Мартенчета 2020

• 24 313
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Започнах с тиква, след това въведох картоф в тиквата, сега сме на картоф с морков. Утре мисля да й дам пъщарнак. Относно позата, слагам я на полулегнала степен в столче за хранене. И аз честно казано си помислих, че проблема може да е в позата? Не знам, вие как действате?
Искам само да добавя, че е доста лакомо бебе. От 3ти месец яде по 180мл Хип и върви малко едричка за възрастта си...
ехее много неща за 2 седмици Simple Smile
аз още не съм захранила, на 16ти трябваше да ни е последната ваксина, но я отмениха за 28ми, след това сигурно няма да сме в града около 10 дни и мъникът ще стане на 5 месеца.
Попитах за позата, защото нали не трябва да се слагат на дупе

# 631
Само картоф не съм давала, единствено в комбинация с тиква и морков
До сега проблем с коремчето не е имала, даже си се изхожда доста добре по 1-2 на ден. Само когато дадох еднокомпонентно морков не се изходи цял ден, но не е имало дискомфорт. На другия ден й го предложих в комбинация с тиква и си навакса изхождането. Та моркова запича, имайте го в предвид. Но чак днес изяде почти 125г пюре с дохранване 90мл АМ. Давам Пробиен бебе - 5  капки на ден.

# 632
Само картоф не съм давала, единствено в комбинация с тиква и морков
До сега проблем с коремчето не е имала, даже си се изхожда доста добре по 1-2 на ден. Само когато дадох еднокомпонентно морков не се изходи цял ден, но не е имало дискомфорт. На другия ден й го предложих в комбинация с тиква и си навакса изхождането. Та моркова запича, имайте го в предвид. Но чак днес изяде почти 125г пюре с дохранване 90мл АМ. Давам Пробиен бебе - 5  капки на ден.

Звучи много добре всичко. На колко я захрани? Казваш, че върви едричка, колко кг е?

# 633
След около 10 дена прави 5м. 7,400 е в момента, родена 3150. Захраних я още първата седмица, след като навърши 4м. Даже 24ч след последната ваксина по препоръка на педиатърката. Започнах с две лъжички тиква, като ги увеличавах с по 2-3 до 4 ден, когато добавих картофите.
  Поне да се похваля, че след поста ми с оплакването, спа навън почти 2ч и половина

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 19:51 от Myhazardall

# 634
  • София
Защо да не трябва да седи бебето на дупе? Няма такова нещо. Още в 3 месец ортопедът ни каза, че може да го слагаме седнал. Малко по малко. Този месец бяхме отново (при друг) и той каза, че няма проблем да седи бебето, да се слага летния кош на количката, само да не е на 90 градуса. За наклона да се водим по кошчето за кола, най-много 75 градуса. В този смисъл, столчето за хранене на Икеа не е подходящо, защото е само 90 градуса, няма подвижен гръб.

# 635
Все още не съм го захранила и не мога да се включа по темата, но събирам инфо от вас Simple Smile
И при нас помага силното друскане и силното шъшкане. Уж заспива в ръцете ми и като го сложа в леглото изведнъж му идва на ума, че трябва да се завърти и се започва с мрънкането. Сега след Н - тия ми неуспешен опит се изнервих и го оставих да мрънка, и така се разрева.. никога не е плакал така.. направо посиня Sad от 30мин е в мене и постоянно се подзема, още не може да се успокои Sad Като знам, че няма да мине скоро тоя период ми се плаче. Пожелавам успех и здрави нерви и на вас!

# 636
  • Русе
MayaBo, същото е и при нас всяка вечер. Заспива, слагам я да спи и след 30-40 мин е събудена пак. Ако не я сложа на гърда отново може да плаче до посиняване 😥

# 637
Здравейте, по темата със съня и аз набюдавам разлика, вече си дремва два пъти по 30-40 минути и една по-дълга следобедна дрямка между тези двете кратки. За сега всичко е точно и лесно. Не водя записки, не следя часовник, усещам я по мрънкането, че й се спи, гушвам я и е заспала свръхбързо, или пък ако отложа да отида веднага, я намирам заспала.
Преди 2 дни сложихме ваксина. Нашата педиатърка каза да започнем захранване с картоф. Не съм бог знае колко запозната по темата със захранването, но тоз картоф не ми звучи добре. Мляко, мляко и изведнъж картоф - мии, не.
Взех кашички на Слънчо за 4+ месеца. Вчера й дадох на обедното хранене, изплюска си я като пич и заспа. За справка - с пешничена започнах.

