Мартенчета 2020

• 24 418
  • 786
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, дами. Вчера бяхме на консултациа  малко се притесних. Бебето ми е на 4 мецеца и 3 дни и тежи 7300. Педиатърката каза че е много. На АМ е. Яде 5 пъти на ден, 3 по 150 и последните две хранения по 120.
Вече не с иска да се вози легнл в количката. Слагам го седнал иначе няма излизане.

# 511
Здравейте, дами. Вчера бяхме на консултациа  малко се притесних. Бебето ми е на 4 мецеца и 3 дни и тежи 7300. Педиатърката каза че е много. На АМ е. Яде 5 пъти на ден, 3 по 150 и последните две хранения по 120.
Вече не с иска да се вози легнл в количката. Слагам го седнал иначе няма излизане.

Ама изобщо не се притеснявай... Миналият месец на 17ти бяхме 6.000кг а на 25ти същия месец направи 3 месеца тоест е бил на 2м и 20дни... А се роди 2.500..представи си колко качва на месец и ние сме на АМ. До преди 2 седмици едвам аз от седнало положение го вдигнах да го взема от кошарата тъй като  е до леглото ни (вечер я дърпам), а тия дни трябва да се изправя на крака защото не мога да го вдигна, което ме навежда на мисълта че е над 6.500 а сме само 3 месеца и половина.. Така чееее нищо му няма 🌹🌹🌹 според мен още малко да израстнат и стават по активни и ще спят по-малко ще изразходват повече енергия и всичко ще се нормализира 🌹 аз честно казано обичам деца които си хапват  🤩🤩🤩 и смятам че това е показател за здраво бебе., 🤩
Никоя майка според мен няма да лиши бебето си от едно ядене или от количеството само, защото според педиатъра е много... Освен ако няма здравословни причини🤞
Пък и момченцаата си вървят по едричкии и много по бързо наваксват кг.

# 512
аз честно казано обичам деца които си хапват  🤩🤩🤩 и смятам че това е показател за здраво бебе., 🤩
и причина за предрахитно състояние ...

Вчера пробвах Валери със сок ябълка+марков, но пак усети моркова и го отказа хах и аз се отказвам да давам морков, след месец може на пюре, тогава вкусът ще е различен и се надявам да му хареса ...

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 16:33 от elle.n

# 513
аз честно казано обичам деца които си хапват  🤩🤩🤩 и смятам че това е показател за здраво бебе., 🤩
и причина за придрахитно състояние ...

Вчера пробвах Валери със сок ябълка+марков, но пак усети моркова и го отказа хах и аз се отказвам да давам морков, след месец може на пюре, тогава вкусът ще е различен и се надявам да му хареса ...

Рахит ли имате предвид, не разбрах...

# 514

да, прЕдрахитно ... поправих се

# 515

Извинявам се, може ли научно обяснение моля?
Стана ми любопитно на база на какво твърдение се направи заключението, че
"децата, които си хапват са показател за здраво бебе и предрахитно състояние"

# 516

Рахита е недостиг на витамин D и Калций. Каква е връзката с теглото на бебе...

# 517
Именно, затова реших да попитам elle.n

# 518
Сестра ми е била едро дете и е проходила на 9м. Крачетата й не са издържали на тежестта и буквално са се изкривили под формата на буквата ''О''.
Може би елле има предвид нещо такова. Simple Smile

# 519
Валери върви едър, на 3 месеца и 1 седмица беше 6700гр, личната каза, че може да стане предрахитно състояние, ако продължава така и че косата отзад може да започне да пада, но тя ще е най-малкият ни проблем, ако се получи рахит.
Научно обяснение нямам. Тази случка я бях споделила още в деня на прегледа ...

# 520
За мен лично щом хапва му е добре... Болните деца и децата които имат проблем или тези след имунизации като станат раздразнителни повечето не ядат добре или отказват храна... За това се изразих така " здравите бебета си хапват". Според мен ако педиатъра се съмнява за някакво състояние би следвало да пусне нужните изследвания. Щом не го е направила значи не мисля че има нещо притеснително...
Само не мога да разбера тези бебета които се раждат едри и вървят едри какво общо имат със състоянието. Момичето може да е родило едро бебчее. Други да си наваксва като моя.. Роди се в 35та седмица края на 8мия 2.500 и явно си наваксва... Една моя приятелка роди 4.400кг бебче и проходи на 1г и 3 4 месеца... Но след като проходи се нормализираха нещата... Никой не и е говорил за рахит, болести и тн.. Друга моя приятелка на 3 месеца и половина тежеше 7кг няма да ви обяснявам на ръцете колко гривнички имаа... Като мече еее... Нищо му няма на детето... Според мен и АМ помпа много и когато храната с мляко се измести с пюренца ще се оправят нещата...
Не се притеснявайте...детето ако има рахит-недостиг на калции и витамин Д както казвате ще го има... С храна едва ли ще промените състоянието... И без това предполагам си му давате витамин Д.
Всичко което казвам е мое лично виждане и вместо да търсим кусури във всичко нека им се радваме 🤞
Едно време са ни изгледали с брашняните каши с глутена и киселите млека от месец 1+ и сме живи и здрави.

# 521

Когато вас ви боли корема.. Имате колики, газове или е подуто коремчето.. Когато всяко нещо което хапнете го повръщате в случая говоря за рефлукс.. Когато сте под напрежение, изнервени, недоспали.. Или сте болни, с температура и повръщате. Когато ви е горещо и не може да спите от горещина...
Вие ядете ли нормално??

Ем същото го има при бебчетата... Трудното хранене с коликите, когато са болни имат темп някои са раздразнителни и не хапва други темп ги събаря и спятт. Когато им е горещо си намалят храната даже и пропускат.. Когато имат проблемни стомахчета връщат храна и нее качват кг с така наречения рефлукс...
Това имах в предвид щом си хапва значи всичко е наред- според мен естественно 🤞☺️

# 522
Въпросът ми касаеше твърдението за предрахитното състояние, а не за това колко хапва детето. Колко хапва детето всяка майка си преценява сама, дали е достатъчно или не и не го коментирам въобще. Интересно ми стана как се свързва количеството храна с рахита. Щом педиатър е изказал подобно твърдение- така да бъде... мисля, че всяко дете си е индивидуално, някой имат разлика едно от друго над 2 кг, над 5 см... щом децата ни са здрави значи няма място за притеснение. Плюс това бебетата на АМ наддават много по- бързо от тези на кърма, чак ми е странно СЗО как не е направила отделна таблица за тях, те нали обичат да слагат всичко в таблици и граници..... и младата майка ошашкана още гледа таблицата и шок, детето и не се побира в нормите...

# 523
Валери върви едър, на 3 месеца и 1 седмица беше 6700гр, личната каза, че може да стане предрахитно състояние, ако продължава така и че косата отзад може да започне да пада, но тя ще е най-малкият ни проблем, ако се получи рахит.
Научно обяснение нямам. Тази случка я бях споделила още в деня на прегледа ...

Elle.n какво ти каза педиатърът за падането на косата? Иса е на същите килограми и една седмица напред. Той се роди с многооо коса и последните няколко седмици много пада, но на мен ми казаха че е нормално (заради изчистването от майчините хормони и заради позицията на спане).

# 524
Доказано е, че бебетата с наднормено тегло по-често (не задължително!!!)имат недостиг на вит Д, организма по-трудно го усвоява и е по-вероятно да развият рахит. За това педиатрите казват, че бебетата трябва да наддават до 1 кг през първите месеци. Падането на косата е напълно естествено. При начална форма на рахит освен някои други симптоми, се засилва потенето особено по главичката. Тогава и по-видимо пада косичката на тила. Но ако няма други симптоми, само това в никакъв случай не значи, че бебето има рахит

Общи условия

Активация на акаунт