2020

• 24 435
  • 786
  •   1
Отговори
# 315
Казах, че ще пиша след пазара - Ами взех чадърче от джъмбото - универсална закопчалка /затяга се и се разхлабва,не е щипка/, има цветове и го взех за 10лв.Стои стабилно на вятър.
Това е на пръв поглед де, може и калпаво да се окаже след няколко разходки Grinning

# 316
Здравейте, майчета. По колко спят вашите бебчета? Малко съм в шок че моето бебе спи по 8-10 часа през нощта Без да се събужда, и чак почвам да се притеснявам. Вчера я храних в 19:00, заспа към 21:00 и оттогава спи непробудно. Имам ли повод за притеснение според вас?
Никакъв повод за притеснения няма, смятам аз. Категорично бебето се буди и плаче когато е гладно. Нормално е пораствайки да удължават нощния сън за сметка на дневния

# 317
Момипета, давате ли пробьотик Биогая на мъниците? Моя много трудно се изхожда не е твърдо ама не е и меко.. , и от 10 дена давам Биогая, но оъ 4 дена на сам запопна да ми ака по 2 оъти- сутрин и слетобед. Сутрин е добре на консистенция обаче слетобеда... Една вода с парчета аки... Гледам го на цвят и всичко уж нормално...ама така вече 3 4 дни.. Тааа някоя от вас дали знае или има наблюдение дали Биогаята разхлабва и дали това акане слетобеда с подобна консистенция се дължи на тях.. ?

Аз давам Биогая от два мецеца, но ака през ден
Аз давах Биогая до средата 2 месец. И нашия бебо акаше през ден с обичайната консистенция и цвят. Но тогава заради коликите му давах още милион неща и не съм сигурна кое му действаше така

# 318
Биогаята не става. Давайте ПроКомбо Бейби - има 3 милиарда бактерии, за разлика от Биогаята, където става дума за милион.
И Боян ака по 2-3 пъти и си му е нормално акото. Нещо друго даваш ли му?

# 319
Биогаята не става. Давайте ПроКомбо Бейби - има 3 милиарда бактерии, за разлика от Биогаята, където става дума за милион.
И Боян ака по 2-3 пъти и си му е нормално акото. Нещо друго даваш ли му?

Да, Абоколикен за коликите допълнително. Вчера не му дадох биогая и не ми се изака 2 пъти.. Работата я свърши днес сутринта. По-гъсто в началото и накрая едно такова воднисто с парченца ако, ако ме разбирате. Знам защото му държа крачетата сгънати за да не се напъва много много, че иммаме пъпна херния. И на памперса освен акито остават следи като желирани топченца или лека слуз и аз не мога да го определя... доколкото знам е от адаптираното млякоо.

# 320
Здравейте момичета, не съм писала отдавна, но редовно ви чета. Моето момченце е вече на 2 м 18 дни. Относно коликите, спряха малко преди да навърши два месеца. Разликата бе поразителна, за пръв път го виждах така спокоен, тих и усмихнат. Освен това започна да си спи спокойно през нощта. Обикновено заспива около 21ч30 - 22ч00 и се събужда към 7ч00 сутринта. Спим си двамата и през нощта веднъж-дваж се размърдва, давам му гърда без да ставаме, нито светвам лампа и си продължаваме да си спим. Много е добре положението със съня, да чукам на дърво. Вече рядко го чувам да плаче така, както беше първия месец и нещо. Чак сега си давам сметка, че това са били коликите и именно тяхната липса сега предизвика тази промяна в беб - да е спокоен и в добро настроение почти през цялото време. Защото аз реално преди това не знаех дали да квалифицирам пронизителния плач с колики, мислех си > Ами просто бебето е гладно и страда от това. Но сега виждам, че дори като е гладен, той просто почва да си примрънква, а не да се дере, както бе преди. Единствено вечер преди да заспи, когато го храня има малко истерия: в един момент почва да нервничи яко и да блъска гърдата или шишето. Но това за мен е на 100% умората. Изморен е и нервничи. Тъй като наблюдавах, че когато започне да прави така, аз веднага си го слагам на спалнята и си лягам до него и го кърмя така в легнало положение - цоква точно няколко пъти и сам си спира, гуши се в гърдата и заспива. Освен това четох и в специализирана литература, че един от най-големите дразнители за малките деца е умората. Те просто имат нужда от нашата помощ да се успокоят и заспят и е добре да идентифицираме тези моменти.
Аз имам друг въпрос - горе долу откак спряха коликите започна едно разреждане на храненията. Просто сякаш апетитът му утихна, което не ме притесни, тъй като той в момента е 6,5 кг, а се роди 4,350 кг. Освен това го виждам колко е спокоен, усмихнат и енергичен. Но въпросът ми е свързан с изхожданията по голяма нужда. Аз не ползвам и никога не съм ползвала капки или продукти против колики или пък пробиотици. Но от 2-3-4 изхождания на ден през първите месец и половина, изведнъж започнаха да се разреждат изхожданията до едно на 3 дни. Не е проблем и това, но количеството на изхождането му е толкова голямо, че прелива извън целия памперс (номер 3 са памперсите ни) и направо се налага да си го изкъпя, защото целия се изцапва докато му съблека изцапаното боди. Консистенцията е предимно водниста с парченца. Чудя се чак как е възможно да успява да има такъв голям "резервоар", където да складира цялото това количество през тези 3 дни на никакво изхождане. Смятате ли, че това е нормално и при вас така ли е ? Защото ако не, то се чудя има ли начини, с които да му помагам да се изхожда по на често, но в по-малки количества. Тоест да си освобождава коремчето по-често, а не толкова дълго да държи в себе си отпадъците.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 16:18 от anaestetic

