Мартенчета 2020

• 24 426
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
Добре бе, момичета как носите в тая жега? Аз едвам издържам пет минути да спи върху мен моето момче, камо ли да го нося в ергото. Аз имам ергобейби омни, много е хубава, но за съжаление много ни става жега и на двамата и яко се потим...

# 496
MayaBo и аз в началото се осмотавах яко с коланите и повече време се окопчавах отколкото носех 😥 Крачетата не съм ги забелязала да почервеняват, но скоро разхлабих лепенките отвътре на колана, че бяхме минали в следващия размер
She Is Trendy аз нося рано сутрин - излизаме към 8.30 макс, че после и гол да тръгнеш не става така опасан. А за приспиване като е зор, в къщи за малко бива

# 497
Момичета кога ще започнете захранването? Нашата педиатърка ни каза да започваме от утре. (на 4 месеца+ е). Мисля да започнем с тиква понеже не запича. Вие с какво мислите да започнете?

# 498
Имаме ваксина тая седмица, имам нагласа да вдига пак Т ден два, така че засега няма да започвам захранване.Вижда ми се мъничък, още само си лежи насам-натам.
Пламъче на вас казаха ли да вдигате вече облегалката на количката?Как ще храниш?
4+ е и моя шушко
Ще започнем с морков май, бял или стандартен, а имам и сладък картоф като вариант
Редактирам - ще карам по схема зеленчуци-плодове-зърнени-месо,яйца-млечни

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 09:09 от Lolipopy™️

# 499
Моят мъник не хареса сока от морков, давах му 3 дни, на 4 напълно отказа ... днес мисля да му го смеся с ябълка, ако пак не иска вече по нататък с пюре ще го пробвам. След 2 дни става на 4 месеца, мисля да изчакам ваксината на 16ти и чак след това или направо като направи 5 месеца да дам пюре от картоф. Момичета, вие имате ли някакви схеми за захранване?

# 500
Аз лично изобщо не го мисля още захранването. Малкия е на 3++. Още 2, 2++ ще изкара на кърма и се мятаме на пюретата. Забелязвам, че и коша за новородено му е отеснял понеже е  голямо бебе, но ще чакам и за него. Няма да бързам да го сменям. С каката все нямах търпение да мина на следващо ниво - захранване, количка... Сега не бързам. Даже не се и сещам. Някакси по лежерно го давам.
Иначе имам изтеглени от групата във фейса едни схеми за захранване, ако някой ги няма мога да ги постна тук.

# 501
На Боян му е рано все още, но ще се радвам да споделиш схемите. Ще изчакам поне до 5+ м за захранването. Simple Smile Все още събирам инфо.

Момичета как мина усиления растеж на вашите дечица от 15тата седмица? Ние сме точно в 15с и като видя, че е няколко седмици ме присвива отвътре. Grinning особено като знам как преминават тея периоди при нас..

# 502
Имаме ваксина тая седмица, имам нагласа да вдига пак Т ден два, така че засега няма да започвам захранване.Вижда ми се мъничък, още само си лежи насам-натам.
Пламъче на вас казаха ли да вдигате вече облегалката на количката?Как ще храниш?
4+ е и моя шушко
Ще започнем с морков май, бял или стандартен, а имам и сладък картоф като вариант
Редактирам - ще карам по схема зеленчуци-плодове-зърнени-месо,яйца-млечни
Ами като го храним каза че може да се вдига за да свиква. Иначе педиатърката обесни така да започна с 2 лъжици и да добавям по две на ден докато стигна до 10 лъжици. Една лъжица отговаряла на 5 ml  мляко. После можело да добавя друг зеленчук. Каза примерно с тиква да започна понеже имахме силни колики до скоро и е на ам и пълнеше памперса веднъж на два дена. А картофа бил по издуваща и запичаща храна и каза по нататък да го включим. Също каза пъщърнак, сладък картоф, броколи, морков може. А другия месец ще включим кашите. 😊Нашия мъник много се обръща край на спокойствието 🤣. Ръцете постоянно са в устата ако може и двете. Сложих обиколниците навсякъде ама някак не ми е спокойно не го виждам. И на нас скоро зимния кош ще ни е тесен остава малко пространство. Иначе носи 74 номер (купих едни дрехи по дебелички 80 номер) мислейки си че ще ги носи декември.. Сега е само по боди през деня слагам от лидл бях купила няколко като потничета боди лекички.Онзи ден му топнахме крачетата във морето😊Само дето бяхме излезли в17 и на другия ден доста повръща явно му беше топло. И вече след 18 си излизаме..През деня му мокря сгъвките и личицето голяма жега е, не ползваме климатик. Не смея да ходим на плаж😬.

# 503
1 супена лъжица ли отговаря на 5 мл мляко? Аз все още не съм купила лъжичка. Иначе точно това се чудих, когато започне да яде повече пюре, с какво количество мляко трябва да се дохранва за 1 хранене, тъй като не трябва напълно да се замества хранене.
Вчера забелязах, че Валери ме гледа доката пия вода, вечерта пак гледаше мен и баща му ... ще ми е гадно, когано започне да иска да опитва нашата храна, а няма да може

# 504
Той ще гледа вас и действията, които извършвате. Едва ли ще осъзнава, че ядете и какво. Като започне да осъзнава и да му се дояжда, отдавна ще е захранен. Не го мисли. Последното нещо, от което бебетата искат да се откажат обикновено е млякото - дали кърма или АМ, все едно... да цокат там.
1 супена лъжица ли отговаря на 5 мл мляко? Аз все още не съм купила лъжичка. Иначе точно това се чудих, когато започне да яде повече пюре, с какво количество мляко трябва да се дохранва за 1 хранене, тъй като не трябва напълно да се замества хранене.
Вчера забелязах, че Валери ме гледа доката пия вода, вечерта пак гледаше мен и баща му ... ще ми е гадно, когано започне да иска да опитва нашата храна, а няма да може

# 505
MayaBo, не знаех за усиления растеж от 15-та седмица обаче....като прочетох поста преброих в коя седмица сме ние - 16-та в момента тече и трябва да споделя, че от няколко дни момченцето ми е променено. Не иска да седи в количката, а никога преди не сме имали такъв проблем. Именно заради това разходките ни станаха рядкост или са доста кратки, т.к. в крайна сметка се получава, че го нося с една ръка, а с другата бутам количката. Отделно друга промяна: сънят му стана по-труден от преди, трудно го успокоявам, изключително нервен е и не успява да се отпусне и реве та се къса. Постоянно иска да е в мен и то не как да е - а стъпил с ходилцата си върху корема ми и гордо изпънал се прав като пружина. И другото занимание, което го прави щастлив е да го хвана за двете ръчички и той се набира и аз го издърпвам от легнал към седнал. Доста се постреснах тези последни дни - би ли споделила какво знаеш за този период?

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 13:34 от anaestetic

# 506
......И другото занимание, което го прави щастлив е да го хвана за двете ръчички и той се набира и аз го издърпвам от легнал към седнал. Доста се постреснах тези последни дни - би ли споделила какво знаеш за този период?
Не съм MayaBo, но ще си кажа Grinning
Това е много полезно упражнение- подготовка за сядането и е супер, че му харесва Hands Ok Hand бих добавила само, да не го издърпвате вие а по- скоро да го оставяте той сам да се набира.
Аз сравнявам този период е нещо като нашето ПМС Simple Smile , просто приеми че ще бъде малко по- крив една седмица и не му се впрягай толкоз. Като му мине пак ще си е същия.
И аз луднах тея дни. Малката почти спря да яде в тея жеги. Направо се измъчих да го мисля и чопля. Тя и без това изостава с теглото, много се притесних. Днес е по- хладно и проявява по- усилен интерес към храната. Та, всичко е периоди и всичко отминава, понякога се вторачвам прекалено много и като отмине съжалявам, че съм си причинила такъв стрес за нищо Simple Smile

# 507
Аз чета че тази фаза 14-17 седмица е свързана с развитието на мозъка и сега бебоците се учат на “последователност, събития и фокусиране на две действия”, имам една апликация Wonder Weeks, много е полезна и за сега са ни пасвали нещата. Уменията на който се учат в този са по сложни за тях - да се обърнат след вас и да ви търсят. Ще постна скийншотове долу, ако ви е интересно ще го правя и за напред!

Бихте ли ме добавили във Facebook групата? На кого мога да пиша? Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 10:23 от Ciandrella

# 508
anaestetic Постнали са вече инфо за периода Hands V
Боян прави същите неща. Днес докато беше на леглото се обърна към мен, за да ме гледа. Grinning Направо се шашнах.
От вчера си има активна гимнастика и толкова й се радва! 1 час си игра и после едвам го приспах. Пръщеше от ентусиазъм. Sweat Smile
Като му се доспи става страшно, започва се едно сумтене, мятане, тръшкане, търкане на очичките и мрънкане Grinning С мъжа ми се шегуваме, че ще викаме екзорсист.Laughing  От 2 дена и апетита пострада. От 170-180 падна на 120-130мл, но вече не се шашкам, защото знам, че е период, както е написала Kristaline .
Не знам вашите деца как се хранят, но моето само си направи режима. Така, както се хранеше по 6 пъти на ден по 130-140мл, рязко една събота започна да яде по 170-180мл по 4 пъти на ден. :/ Последното му хранене е между 19-20ч зависи колко часа ще се събуди сутринта. Опитвах да му давам в просъница, но не иска! Утре сме на консултация и имунизации, и ще попитам педиатърката дали това е нормално. Confused

Ето я групата: https://www.facebook.com/groups/501267190678353 Просто се присъедини и админ ще те одобри. Simple Smile

# 509
Момичета бебока е на 3ми 2сед и от няколко дена изведнъжжж ей така в количката го гледам милото как дига краката и същевременно рамената и главичката се отлепват от матрачето.. Иска се надига милото и се замислих дали и другите двигателни функции ей така изведнъж ще се появят като например хващане то на предмети сам (давам му играчка държи я за 20 30 сек и до там) или завъртането от гръб по корем( а той изобщо не обича по корем). Виждам че от скоро като е по гръб прехвърля едното краче над другото ама милото не знае къде да я дяне тая ръка.. пречи му.  Опитвам се да привлича вниманието му като е в настроение с играчки 1 2 на много да не се обърка с цел да се развием заедно така да кажа.. Ама гледам че май те си усещат и сами се учат... Вашите бебчета започнаха ли да хващат, да се надигат или да се обръщатт🙄❤️

Общи условия

Активация на акаунт