Мартенчета 2020

• 24 444
  • 786
  •   1
Отговори
# 285
Ами и ние се присъединяваме към смученето на юмручета Grinning При нас дясното е по-вкусно! Боян е на 2м и 11дни и от седмица някъде се плюнчи, и си цока настървено юмручето. От 3 дена му давам залъгалка, за да му отвлека вниманието от ръчичката. Все още не може да хваща предмети, но го виждам как с пръстчета опипва всичко, до което се докопа. А, излъгах, че не хваща нищо.. не дай си Боже да ми докопа косата Grinning Ще заприличам на проскубана кокошка скоро.
Ние имаме друг проблем. Ще опиша ситуацията. Става време за ядене. Той се пробужда и е видимо гладен. До тук добре. Сменяме памперса и вече ще яде. Момента, в който го наместя - главичката върху лявата ми ръка, телцето отпуснато на бедрата ми и тн и подавам шишето към устата му, и той започва да плаче, да блъска шишето... :/ ?! Изправям го - млъква. Пак го лягам и пак рев.. И така 15мин се успокояваме. Какво му става не знам. Някой друг ?

# 286
Ами и ние се присъединяваме към смученето на юмручета Grinning При нас дясното е по-вкусно! Боян е на 2м и 11дни и от седмица някъде се плюнчи, и си цока настървено юмручето. От 3 дена му давам залъгалка, за да му отвлека вниманието от ръчичката. Все още не може да хваща предмети, но го виждам как с пръстчета опипва всичко, до което се докопа. А, излъгах, че не хваща нищо.. не дай си Боже да ми докопа косата Grinning Ще заприличам на проскубана кокошка скоро.
Ние имаме друг проблем. Ще опиша ситуацията. Става време за ядене. Той се пробужда и е видимо гладен. До тук добре. Сменяме памперса и вече ще яде. Момента, в който го наместя - главичката върху лявата ми ръка, телцето отпуснато на бедрата ми и тн и подавам шишето към устата му, и той започва да плаче, да блъска шишето... :/ ?! Изправям го - млъква. Пак го лягам и пак рев.. И така 15мин се успокояваме. Какво му става не знам. Някой друг ?

Абсолютно идентична ситуация, че даже и същото име Боян ❤️
Толкова е хубаво да знам, че не съм сама в това приключение..
Междудругото преди малко в нета намерих ръкавички тип гризалки (приличат на гумени лапички) Надяваш и той смуче и гризе 😂

# 287
Случва се и при нас бебето да ме блъска, а да е гладно,налага се да сменяме пози при хранене, да суче докато се разхождам по стаите, лягам,сядам.. ама са периоди.
Щом се храните с шише, да не му е слаба или пък силна струята /предположение само/

# 288
и при нас го има това блъскане на шише само, че по време на ядене, някъде към средата - блъска шишето и започва един рев, известно време го успокоявам докато реши, че ще дояде ... радвам се, че не е на всяко хранене, най-често се случва вечер ...
Валери си яде левия юмрук. Даваме му една по-голяма плюшена играча и се опитва да я пипа с двете ръце едновременно, надявам се като започне да хваща с две ръце и да забрави за юмрука в уста

# 289
Случва се и при нас бебето да ме блъска, а да е гладно,налага се да сменяме пози при хранене, да суче докато се разхождам по стаите, лягам,сядам.. ама са периоди.
Щом се храните с шише, да не му е слаба или пък силна струята /предположение само/
Работата е там, че започва да плаче още в момента като го легна в поза за хранене. Той е на смесено хранене по принцип. Забелязвам, че като суче от гърда също го прави, но не от самото начало, а примерно посуче за 5-10мин и после изведнъж рев и ме блъска?! Стискам се хвърчи кърма, но той не иска.
elle.n опитай да го оригнеш, когато го направи. Може и това да е проблема. Simple Smile
Joemalicious от кога го прави вашият Боян? При нас първо се появиха страшни колики преди 2 седмици и като отминаха започна това блъскане. Започвам да си мисля, че се е травмирало детето.. Sad

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 22:47 от MayaBo

# 290
Работата е там, че започва да плаче още в момента като го легна в поза за хранене. Той е на смесено хранене по принцип. Забелязвам, че като суче от гърда също го прави, но не от самото начало, а примерно посуче за 5-10мин и после изведнъж рев и ме блъска?! Стискам се хвърчи кърма, но той не иска.
При нас е почти същото положението. От 2-3 дни докато суче в някакъв момент се изнервя, започва да рита, да плаче и да ме блъска. Когато го храня с шише обаче не е така. Но пък се изнервя много и когато го нося на ръце легнал като бебе. Та за това си мислех, че целия плач е защото му се губи гледката, а те сега са супер любопитни. Пробвай като го храниш от шише да го държиш по-изправен - главата да е по-високо на предмишницата, да повдигаш и гръбчето леко, за да може да вижда повече. А за кърменето направо не знам...