# 321
Здравейте момичета, не съм писала отдавна, но редовно ви чета. Моето момченце е вече на 2 м 18 дни. Относно коликите, спряха малко преди да навърши два месеца. Разликата бе поразителна, за пръв път го виждах така спокоен, тих и усмихнат. Освен това започна да си спи спокойно през нощта. Обикновено заспива около 21ч30 - 22ч00 и се събужда към 7ч00 сутринта. Спим си двамата и през нощта веднъж-дваж се размърдва, давам му гърда без да ставаме, нито светвам лампа и си продължаваме да си спим. Много е добре положението със съня, да чукам на дърво. Вече рядко го чувам да плаче така, както беше първия месец и нещо. Чак сега си давам сметка, че това са били коликите и именно тяхната липса сега предизвика тази промяна в беб - да е спокоен и в добро настроение почти през цялото време. Защото аз реално преди това не знаех дали да квалифицирам пронизителния плач с колики, мислех си > Ами просто бебето е гладно и страда от това. Но сега виждам, че дори като е гладен, той просто почва да си примрънква, а не да се дере, както бе преди. Единствено вечер преди да заспи, когато го храня има малко истерия: в един момент почва да нервничи яко и да блъска гърдата или шишето. Но това за мен е на 100% умората. Изморен е и нервничи. Тъй като наблюдавах, че когато започне да прави така, аз веднага си го слагам на спалнята и си лягам до него и го кърмя така в легнало положение - цоква точно няколко пъти и сам си спира, гуши се в гърдата и заспива. Освен това четох и в специализирана литература, че един от най-големите дразнители за малките деца е умората. Те просто имат нужда от нашата помощ да се успокоят и заспят и е добре да идентифицираме тези моменти.
Аз имам друг въпрос - горе долу откак спряха коликите започна едно разреждане на храненията. Просто сякаш апетитът му утихна, което не ме притесни, тъй като той в момента е 6,5 кг, а се роди 4,350 кг. Освен това го виждам колко е спокоен, усмихнат и енергичен. Но въпросът ми е свързан с изхожданията по голяма нужда. Аз не ползвам и никога не съм ползвала капки или продукти против колики или пък пробиотици. Но от 2-3-4 изхождания на ден през първите месец и половина, изведнъж започнаха да се разреждат изхожданията до едно на 3 дни. Не е проблем и това, но количеството на изхождането му е толкова голямо, че прелива извън целия памперс (номер 3 са памперсите ни) и направо се налага да си го изкъпя, защото целия се изцапва докато му съблека изцапаното боди. Консистенцията е предимно водниста с парченца. Чудя се чак как е възможно да успява да има такъв голям "резервоар", където да складира цялото това количество през тези 3 дни на никакво изхождане. Смятате ли, че това е нормално и при вас така ли е ? Защото ако не, то се чудя има ли начини, с които да му помагам да се изхожда по на често, но в по-малки количества. Тоест да си освобождава коремчето по-често, а не толкова дълго да държи в себе си отпадъците.
anaestetic, при нас положението с акането е същото. Въпреки че сега като спрях всички лекарства за коликите, бебо започна да прави голямата работа по-често - понякога 1, понякога 2 пъти на ден. И аз се филмирах, че са му мързеливи червата... Говорих с педиатъра дали не трябва да му правя някакъв масаж, че да се изхожда по-често. Тя каза, че е нормално това и чак като се напълни дебелото черво дава сигнал на мозъка за празнене. А то се пълни бавно, защото бебето усвоява добре храната. Та само си подготвям  мивката преди да разтворя памперса 😜

# 322
в петък вечерта Валери заспа малко преди 22:30 (яде в 22) и стана в 6:15 сутринта, в събота вечерта яденето и заспиването бяха по същото време, но с събуди в 5 ... така се измести и часън на хранене и тази вечер яде в 21, заспа в 22 и малко се съмнявам да спи до 5

# 323

Здравей! Нашия педиарър ни посъветва, когато го усетя да се напъва за акане и видя, че му е трудно да използвам глицеринови свещички за бебчета. Няма как да се прекали с тях. Слагаш 1 свещичка до 4 часа не се ли изходи можеш още една, ноо още с първана до 2 3 мин ще стане работтата. Бях го попитала, дали няма да станат така наречените лениви черва, както повечето твърдят, но тези свещички били различни  от така наречената клизма, за това, това е най-безопасният начин по който можеш да го изходиш поне 1 път на ден, предимно вечер за да е спокоен. 🤗

# 324
Добро утро,
днес ще слагат първата боцкаща ваксина на Боян и ми е притеснено. Стискайте ни палци! Sad

# 325
Добро утро,
днес ще слагат първата боцкаща ваксина на Боян и ми е притеснено. Стискайте ни палци! Sad
Аз избирам две боцкания на едно ходене, по-малко мъка за двама ни, че много ми е мъчно да държа крачето и той да се дере
Взимам кулпач за кабинета веднага да лепне сестрата.Вкъщи вечерта си поспа повече,дадох две вечери Панадол еднократно и забравихме
Стискаме ви палчета
Следващата ни консултация е началото на юли.След което смятам да сменя бебешкия кош със седалка на количката, да повдигам шезлонги, столчета.. и постепенно  започваме и пюрета след това.

# 326
Нашата педиатърка пък изобщо не ни дава възможност за избор. Първият път му сложи 2 ваксини, в двете крачета. За следващата консултация каза, че ще е само една ваксина.
Със захранване няма до бързам, мисля да е на 5 или 6 навършени месеца.

# 327
И на нас не са ни дали право на избор. Предния път му даде Ротарикс, сега боцкане и каза, че на следващото ходене ще даде другата Ротарикс и пак боцкане Sad Още в кабинета му дадохме панадол и след инжекцията веднага лепнаха кулпач. Спокоен е, добре си хапна след имунизацията. Надявам се следващите 48 часа да са мирни и тихи. 
Момичета, вашите бебчета какво количество изяждат през 2я месец? Знам, че е различно в началото, средата и края. В началото на 2м Боян изяждаше около 90-100мл на хранене, а вече е 120-150мл. Хапва си различно. Simple Smile В началото много се притеснявах като не изяжда ''колкото трябва'' на хранене.

# 328
Моето бебе яде 120 ml. В началото на втория месец се е случвало и по 150 да яде, но после отново 120. Когато имаше повече колики, изяждаше и по 90мл.  Нормално е да си ядат различно, ние също не ядем едно и също количество на всяко хранене.
Днес боцкаха малката с първи прием от шествалентната ваксина, малко забавихме поради разни причини. Дадох панадол, като се прибрахме вкъщи, за сега нямам достатъчно наблюдения откъм поведението й.

# 329
  • София
Ние ядем вече 150-180 мл, а понякога и 210. Но ние сме си едрички де - 7,200 кг. Колкото повече хапне, толкова по-дълго спи.

Общи условия

Активация на акаунт