# 638
Започнали сте с глутен.Разбира се като майка сама решавате как да действате, но го пиша,защото ми се струва че е от недоглеждане.
А месеците на опаковките на бурканчета и каши означават консистенцията, а не друго.Съответно 4 супер гладко, 6 не толкова, 8 с миниатюрни парченца,10-12 едри храни

# 639
Не, в този случай 4+ означава над 4-месечна възраст.

# 640
И ние започнахме на 4+ захранването, вече съм въвела тиква, тиквичка, морков, пъщърнак, бял морков и бях опитала картоф скоро мисля пак да опитам в комбинация с нещо разхлабващо. Аз бях му я дала с тиквичка, но пак не му хареса.. Пак ще пробвам след седмица става на 5 месеца. Примерно днес на обяд изяде 80 грама пюре и 120 мл мляко.Деня преди ваксината изяде 125 грама пюре и не искаше мляко. Онзи ден бяхме на консултация 7.150 кг и 69 см. Каза два дни след ваксина тоест утре мога да въведа безглутенова каша. На 5 месеца и половина като стане да включа месо(заешко, пуешко, пилешко) и чак тогава плодовите пюрета. Каза да изместя пюрето след обяд, а кашата да давам на обяд за да видя дали има някакви реакции до вечерта. Чудя се с коя каша да започна? Оризова елда каза че и бананова мога да дам🙄 и да е с Оризова примерно имам приятелка слага слива за да не запече ама нали уж плодовите се дават след като въведа месото и малко се обърках🙄

# 641
Момичета, забелязвате ли изпотяване главата на бебето при заспиване?

# 642
Момичета как започнах те захранването. Колко дни първо давате един зеленчук и после как въведохге другите? Един по един примерно първо пащърнак, после тиква после морков или един основен продукт и после комбинация между основния и още един? Вчера започнах захранването. Дадох пащърнак.. Стори ми се най-удачно защото е лек. Педиатъра ми каза комбинация межу картоф и ориз да започна но не посмях.. слушам и чета за тия картофи и се притеснявам. По скоро бих го включила малко количество към нещо друго. Таа започнах с пащърнак вчера 3 лъжички, днес детето усмихнато, бодро наспано не много гладно давам ии то плюе.. Мръщи се или стиска устичката.. Нещо май не му хареса... Тоест днес не стигнахме до заветните 5 или 6 лъжички.. И се чудя какво да дам утре...мислих си за тиква и после да прибавя картоф към нея... Но не знам дали трябва да са еднокомпоненти пюретата в начало.. Като цяло съм объркана

# 643
Да речем, че увеличавате количеството по книга - 2-3-4-5.. лъжици на ден.Ако след първият въведен зеленчук започнете отначало само с 2 се връщате отначало.
Аз добавям към първия втори /малко/, после повече от втория и намалявам първия, след 2-3 дена към втория въведен продукт добавям различен и така.Комбинирам ги, еднокомпонентно беше единствено най-първото пюре.
Като количество се изяжда 40-70мл с апетит и интерес, после вече отказва и се кърмим както обикновено

# 644
Да речем, че увеличавате количеството по книга - 2-3-4-5.. лъжици на ден.Ако след първият въведен зеленчук започнете отначало само с 2 се връщате отначало.
Аз добавям към първия втори /малко/, после повече от втория и намалявам първия, след 2-3 дена към втория въведен продукт добавям различен и така.Комбинирам ги, еднокомпонентно беше единствено най-първото пюре.
Като количество се изяжда 40-70мл с апетит и интерес, после вече отказва и се кърмим както обикновено

Много благодаря... Точно това ме интересуваше!!! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт