Мартенчета 2020

• 24 000
  • 786
  •   1
Отговори
# 195
Мами на някоя от вас коликите на бебчетата свършиха ли? Интересно ми е дали постепенно няколко дни спират или изведнъж?

При нас почнаха да намалят,но още бе са спрели напълно давам Лефакс като почне да се криви и превива не давам предварително,защото искам да разбера кога ще спрат Simple Smile

# 196
Мами на някоя от вас коликите на бебчетата свършиха ли? Интересно ми е дали постепенно няколко дни спират или изведнъж?

Да, свършиха около навършването на втори месец.Продължиха 20тина дни, справихме се по-леко основно с инфакол и абоколикен от време на време.Постепенно за 3-4 дена давах все по-малко от инфакола като виждах,че кризите са по-рядко.На 4тия спрях да давам изобщо като бебо се чувстваше много добре вече, спря нощния плач, сънят през деня също се подобри.Започнах тогава да го оставям да спи по корем както с големият ми син правех, много му е удобно, не се буди също от мятането на ръцете стреснат

# 197
И при нас коликите свършиха . Бяха нещо страшно .. направо не се търпеше. Че и доста време продължиха. Във вторник прави 3 месеца , а колики няма от 2 седмици , направо е рай Grinning .Дано поне периода със зъбите да е по лек ,че .... не ми се мисли

# 198
Момичета как обличате бебоците вечер за сън в това топло време? В чудо се виждам, в стаята температурата става около 24-25 градуса, но е от всички страни с изолация и става като в парник. Държа прозореца отворен, иначе не се диша вътре. Педиатърката каза да спи с боди с късо ръкавче и ританки тънички, но когато я облека така ръцете и са ледени (но пък тила, нослето и крачетата са топли). Снощи като я изкъпах реших, че ще и е студено с къс ръкав и сложих дълъг, към 2 се събуди мрънкаща и топличка... Завивам с тънка пелена или тънко одеалце, или и двете. Решила съм утре да поръчам спално чувалче лятно и да видя дали така няма да ми е една идея по-лесно. Приемам всякакви съвети. 🌞🍀🌞🍀🌞

# 199
  • Русе
И при нас става топло - 23-24-25 градуса. От няколко дни спи с късо боди и ританки. Завивам я с чаршафче. Не съм забелязала да измръзва. Винаги е топличка.

Колики не е имала силни, но от 2-3 дни е по-спокойна вечер и нощем, по което съдя, че вече отминават. На 2 месеца е.

# 200
  • Пловдив
У нас става 26- 27 градуса, Калоян спи по боди с къс ръкав без панталон и чорапи и  в летен чувал. Пускаме климатик вече на 22 23 градуса го държим и му е добре така облечен за сън .

# 201
Здравейте,
От наколко седмици имам периодична, тъпа болка в дясната част на главата. Секциото беше преди почти три месеца и се чудя има ли връзка или е от недоспиване и умора, или пък съвсем друго. Случвало ли се е на някоя от вас?

# 202
при нас температурата в стаята става 28 градуса, с отворени врати почти няма промяна.
и аз обмислям да купя спално чувалче, защото много рита и започна да се върти по часовниковата стрелка и се отвива, но не знам как да го обличам, ако го слагам в чувалче.

# 203
Момичета здравейте 🍀 Ние сме на почти 2 месеца и сме във вихъра на коликите! Давам на мъжагата Лефакс от 15тия ден ама голямо напъване голямо чудо чак херния направихме... От неделя насам тоест 3 дни вече освен Лефакс комбинирам с Абоколикен за тия пусти колики и забелязах че от тогава мноооого пръцкааа... Ии като че ли изпрежненията му станаха по меки като кашаа. Като вдигна крачета да го чистя и дупето му лъска-блещука хаха.. И се Изхожда 2 пъти пък попринцип е по 1 път на ден и то с голям зор.. Лефакса доколкото знам запича.. Таа така де дълго стана амаа мама която да ползва Абоколикен и да е забелязала, че акането е станало по на често или една идея по редичко...?

# 204
  • София
Какви ваксини ви сложиха? На нас само една, 6-валентна, и педиатърът каза да дойдем пак след месец. Беше навалица, малкият много се разрева и не питах за вида на ваксините. За ротавирусната каза, че трябва да я поръча. А да, каза, че са общо 8 ваксините. Всичките инжекционни. Но не разбрах това за първата година или по принцип.

# 205
Какви ваксини ви сложиха? На нас само една, 6-валентна, и педиатърът каза да дойдем пак след месец. Беше навалица, малкият много се разрева и не питах за вида на ваксините. За ротавирусната каза, че трябва да я поръча. А да, каза, че са общо 8 ваксините. Всичките инжекционни. Но не разбрах това за първата година или по принцип.

Ох идея нямам... Здравната му книжка остана в кабинета, забравих я... Иначе ни е първата ваксина която се слага след излизане от болницата - ако това ви говори нещо...

# 206
  • София
Питах, защото на повечето бебета, навършили сега 2 месеца, слагат по 2 ваксини (не броя 2-те в родилния дом).

# 207
  • Варна
Ваксините са: на 2 месеца - шествалентна и синфлорикс на на 3 м. - шествалентна, на 4 м - шествалентна и синфлорикс, на 7 м има манту и на година - синфлорикс, на 13 м- за морбили и на 16 м отново шествалентна. Ротавирусната през устата е първите два или три месеца, зависи коя си изберете.
Ние миналата седмица сложихме шествалентната и ротавирусната и нямаше проблем, вчера беше синфлорикс и от снощи има температура.

# 208
Питах, защото на повечето бебета, навършили сега 2 месеца, слагат по 2 ваксини (не броя 2-те в родилния дом).

Дааа щяха да ни сложат две, но педиатъра ми препоръча, сега едната и другата на 3ти юни да отидем, да не сме тормозили детето. А след трети другата ни вече е на 17ти юни.

# 209
Момичета здравейте 🍀 Ние сме на почти 2 месеца и сме във вихъра на коликите! Давам на мъжагата Лефакс от 15тия ден ама голямо напъване голямо чудо чак херния направихме... От неделя насам тоест 3 дни вече освен Лефакс комбинирам с Абоколикен за тия пусти колики и забелязах че от тогава мноооого пръцкааа... Ии като че ли изпрежненията му станаха по меки като кашаа. Като вдигна крачета да го чистя и дупето му лъска-блещука хаха.. И се Изхожда 2 пъти пък попринцип е по 1 път на ден и то с голям зор.. Лефакса доколкото знам запича.. Таа така де дълго стана амаа мама която да ползва Абоколикен и да е забелязала, че акането е станало по на често или една идея по редичко...?
Ние сме на Лефакс и Абоколикен, но голямата работа я вършим през ден. Иначе - да редичко е и пръцкането и напъването са в изобилие 😋

Общи условия

Активация на акаунт