Мартенчета 2020

• 24 342
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
Много е хубава първата схема, браво elle , че ни носиш интересни неща.
Динята и пъпеша са тъкмо в сезон, и аз обмислях да давам да опитва следващия месец като почна с плодове.Авокадо също,заради консистенцията и полезностите му.
Аз като ориентир имам записано какво съм давала първите 4 месеца от захранването на баткото ни.Ще се водя от там

# 601
Пффф.... царевица на 4-6 месеца? И аз подлагам на съмнение. Друго, за което се сещам е, че докато бях бременна имах адски много киселини и затова динята беше категорично забранена в моя случай, като дразнещ стомаха плод. И аз не мога да обясня защо, при положение, че е вода, но наистина имаше подобрение, когато спрях да я ям. За фурмите и сливите също се съмнявам, особено фурмите с огромното си съдържание на захар... То за захранването май, колкото бебета, толкова и схеми...

# 602
предполагам динята ще е на сок или ще се дава парченце да се смуче ...
а царевицата под формата на каша, а не буквално зрънца ...
сливите със сигурност са от първите пюрета, действат разхлабващо и точно заради това е хубаво да се въведат сравнително рано
схемите от гризалче ми се струват по-добри от другата
Lolipopy™, ще споделиш ли записките си?

# 603
Ясно динята на сок, а царевицата пюрирана, естествено.. изразих съмнения въобще дали са подходящи, а не под каква форма. Царевицата е доста специфична храна, раздува, образува газове, ферментира и тнт... Разсъждавам си просто на глас де, мои си съображения. Забелязвам, че стане ли въпрос за захранване всички настръхват. Дано успевм да си бъдем полезни с опит и обмяна на мнения.  При всички положения аз ще направя основно проучване доколкото мога, че и в двата рода стомасите са слабо място.
Наистина ще е полезно да се споделят вече изпитани схеми, особено дали детенцето има фамилна обремененост откъм стомашни проблеми. Simple Smile само предлагам Simple Smile

# 604
Нямаме фамилна обремененост и от двете страни, затова съм въвеждала смело, по 3-4 дена храните.Също така кърмих дълго време, момчето си обичаше да цока денонощно и баавно бавно замествахме хранения.Първо се получи със следобедното, с плодови каши.
Ето качвам една снимка от екрана на компютъра, толкова си мога Joy
Скрит текст:
След 7м реално започнах да взимам кухня /има меню 6-10м/ в някои от дните, иначе съм давала купени пюрета, различни марки, английските Ella's kitchen бяха първите му.Царевицата е под форма на нишесте, ориза е по-скоро грис..ако пита някой нещо ще допълня
А също така комбинациите между вече въведени храни е безкрайна, така че разнообразие се получава лесно

# 605
Юхуу, привет!
Влизам с темата за море - обмисляте ли да водите мъниците на море и кога?
Ние решихме да отидем за 3-4 дни в края на този месец.
Някоя от вас има ли опит с малко бебе на море?
За сега знам, че трябва да го пазим от жегите, да опаковаме половината къща под формата на багаж за детето и прочее Grinning, но интересно ми е на самият плаж в какво да го поставя, тъй като все още не може да сяда, разбира се, рано е, но не си представям да е върху кърпа.. Например почистено малко надуваемо басейнче? Тамън сега се зачудих, аджеба, какво ще го правя на самият плаж. Дори не съм сигурна дали ще му топна крачетата във водата, 'шото мръсотии и прочее, дайте някоя идея, или съвет, или укор Grinning

# 606
Юхуу, привет!
Влизам с темата за море - обмисляте ли да водите мъниците на море и кога?
Ние решихме да отидем за 3-4 дни в края на този месец.
Някоя от вас има ли опит с малко бебе на море?
За сега знам, че трябва да го пазим от жегите, да опаковаме половината къща под формата на багаж за детето и прочее Grinning, но интересно ми е на самият плаж в какво да го поставя, тъй като все още не може да сяда, разбира се, рано е, но не си представям да е върху кърпа.. Например почистено малко надуваемо басейнче? Тамън сега се зачудих, аджеба, какво ще го правя на самият плаж. Дори не съм сигурна дали ще му топна крачетата във водата, 'шото мръсотии и прочее, дайте някоя идея, или съвет, или укор Grinning
Ние живеем близо до морето,още не сме топвали крачета,под хубав чадър с дебела сянка сутрин или късен след обед за около час според зависи колко е топло,хладно,ветровито и т.н,ако имате шезлонг-люлка може в тях и върху хавлия разбира се,друг вариант в кошчето на количката(най-срещан) надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 607
  • На края на вселената!
За море мислим за след средата на август.  За плажа палатка за плаж https://images.app.goo.gl/KuhibrJLYXYuPSLn7
Басейнче, гумени играчки да плуват, количката да спи, чаршафчета за постиляне върху тях ще се търкаляме с беба на пясъка

