Мартенчета 2020

• 23 687
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
И на мен ми е любопитно как точно го приложи. Като забелелиш първи признаци за сън ли?

# 676
Мисля че да се разстроят от непознати лица е нормално сега.Моето момче така се стресна като видя баба си, тя влезе при него тъкмо когато се беше събудил.Виждал я последно миналият месец и дефакто му е непозната.Плаче при лекарката, плаче в магазин като някой застане пред него да му се порадва от количката.Но се успокоява бързо в мен, и ако контакта продължи свиква скоро с новото лице.Но първо трябва да му го представя един вид, да е с мен и да види че заедно контактуваме с другите хора наоколо

# 677
Приложих метода когато навърши 4м. ( Сега е 5++) т.е. преди месец и половина. Почва да му се спи между час и половина и два часа след като се е събудил. Усещам го кога му се спи - почва да се прозява и става по отпуснат като го взема ( по принцип е много енергичен) И като усетя че му се спи ,го слагам на повивалника ,сменям памперса и масажирам ходилата след това ( правя масажа като ритуал ,след който да знае ,че следва сън) след това го слагам в кошарата. Първите два дни много протестираше. Като почне да мрънка или плаче ,го взимам гушвам го изчаквам да се успокои . В секундата в която млъкне ,го връщам обратно в кошарата . И така това упражнение се повтаряше първите два дни около 30..40 мин. На третия ден времето намаля на 15..20 На четвъртия ден на 10тата минута заспиваше . И вече от петия ден нямах никакъв проблем . Мрънкането и плача спряха. Оставям го в кошарата и излизам от стаята. След 15 ..20 мин си е заспал сам. Заспива с биберон - и 5 мин след като заспи я плюе. Наистина първите два дни беше много трудно. Бях на косъм да се откажа. Ама си повтарях ,че това е и за негово и за мое добро . И сега съм много щастлива ,че успях да издържа.

# 678
Това е клип на една млада влогърка,майка на дете на годинка,заедно с консултант по детски сън. Мисля, че ще ви бъде интересно,а може би и полезно,за мен беше. Ние също опитваме обсъжданите практики.
https://youtu.be/egjgp9MnCpw

# 679
Ох, започвам да се обърквам от толкова много техники и слушането за всички тези перфектни деца постепенно ме въвлича в съмнението, че аз не съм добър родител...
Сега пък коментират режима. Ами какво да кажа... нямаме режим. Оставила съм я последно време тя да диктува правилата. Когато и се спи я познавам и я преспивам. Започна да прави все по- дълги интервали на будуване и съответно все по- дълги на спане, примерно три на три часа или нещо такова.... затова прекратих режима и последвах нейния ритъм, водейкинсе от идеята че сега бебетата започват да изместват режим. Еми не знам, ден със ден еднакъв нямаме. Не е раздразнителна, не е поспалива или ревлива. Буди се само веднъж вечер и ако нещо силно не и привлече вниманието заспива след кърмене веднага. Обърквам се от всички тези разнопосочни съвети, сравнявайки спрямо тях бебето ми е тотално объркано, гледайки реално на нещата не намирам нищо притеснително. Страх ме е само да не би наистина да неглижирам скрит проблем и това в последствие да създаде на беба проблем.
Така, казах си. Grinning

# 680
    Ох, започвам да се обърквам от толкова много техники и слушането за всички тези перфектни деца постепенно ме въвлича в съмнението, че аз не съм добър родител...
    Сега пък коментират режима. Ами какво да кажа... нямаме режим. Оставила съм я последно време тя да диктува правилата. Когато и се спи я познавам и я преспивам. Започна да прави все по- дълги интервали на будуване и съответно все по- дълги на спане, примерно три на три часа или нещо такова.... затова прекратих режима и последвах нейния ритъм, водейкинсе от идеята че сега бебетата започват да изместват режим. Еми не знам, ден със ден еднакъв нямаме. Не е раздразнителна, не е поспалива или ревлива. Буди се само веднъж вечер и ако нещо силно не и привлече вниманието заспива след кърмене веднага. Обърквам се от всички тези разнопосочни съвети, сравнявайки спрямо тях бебето ми е тотално объркано, гледайки реално на нещата не намирам нищо притеснително. Страх ме е само да не би наистина да неглижирам скрит проблем и това в последствие да създаде на беба проблем.
    Така, казах си. Grinning

Малкия е на 3 месеца. Не съм се опитвала да му създам режим. Когато му се спи-спи, когато му се яде-яде, когато иска да го нося-нося го. Къпем го и в 20.00 и в 22.00. Не го приспивам сам си заспива като се измори, е не всеки път сам, но в повечето случаи. Ако плаче го гушкам, не го оставям да плаче в никакъв случаи. Ако иска да спи на ръце,спи на ръце. Ако знаете колко е по-лесно, не гоня графици,часове, рай е.

# 681
    Adimitrova21 и ние сме така. В началото се побърквах ако пресрочим и 10мин. Започвах да се вайкам, че сме развалили режима. Ехх.. Така е с първо дете.
    Сега деня започва, когато той стане, а това се случва между 7 и 8ч. Понякога хапва по-малко и огладнява след 3 часа, понякога хапва повече и издържа 4 - 4 часа и половина. От скоро започнах да си записвам кога яде и спи. Забелязвам, че има повтаряемост, което означава, че детето си изгражда режим. От както е в периода на усилен растеж заспива трудно и се преспиваме само на ръце. Силно се надявам, че всичко ще е по старо му като приключи..

# 682
    • Русе
    Да, темата за съня... И при нас е на дневен ред от доста време. Мария няма дрямка през деня, която да е повече от час (с редки изключения когато е в колата или преди, когато заспиваше в количката). Случваше се преди да спи малко повече от час в леглото си, ноо не помня кога за последно е било. Освен това и ние нямаме никакъв режим. Всеки ден е различен.

Затърсих се из нета и попаднах на тази консултантка по детски сън от видеото. Според нея всеки сън под 50 мин не е качествен и детето трябва да заспива преди 20ч вечер иначе тялото започва да произвежда кортизол... Малко по-късно ми препоръчват друг консултант, които тотално отрича и двете твърдения. Нямало нито едно изследване, което да потвърждава това за кортизола...

Искам да кажа, че заради много четене и аз понякога се чувствам като лош родител. В крайна сметка се опитвам да оставя Мария да диктува. Рано или късно ще започне да заспива сама. Все пак не съм виждала тийнейджър да заспива на ръце (в кръга на шегата, разбира се 😊)

# 683
    Значи, прекалено задълбах в тази тема за спането. Клипчета, стратегии, теории... напрактика майката сама решава и усеща, кое е най- добро за детето и. Първоначално малко се спекох, после обективизирах картината и ме хвана яд, че се поддадох, блянувайки по идеалното бебе. Няма такова нещо като идеално бебе. Всички са такива за своите майки. Книгите съм съгласна да слушам, но клипчета разни из нета, натяквайки че имаш проблем с отглеждането на детето си и че спешно трябва да потърсиш помощ, за късмет пък клипчето е точно от такъв професионалист.... всичко това ми прозира много, но признавам, че ме заблудиха, добър съвет под формата на скрита реклама. Даже се консултирах по въпроса в темата за кърменето, по конкретно заради изказването леко завоалирано, че дори трябва да премахнем нощното кърмене... Още нещо ми направи впечатление- изказването, че ако искаме да научим бебето да заспива самостоятелно непременно ще се наложи да изтърпим рева му, ама то не било изоставяне... Е какво е? 5 минути рев само в стаята си? Това ако не е изоставяне...

Приключвам темата, че се превъзбудих повече отколкото трябва. Да следвам желанието на детето си и да го дарявам с любов и грижа е най- добрия съвет, който безмалко да съжалявам, че следвам....

MayaBo, разказвай когато започнеш да практикуваш метода. Този от всички прочетени ми се струва най- логичен. Не оставяме бебето в никакъв случай да плаче само, а просто му помагаме.

# 684
    Я и аз да пиша, че отдавна не съм писала..
    Във вторник бяхме на консултация, Иван е близо 68см, 8,200кг, на 06/08 става на 5 месеца Grinning
    Имунизации имаме само тези от болницата и само една от ЛЛ. От извесно време все си поддържа температура 37,1-2 , правихме изследвания и всичко си е наред, оказа се, че това си му е темературата. От 4 дни му спрях нощното кърмене, давам му водичка и той пак си заспива.

Почнах във вторник да го захранвам, дадох му 3 лъжички тиква, не се намръщи, а когато нещо не му харесва пр. от сиропи или капки се мръщи. Малко по-късно имаше колики, а му бяха спрели и аз спрях със захранването.. ще изчакам след 2-3 седмици и ще почна от начало. Simple Smile

Сънят ни е много труден.. заспива само на ръце, в количката и понякога в люлката, но лошото е че ако го оставя да спи сам в кошарката се събужда най-много след 10 минути.. Ужасно е.. или ако е в количката само иска напред назад да го разлюлявам, а останах без ръце. Има ли някой като мен поне за кураж, че не съм единствена? Grinning

# 685
    Изобщо не разбирам това със сравняването на децата,естествено че всяко дете е различно и всяка майка има различен подход за отглеждането на детето си. И под "различен",нямам предвид грешен.
    Явно наистина някои взеха темата присърце,исках да дам още една гледна точка,не да налагам начин на възпитаване. Както и съм писала в предния пост и ние се "опитваме" да практикуваме някой съвети,къде от книга,къде от клип или от тук от съвет от някоя от вас. Това обаче не значи да се опитвам да налагам нещо на всяка цена на своето дете. Детето води майката! Всяка майка знае кое е най-доброто за своето бебче! 😊

# 686
    И при нас е така със спането. Заспива след дълго люлеене на ръце и много песни. Задължително плаче дълго преди това. Спи макс. 40 мин. в най-добрия случай. Винаги е бил така. Опитвахме какви ли не схеми. Май трябва само търпение. Аз не вярвам в т.н. "скокове в растежа", които обясняват това състояние.
    Според педиатърката, децата сами си изграждали схема на дневен сън. Моето момче спи на около 3 часа през деня, но всеки ден е различен

# 687
    Dreamer_19, в никакъв случай не искам да приемаш коментра ми лично или като критика към теб, за това че си го постнала. Напротив, аз самата също бих го направила ако бях го открила преди теб и щях да го коментирам по абсолютно същия начин, без никакво значение, кой го поства. Изразих се малко емоционално Simple Smile
    Не сравняваме разбира се, просто е добре да разберем дали и други бебета имат сходно поведение и да споделяме начини да облекчим дискомфорта Simple Smile

# 688
    Dreamer_19, в никакъв случай не искам да приемаш коментра ми лично или като критика към теб, за това че си го постнала. Напротив, аз самата също бих го направила ако бях го открила преди теб и щях да го коментирам по абсолютно същия начин, без никакво значение, кой го поства. Изразих се малко емоционално Simple Smile
    Не сравняваме разбира се, просто е добре да разберем дали и други бебета имат сходно поведение и да споделяме начини да облекчим дискомфорта Simple Smile
    Абсолютно съм съгласна с теб! 😊

# 689
    • На края на вселената!
    Никол няма режим. На смесено хранене е, но гърнета е винаги на разположение.  Заспива гушната от мен, омотана с пелена и прибрани ръце. Ако имам време през деня, може да спи в ръцете ми, мога да я оставя в креватчетои ще продължи да спи.. Като заспи към 22ч става към 6ч. От 17 до към 20,30ч също спи. Всеки ,който я види казва, че е много спокойна и не усещам че гледам бебе.  Наистина е по-лесна от каките.  А и много усмихната. На всеки се смее.

Общи условия

Активация на акаунт