Мартенчета 2020

• 23 974
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Има ли при някой от вас запушено каналче на очето?
Да и педиатърът веднага изписа антибиотични капки за възрастни, защото правеше зелено гурелче. Реших да пробвам с капка кърма. Оправи се само с 2 капвания.

# 151
Да и педиатърът веднага изписа антибиотични капки за възрастни, защото правеше зелено гурелче. Реших да пробвам с капка кърма. Оправи се само с 2 капвания.
[/quote]

Нашият лекар не иска нищо да изписва, а вече станаха близо 3 седмици и има много гурелчета. Уж само се оправяло каналчето, ама май ще търсим второ мнение. Кърмата и капките по едно и също време ли ги пробва?

# 152
Има ли при някой от вас запушено каналче на очето?

Какви капки ви изписа? На нас Офтакуикс, капах 5 дни без никакъв резултат.

# 153
  • София
Мисля, че бяха Тобрекс, така и не ги купих и не съм слагала такива. Реших да пробвам първо с кърма и тогава да купувам лекарства. Бях много скептична за кърмата, но се получи. Разбрах, че с кърма лекуват очите и на осветени с електрожен възрастни.

# 154
Здравейте мами!

Присъединявам се към вас, вече сме на 6 седмици. Относно коликите от Колийф не видях голям ефект, еспумизан много ни успокоява и сега започнахме бифидус пробиотик, та да видим. Но честно казано, каквото и да давам, като го сложа в слинга и почти веднага се успокоява. Има ли при някой от вас запушено каналче на очето?

На Боян едното око е със запушен канал още от родилното. Слагах капки за очи близо 2 седмици и ефекта беше нулев. След това започнах да капвам кърма по 2-3 пъти на ден и видимо се подобри. Все още му се събира малко секрет, но постепенно отминава.Правя му масаж (има го в нета) на слъзния канал.

За колики давам БиоАмика, ПроКомбо Бейби (сутрин), БиоГая (вечер) и Инфакол (когато нещата станат много напечени). Помрънква от време на време, но бързо освобождава напрежението Grinning

# 155
Привет, от доста време се каня да попитам тези от вас, които са били с епидурална упойка - нормално ли е още да усещам мястото отзад на гръбнака болезнено ( не много, но някак напрегнато) ? Когато реша да си раздвижа кръста, и то леко, усещам неприятно напрежение там. Не знам как мога да си върна предишната гъвкавост, ако това не се махне. Дори не мога да се огъна и изпукам като хората.
Аз ли си въобразявам или има още някой така?

Аз бях със спинална упойка.
Мен ме наболява от време на време таза, точно където ми биха инжекцията, слаба болка. Ама то стани, седни, легни с две деца също се отразява на таза ми. От време на време пия обезболяващо и ми минава. Чувала съм от други мами, че усещали болки до 1г.Пробвай нещо обезболяващо, ако вече е много силно или нетърпимо, при доктор да те прегледа.

# 156
  • София
Момичета, как обличате бебетата за навън в жегите? Нещо все не мога да уцеля. Вчера беше с тънък ромпър с дълъг ръкав и покрит с тънко одеалце. Страхувах се, че съм го претоплила. Прибрахме се, ръчичките и крачетата му бяха ледени. Днес пак с такъв ромпър и тъничка пелена, а често и без нея, беше пламнал от топлина. За утре съм решила направо ромпър с къс ръкав и къси панталони, чисто летен. Но пак ме гложди дали да не сложа боди с късо ръкавче и дълго клинче. Вижда ми се ужасно натруфено за дупето с тези бодита - първо спарващия памперс, после боди, плътно закопчано отдолу и отгоре още едно спарващо нещо - панталонче.
Вие как процедирате?

# 157
Жега по това време е относително понятие Grinning Морски град, целодневно има вятър - на слънце се чувствам като на плаж, на сянка потръпвам /аз, с къс ръкав/ И затова все още изкарвам бебо в количката с дълго тънко боди и ританки, или панталон и чорапи.Мятам една завивка лека, нося и чаршафче за сянка - постоянно завивам и отвивам Joy така сме ние.
Двегодишният обаче вчера игра пред блока по шорти и тениска, така че мисля скоро и малкия да го пускам така - с летни дрешки.
Малчото има вече на едно-две места плешиви петна по главата от лежане + още не са му се изчистили коричките отпред на челото и малко по веждите.Ама се е очовечва, много му е интересно да гледка играчки и да му друскам дрънкалки

# 158
Днес го дават 27-30 градуса, но сякаш не бих посмяла все още да го облека с къс ръкав/къси панталонки все пак няма и 2 месеца. Ще е по тънко боди с дълъг ръкав и гащеризонче. Ще му метна една бархетна пеленка като одеялце. Simple Smile Чорапките и терличките са задължителни, без тях крачетата му са ледени. За всеки случай ще взема едно боди с къс ръкав.

Въпрос към момичетата, които родиха секцио:
Момичета, започнахте ли да правите някакво раздвижване, упражнения, тичане? Вчера покарах малко колело из града , отрази ми се добре! На 21.05 ще станат 2 месеца и тогава съм на преглед при гинеколога. Ако каже, че всичко е наред ще излизам да тичам по 3 пъти в седмицата.
Вместо да свалям кг аз качвам.. Така хубаво бях свалила след болницата, а сега съм 7кг+ :/ Майка ми миказва, че е заради кърменето, но аз не мога да се понасям..

# 159
Аз го обличам с боди с къс ръкав, отгоре тънка блузка с дълъг ръкав и долнище. Слагам и чорапки. Взимам тънка пелена и го завивам ако спи и сме на сянка.
MayaBo, и на мен така ми се отразява кърменето, надебеляващо, а уж се отслабвало от него....нищо подобно.

# 160
MayaBo, аз също кърмя изключително и качих 3-4 кг. след изписването от болницата. Родих нормално на 06.03.2020, но си мисля да изчакам поне още месец и тогава да започвам отново да спортувам. Визуално не ми личат много тези килограми, но аз не се чувствавм добре и ми липсва спорта и движението.

# 161
  • На края на вселената!
Днес в София до 10ч навън беше облечена с боди с къс ръкав и чорапогащник, завита с муселинова пелена.  От 10,30 до 13ч само боди с къс ръкав и голи крачета. Беше й топло.

# 162
Здравейте мами, извинявам се за тъпия въпрос, но утре сме на ваксини сутринта и се чудех дали може да я нахраня преди ваксината. Това отразявали се нещо или няма нищо общо? То и да я държа гладна толкова време няма как да стане.

# 163
Здравейте, не е нужно бебчето да е гладно. При нас единстврно трябваше да е хапвал поне час преди ваксината, защото може да повърне при събличснето или ако много плаче

# 164
днес бяхме на ваксина (2 месеца и 3 дни),
най-после имахме преглед за измерване на бебето, вече 57 см (роди се 49), претеглиха го с дрехи и памперс, което малко ме издразни и го изкараха 5700 гр, беше и ял около час преди това, затова приемам, че е 5500 гр (роди се 3260, а го изписаха 3110), наддал е много и казаха да не увеличаваме дозата на млякото ...
ако не му стигало, да съм го разреждала повече (това според мен не е правилно, все пак си има указания за приготвяне), а бебето често връща мляко, така че само яде по-малко ...
казаха да му дам 2 капки панадол довечера, изписаха и туя д6 да давам 5 дни ... тази туя не я намерхме, ще трябва да обиколим по-големите аптеки
изписвали ли са тази туя на вашите бебета?

Общи условия

Активация на акаунт