# 291

Joemalicious от кога го прави вашият Боян? При нас първо се появиха страшни колики преди 2 седмици и като отминаха започна това блъскане. Започвам да си мисля, че се е травмирало детето.. Sad

Абсолютно същия таймимг е и при нас. Бях се панирала. Тая вечер докато се приспивахме се чувствах като уморен стар клоун, чийто номера са втръснали на Боян

# 292
Bobolinn наистина са много любопитни Grinning Като изпечена клюкарка се оглежда! Всичко ще опитам само и само да яде. Възможно е струята от гърдата да намалява и за това да се изнервя.
Joemalicious Знам за какво говориш. Grinning

# 293
Същата ситуация и при моето бебе - лапане на ръчички и нервност докато яде. И ние сме на смесено, но се ядосва и на гърдите, и на шишето (Аз пък съвсем умишлено го дохранвам с 0+ биберон с цел да продължим кърменето максимално).

# 294
И при нас след като бихме втората ваксина е някакъв ужас постоянно се ядосва, а и много се драска, храним се с адаптирано мляко и ядем по 1 час и все е гладен, а юмруците така ги яде все едно не съм го хранила от няколко дни, не иска да спи, заспива в ръцете и щом го оставя на леглото се събужда, незнам скок в растежа ли е, но дано скоро мине.

# 295
И при нас след като бихме втората ваксина е някакъв ужас постоянно се ядосва, а и много се драска, храним се с адаптирано мляко и ядем по 1 час и все е гладен, а юмруците така ги яде все едно не съм го хранила от няколко дни, не иска да спи, заспива в ръцете и щом го оставя на леглото се събужда, незнам скок в растежа ли е, но дано скоро мине.
При нас е абсолютно същото! Яде си ръчичките настървен, а като подам шишето реве и го блъска. Вчера попаднах на тази тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=498875
Нашето бебе е на 2м и половина, но проблема е същия, както са го описали.

# 296
  • София
И моето бебе си яде юмрука настървено и не иска да спи през деня. Като излезем навън, заспива, но се пробужда след час, плаче неистово и се принуждавам да го нося, защото не иска да лежи в количката.
Обаче си има апетит, вече яде по 150 мл и е 7 кг (роди се 4,300 и вчера направихме 3 месеца). Има дни, явно скокове в растежа, яде по 180 мл, а сме на смесено хранене, но кърмата ми е малко, суче по 5 мин. от гърда. Притеснявам се да не стане дебел, но като иска да яде няма начин да го огранича. Гледам в парка има дечица, седящи в количките (сиреч на към 6 месеца,), които са колкото него на ръст (63 см е).

# 297
Момичета, добро утро🤗🍀
Абе вашите бебоци грухтят ли... Имам в предвидд, все едно някъде там навътре има сополиии и шеларя ми казва сополки... Ама как сополи.. като дърпамм с помпичката... нослето празноо и чистичко и по някое време пакк тоя звук на сополки пък... нищо. Да не би да е слюнка.. Имам чувството, че аз нещо не правя като хората.. Нито е болен, нито настинал..

# 298
Момичета, добро утро🤗🍀
Абе вашите бебоци грухтят ли... Имам в предвидд, все едно някъде там навътре има сополиии и шеларя ми казва сополки... Ама как сополи.. като дърпамм с помпичката... нослето празноо и чистичко и по някое време пакк тоя звук на сополки пък... нищо. Да не би да е слюнка.. Имам чувството, че аз нещо не правя като хората.. Нито е болен, нито настинал..

Нормално е, споко. И на нашето му хрипти нослето. Педито каза, че до около 1 год повечето деца са така заради тесните ноздрички. Бях се филмирала, че е заради сухия въздух, тъй като сме на парно и купихме овлажнител, но си е все така. Накапвам му физ. разтвор в нослето понякога.

# 299
Ох добре... Просто аз явно прекалявам с тоя физ разтвор... Сутрин и вечер, но не го правя за лошо де.. Уж да му помогнаа ама спирамм и си го оставям да си почине... Благодаря🙏🤗

Общи условия

Активация на акаунт