Мартенчета 2020

• 24 440
  • 786
  •   1
Отговори
# 330
от вторник давам по 150 мл (тогава стана на 3 месеца) на 3 часа и половина ... 5 дни пропусна нощното хранене, но снощи пак се събуди към 3 ...
вечер последно яде 9 - 9:30, но си заспива в 10
количеството мляко не се отрази на съня, през деня ми е като часовник - по 30 мин след хранене и почти никога не заспива веднага след като е ял.
на 16ти сме на втора ваксина, ще сложат и ротавирусната първи прием

# 331
Ние също се храним на 3часа и половина ,понякога и 4 ,но рядко. По 170 мл. яде ,на 3++ е . Нощното хранене го пропуска вече 2ра седмица. Като заспива в 19:30 - 20:00 и се събужда в 6. Но го храня в просъница към 22ч. Имаме голям проблем с количката ... не иска да седи в нея. Събуди ли се и се почва едно мрънкане .И разходките са много тегави :/

# 332
Аз кърмя на поискване, тъй че не мога да съм полезна с ориентир за време и количество.
За разходките - те бебенцата са големички вече и искат разнообразие, да гледкат като са будни, пък по коремче..
Аз моето момче, 3+ ,като е будно навън в количката си го обръщам по корем /ако сме на площадка спрели/ или го държа на една ръка по корем /така ми е най-удобно докато се разправям с тодлъра/
Както писах вече, след като навърши 4 сменям коша със седалка, за да му е по-комфортно

# 333
Боян е на 2м и 20 дена. Все още се храни на 3 часа. Много рядко се случва да яде на 3,5-4 часа и то е в случаите, когато спи или си играе. Днес го изтеглиха и е 5,600кг. По формулата - храна спрямо кг излиза, че трябва да изяжда по 800мл мляко за деня и като се замисля в добрите дни, когато всичко минава по план, си ги изяжда. Simple Smile След храненето към 21-22ч заспива и към 23-00ч му давам в просъница. Забелязах, че ако не си е изял нужното количество през деня се събужда към 4 - 4:30ч и цоква 50-70мл, а ако е хапвал доволно си се събужда след 6ч, дори се е случвало и в 7ч. Сам си махна храненето в 00ч още като стана на 1 месец.

И ние имахме един ревлив период в количката, но преди седмица му сложих висяща играчка и се заплесва по нея. Все още се опитвам да го науча да цока биберон вместо ръчичка, но изглежда, че юмручетата му се ослаждат повече. Grinning

# 334
И ние от вторник сме на 150 мл - 6 хранения. Все още рядко ги изяжда, даже има по някое хранене през деня, дето се отказва на 70-80 мл. Притеснява ме обаче, че малко понамали пишкането, особено след хранене с кърма. Някой в сходна ситуация?

# 335
  • София
И ние имаме същия проблем с количката, спи 15 мин и почва рев, трябва да се носим. Имаме опция за повдигане на гръбчето и седяща позиция, но пак не му харесва, а и не е устойчив, кандилка се насам-натам. Обмислям дали да не мъкна кенгуру с мен, та да не го нося на ръце.
Толкова е възхитен от ръцете си, яде ги по всякъв начин, направи си 2 смучки и е като белязан, а дясната я размахва все едно вее знаме, много е смешен, в същото време с възхита си гледа юмрука. Simple Smile

# 336
  • Варна
И ние от вторник сме на 150 мл - 6 хранения. Все още рядко ги изяжда, даже има по някое хранене през деня, дето се отказва на 70-80 мл. Притеснява ме обаче, че малко понамали пишкането, особено след хранене с кърма. Някой в сходна ситуация?
И аз забелязвам, че когато е повече на кърма памперсите са по сухи. От няколко дни не се буди през нощта и сутрин не е много пълен памперса. Предполагам, че спи дълбоко и не пишка през това време.

Момичета вашите бебчета държат ли вече главичката стабилно? Моята госпожица още доста я клатушка, едва от няколко дни я изправя като е по коремче. На 3 м е.

# 337
Момичета, кога мислите да започнете да захранвате бебчетата. Ние сме на АМ и чувам различни неща.. Ту след 4ти ту след 6ти,но повечето ми казват че по рано захранените бебчета нямали проблеми с коремчетата.

# 338
аз ще дам прясно изцеден сок от ябълка към края на месеца (на 9ти стана на 3 месеца) и към края на юли или като навърши 5 месеца - картофено пюре)
Момичета, минаха ли ви вторите прегледи при ортопед? Аз днес звънях за час, разочаровах се, че не може с направление, защото ехографът трябвало да се плаща ... та ми стана интересно защо ще преглеждат с ехограф

# 339
аз ще дам прясно изцеден сок от ябълка към края на месеца (на 9ти стана на 3 месеца) и към края на юли или като навърши 5 месеца - картофено пюре)
Момичета, минаха ли ви вторите прегледи при ортопед? Аз днес звънях за час, разочаровах се, че не може с направление, защото ехографът трябвало да се плаща ... та ми стана интересно защо ще преглеждат с ехограф
Все още не сме го водили на ортопед, на 3 месеца е. Педиатърката  ни даде направление, но каза, че ехографът тук се заплаща допълнително и не е включен в прегледа (Горна баня, София).

# 340
  • Русе
Ние ходихме на ортопед през втория месец. Тогава я гледаха и с ехограф, не е ставало въпрос да ходим пак.

На ехограф гледат дали тазобедрените стави са правилно разположени в ямките.

# 341
Втория преглед при ортопед не го поема касата.
Нашият ортопед ни каза да отидем в средата на петия месец за платения, ако желаем.
На количката малкия много се радва. Щом го сложим вътре и е щастлив че отива някъде. Дано и за напред да е така.

# 342
PPP, същото и при нас - изпъва си ръката като революционер нагоре в юмрук и я гледа хахахаха, голям смях.
Относно храненията - както споделих в дългия си пост ние ги разредихме много, вече почти не иска шишето (едва хапва около 300 мл АМ на денонощие). През другото време иска кърма, но често я повръща след това. Не съм се запритеснила още понеже сме с резерви - 6,800 кг., а може и зъбите вече да допринасят за липсата на апетит.
За захранването - ходя на срещи на частно с акушерка - последния път тя ми каза, че детенцето ми е големичко и тя предлага да почнем захранване през четвъртия месец и вече ми даде брошурки с първите рецепти.

# 343
Ние ходихме на ортопед в средата на 2м. При доц. Алексиев в София в частен кабинет. И прегледа и ехографа не бяха по здравна каса. Каза следващия преглед да е на около годинка - след като проходи. Тогава само ще го прегледа за плоско стъпало.

# 344

Внимавай да не направиш някоя беля със стомаха на детето, със този сок от 3тия месец.
Аз съм силно притеснена за това захранване. Всеки педиатър,асоциация,джипи,акушер имат различно виждане и нямат общо мнение.

Общи условия

Активация на акаунт