# 608
Сега с риск някой да изсъска срещу мен да кажа, че по учебник дете до третата година няма място на плажа. Евентуално за една разходка покрай плажа след 18:30ч. Претопляне, прегряване и тем подобни гадории могат да доведат до фатални последици наистина. НО въпреки че го знам, аз самата не съм сигурна, дали ше го спазя. При всички положения, стъпя ли на плажа с бебе ще е единичен случаи и то след 18:00ч. засега, за догодина ще му мисля. Simple Smile

# 609
Кристалина,права си!Във фб групата даже имаше и "парнати" от слънцето бебета 🙄.Ми,мерси съм тази година.Ни аз ще разбера нещо от "почивката" и морето,ни бебето.Най-много да се изнервим и двамата,което не е необходимо в момента.Баткото беше на година и три месеца,когато го заведохме за пръв път на море.Беше най-ужасната ми почивка 😅.Е,верно че и той не беше от лесните бебета,но на плажа стъпнахме три пъти,за по час макс 😁.

# 610
Здравейте момичета,
Чак сега се включвам - моето момченце преди 3 дни навърши четвъртата си месечинка. Преди месец бяхме на втора порция ваксини и бяхме 7 кг и 63 см. Педиатърът ми каза да изключа АМ и само да кърмя с оглед това, че детенцето е тежичко за възрастта си. Разбира се, приех изключително сериозно тези думи и оттогава, тоест вече цял един месец, само кърмя. Захранването педиатърът каза ще започнем с навършването на 5 месеца - като ви чета обаче сега и взима малко да ме хваща страх...Така си свикнахме с кърменето с малкия, много добре ни се получава. Таман свикнахме и ще се почва със захранването и пак ще имам притеснения. Хехе, няма как. Такъв е животът.
Иначе от 2 седмици някъде малкият е предимно раздразнителен. Отдавам го на съответния скок в растежа. Приспиването е драма, дере се много, плаче... Едва успявам да го докарам до две дрямки през деня. А вечер го приспивам по час и повече. Практикувам от самото начало т.нар. nursing to sleep , тоест заспива на гърда. Често после прави микропробуждания, в които с ръце и устенца търси гърдата и, тежко ми, ако съм далече в тоя момент. Четох в една статия, че това приспиване на гърда не било правилно. Вие не го ли практикувате и какво ви е мнението?
През деня все иска да е в мен, да го държа изправен да стъпва по корема ми, също и седнал все иска и го държа седнал, подкрепяйки го с ръце отзад или с възглавници, иначе няма оправия. Дано не греша, че му удисвам така...как мислите? Оставя ли го легнал и надува гайдата. Голяма драма му е...
Количката вече не я ползваме, а само Ергобейби в позиция да гледа напред - така само му харесва да излизаме.
Отделно много взе да крещи с пълно гърло, но не мисля, че е от нещо негативно, а сякаш му доставя удоволствие, ама направо ми вибрират понякога тъпанчетата от кряскането му. При вас има ли нещо подобно?

# 611
anaestetic същата работа сме и ние Grinning цирка е пълен. Добавям и неостовото и желание да лежи и спи само по корем, обаче понеже отскоро откри, че може и така, всв още не е усъвършенствала позата за сън и ко става... преспивам сто часа на ръце, слагам в кошарата, усеща се, че е на твърда земя- гаврътва се по корем и почва да мрънка, че не може да си олучи позата Joy

Сега, минутка за реклама- спомена се книгата на Маги Пашова- така стана, че имам една излишна, ако някок има интерес, нека ми пише.

# 612
това слагане на дупе не е ли вредно все още?

# 613
Нямам идея. Контролът на главата му е отличен, ако това са притесненията. Но, разбира се, равновесието още не е достатъчно, затова го окупирам с възглавници. Опитвам се да следя и облекчавам нуждите му...ориентирайки се по широката усмивка на задоволство като му вървя по гайдата Grinning Водя си записки с въпроси за момента като отидем при педиатъра. Ще докладвам своевременно.

# 614
И аз приспивам на гърда.Няма просто друг начин, и този не го научих на биберони, кърмя си на поискване, не му трябват.Заспива като се насуче и си го оставям в леглото му да се наспи. С големия ми не можех да се разделя, усещаше се,че не съм до него и не можеше да спи сам..може би за няколко месеца си лягах с него за всеки сън.
Навън го изкарвам буден винаги, от както смених бебешкия кош със седалката вече не заспива там.Ние и не стоим по толкова дълго време,че да има нужда да заспива в количката.На 45° вдигам облегалката само като спрем или бутам по равна улица.Да не се лашка,че е нестабилен още.Естествено го вадя и да разглежда,също нося в раница като не иска да лежи.
Рано да седят седнали принципно.Моето момче от корем се вдига на колене и се хвърля напред, също и много лази..влачи се де,подир топки и всякакви играчки

Общи условия

Активация на акаунт