Мартенчета 2020

• 23 791
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
Аз почти не мажа след баня от няколко седмици. Абе, откакто си е жега. Не съм видяла да има някаква промяна върху кожата му. С крем срещу подсичане съм го мазала като беше на месец. Беше се подсякъл. Ами ни веднъж, освен тогава, не е получил зачервяване, обрив, кожата е мека, нежна. Сестра му едно време я мажех след всяка смяна на памперса и периодично се подсичаше до година и нещо. Че и непоносимост имаше към едната марка памперси и правеше як обрив.

# 661
След баня го мажа с лосион на Биодерма. Много е лек и не е мазен. Улеснява масажчето. Simple Smile Винаги като сменям памперса го мажа със Судокрем. В началото ползвах Павловича мас, но беше доста неикономично.

# 662
Elle, с кво го храниш тоя човек големия? Grinning Wink
Недей започва да захранваш на морето според мен. Ще му се съберат две нови неща наведнъж и ако го  напрегнат ще си прецакаш почивката.
То ние за втори път ще ходим, колко ще е почивка не знам, просто сменяме апартаментите, но като гледам може и да се отложи ...
Ами на АМ е, но от 16.06 до сега е наддал 600 грама само, но нормално, той не се спира, постоянно рита ...
Аз го мажа след баня, свършихме си олиото и от 20 дни е с един лосион на Биодерма

# 663
Аз захраних малкия на 4м точно тоест преди 4 дни, само на АМ сме и режим 6.800 и 63см. Почнах с пащърнак. Първи ден добре, втори бута... И веднага минах на тиква, вечв втори ден-прие се много добре.
Относно мазането на телцето абсолютно всеки път мажа заради масажа а и му харесва многоо-успокоява го в напрегнати дни. Студените дни с олио на мустела тъй като попива много добре,а сега с лосион на мустела който всъщност не е мазен, а овлажнява кожата. Много добре попива и е супер икономичен. С 3 изпомпвания и то не пълни мажа цялото тяло и правим масажа.

# 664
  • София
Давате ли още вит. Д? Нещо ме уплашиха, че почти ни се е затвориа фонтанелата, а вит. Д бил отговорен за това. Страх ме е да не сме предозирали, давам по 2 капки, но и в АМ има, а и всеки ден сме навън... 😕

# 665
Давате ли още вит. Д? Нещо ме уплашиха, че почти ни се е затвориа фонтанелата, а вит. Д бил отговорен за това. Страх ме е да не сме предозирали, давам по 2 капки, но и в АМ има, а и всеки ден сме навън... 😕
Здрасти и на нас почти се е затворил не на цяло естественно. Не ми го е казвал лекар, а аз виждам като му погаля главичката. Нищо не ми е казал педиатъра за предозиране. И ние сме почти навън. Моя витамин Д е в стъклено шише и нямам пипетка и докато капне не мога да му задържа устата отворена. Тоест капва 1 капка понякога, друг път по 2 3 къде излязло от устата къде не и ние сме почти на вън. Не мисля че трябва да имаш притеснения според мен. Ако лекаря се съмняваше за нещо най-вече за предозиране, предполагам би пуснал изследвания. На пръв поглед и той не може да каже предозирало ли е бебето или не. Мои приятелки дават даже и по 3 всеки ден.

# 666
Привет,мами!Моето момче след седмица прави 4 месеца,но отскоро започна да прави странно нещо.Разтваря си ръцете и ги удря рязко както си лежи.Наподобява рефлекса на Моро,но не се стряска,без стряскане от шум и го прави понякога последователно няколко пъти едно след друго.🤔Вашите бебета правят ли го?

# 667
Аз спрях да давам вит.Д няма смисъл като всеки ден сме навън,а и не било хубаво да се предозирва,защото натрупания вит.Д в тялото няма как да се изчисти! Внимавайте. Достатъчно е да си набавя натурално навън ако бяха зимни бебета да,но сега няма смисъл изкуствено да ги тъпчем. Освен ако Педиатър не сметне,че трябва да се дава още.Вчера станахме на 5 месеца Педи каза,да изчакаме със Захранването,че е рано на 11 сме на консултация да видим какво ще каже тогава.Вие ходили ли сте на Ехограф да ви гледат след раждането тези които са с операция питам аз още не съм,но тези дни ще запиша час за преглед.

# 668
  • София
Ако питаш за гинекологичния преглед след раждането, да, аз ходих 2 месеца след раждането. Трябваше след 1, но с пустите му карантини отидох по-късно. Всичко беше наред и не мисля да ходя повече. И цикълът ми дойде още миналия месец. Хич не му се зарадвах, ама туйто.

# 669
  • Варна
Здравейте отдавна не съм писала и докато ви изчета се поозорих и забравих половината неща, които исках да напиша за мойта бебка. Simple Smile
На море бяхме два пъти, тя хареса да е под чадъра, но се разплака от водата, което е съвсем нормално мисля за бебета. Тя е много послушна така че нямахме никакъв проблем с нея и си спа в количката.
Не знам каква е тази регресия на съня, но май ни е хванала, значително си намали съня и се стряска често и плаче и не заспива на гърда, а някой път на ръце я приспивам и най-вече в количката си обича.
Вика много и спря да гука някой беше питал преди това, направо се къса да вика. Лигави се, но още няма зъбче. Всичко пъха в устата, най-любимо и  хартия. На 4 м.и две седмици е, педиатърката ни каза да не захранваме все още, може би ще започна на 5 месец или на 5 и половина, защото е на смесено хранене.
Понякога се изпотява малко на главичката и това малко ме притеснява. Ваксини не правя, сега да видя как ще се разбирам с педиатърката, защото тя е за ваксини, аз уж много я избирах и накрая пак попаднах на такава. С личната лекарка вече се разбрахме и подписах отказ от ваксинация и съм по-спокойна за здравето и.
Толкова бързо минава времето, искам да си стои по-дълго мъничка да си я гушкам.
Давам прокомбо - съчетание на вит.Д и пробиотик, но сега ще направя почивка както пише на опаковката, че се прави лятото. За друго в момента не се сещам. Бъдете здрави!

# 670
Според мен, няма педиатър, който ще признае, че е против ваксините. Все пак, доскоро бяха задължителни. Най- малкото поради този факт. Моята бебка направи реакция след втория прием на шествалентната, рева непрестанно ден и половина, беше нещо страшно. Въпреки очевидната връзка между рева и ваксината, педиатърката подходи като към странично появило се явление и избегна да направи връзка. Та си мисля, че открито никой доктор няма да признае...

И при нас виковете будят невероятна еуфория, кефи се че този звук се контролира от нея и е във невъобразим възторг. Heart Eyes

А с бибероните имате ли успехи вече? Говорихме за тях преди месец, все още ли го отхвърлят вашите бебки? Моята не иска и това е. Сега се чудя как да я забаламосам. Слагам я в кошарката по гръбче и тя веднага се катурва по коремче и почва да търси удобна поза. Естествено трудно я улучва и настава едно мрънкане.... ако искаше биба лесно щеше да се унесе. Сега се чудя как да и помогна, че понякога целия напън отнема час и нагоре.....

Всеки път като прочета, че нечие бебе заспива само, най- чистосърдечно леко позавиждам. Ние от ден 1 до сега се приспиваме само на ръце. Как да се справя с това? Започна лекично да ми натежава, а като стане 7-8 кг....? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 671
  • Русе
И Мария не иска биба вече категорично. Знам, че има всякакви мнения, но на мен ми се иска да я цоква от време на време - като се разбуди нощем или като мрънка в коша за кола или в количката. Явно ще си е така и това е.

# 672
Дълго време не го бях пробвала с биберон, но преди седмица му дадох и имах успех. 😀 Тоя последния период на усилен растеж тотално го сбърка, горкото щом да приеме биберона.. Но не умее да го цока все му пада от устата и не му го давам.
За спането има един метод от книгата на Трейси Хог за недоспали родители - ''вземи - остави'' . Снимах няколко странички.  Изчаквам още седмица да мине периода на усиления растеж и ще започна да му го прилагам. Simple Smile

# 673
Дълго време не го бях пробвала с биберон, но преди седмица му дадох и имах успех. 😀 Тоя последния период на усилен растеж тотално го сбърка, горкото щом да приеме биберона.. Но не умее да го цока все му пада от устата и не му го давам.
За спането има един метод от книгата на Трейси Хог за недоспали родители - ''вземи - остави'' . Снимах няколко странички.  Изчаквам още седмица да мине периода на усиления растеж и ще започна да му го прилагам. Simple Smile

Точно с този метод успях да науча моето бебе да заспива само. Преди това и аз приспивах на ръце. Но приложих метода точно три дни. И сега заспива сам и през деня и вечерта. Слагам го в кошарата .. почва да си плямпа някакви бебешки работи и след 15 мин е заспал

# 674
Намирам за много полезно и интересно споделения откъс от MayaBo. БЛАГОДАРЯ ТИ!

Gabrinii, ще разкажеш ли повече как успя да го приложиш? На каква възраст беше бебко?
Редактирам си поста за да не пиша нов. Доста се заинтригувах от този метод. Пише, че ако детето се изпъва като струна да го оставим, но аз като я оставя тя започва да плаче. Тогава как- вземам или оставям?
Сега като мисля, май вчера без да исках така я приспах. От известно време насам започна да се буди веднъж през нощта, обикновенно към 5 и после няма заспиване. Онази сутрин така мрънкаше и горе- долу така процедирах.
Момичета, вчера се случи нещо доста стресиращо. Имахме гост, който сърдечно се зарадва на беба. Тя явно се стресна от прекалената внезапна близост и изпадна в шоков рев. Плака доста, но успях да я успокоя. Нахрания я и плахо отново се въхнахме в стаята с госта. Случвало ли ви се е? Очаквах да се усмихне а тя се разплака зверски. Прилагате ли някакъв период на адаптация с госта, аз ли пропускам нещо или моята бебка не е социализирана? Наистина, не излизаме много често, особено последната седмица с тези адски жеги. Не знам кое е по- страшно- да не я социализирам или да я претопля... Grinning

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 10:42 от Kristaline

Общи условия

Активация на акаунт